GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DEMISIE

UPDATE Oprea: "Am decis să ascultăm glasul străzii. Ponta pleacă, plecăm și noi". Și Piedone a demisionat: "Îmi asum vina morală pentru incidentele de la Colectiv"

Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2015 13:03

Vicepremierul Gabriel Oprea a făcut și el cîteva declarații: "Am vorbit aseară cu Victor Ponta și am decis să ascultăm glasul străzii. Am hotărît că Guvernul trebuie să-și depună mandatul. Noi l-am susținut, iar dacă el a decis să plece trebuie să plecăm și noi. Nu mai vreau să fac parte dintr-un nou guvern".

UPDATE 13:00
UPDATE 12:00

Primarul sectorului 4, Cristian Piedone Popescu, și-a depus și el demisia: "Îmi asum vina morală pentru incidentele de la Colectiv. Despre cea legală, las Justiția să-și spună cuvîntul".

Digi24 anunță că și Gabriel Oprea ar urma să renunțe. "Nu mai vrea în nici un guvern", informează televiziunea.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ, ORA 10:30

Victor Ponta a decis să își depună mandatul și să renunțe la funcția de prim ministru.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de Liviu Dragnea, președintele PSD. 

"Victor Ponta își va depune mandatul în scurt timp. Am discutat cu el și am analizat situația. Chiar sînt curios dacă și primarul sectorului 4 (n.r. Cristian Piedone Popescu) va face același lucru. Cîți lideri europeni mai trebuie să-și dea demisia ca să înțeleagă că trebuie să facă asta?", a declarat Dragnea.

"Rezist la orice bătălie cu adversarii politici, dar nu mă bat cu oamenii. Suferința lor nu trebuie să degenereze într-un joc politic, de putere. Sper ca depunerea mandatului să satisfacă cerințele celor care au protestat" Victor Ponta

"Facem politică pentru oameni, nu trebuie să fim surzi la strigătele străzii" Liviu Dragnea

"În ultimele zile alături de colegii mei am făcut tot posibilul pentru a ajuta victimele. Vreau să le mulțumesc tuturor pompierilor, medicilor care și-au făcut datoria. Îi apăr în continuare, pentru că fără ei astfel de tragedii se vor repeta.

Sper să nu ne păcălim că principalii vinovați sînt lăcomia și responsabilitatea. Oamenii simt nevoia de mai mult, ar fi o greșeală din partea mea să nu îi iau în seamă. Sînt gata să fac acest gest pe care o bună parte din societate îl cere. Îmi depun mandatul de prim ministru. Violența verbală e un cost care nu trebuie să mi-l asum.

Vreau să mulțumesc celor care au votat guvernul meu. Sînt convins că forțele politice și parlamentarii care ne-au susținut au cu ce să se mîndrească. Cei care speculează în preț politic suferința oamenilor vor plăti foarte scump mai tîrziu. Mă tem că o să am dreptate.
Procedurile politice urmează să se facă în cursul zilei de azi. Pregătim viitoarea perioadă de tranziție pentru noul Guvern", a declarat Victor Ponta.

Peste 10.000 de oameni au ieșit ieri în centrul Bucureștiului pentru a protesta după incidentele de la clubul Colectiv. Aceștia au cerut demisia premierului Ponta, a vicepremierului Oprea și a primarului de la sectorul 4, Piedone.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (148)
fangigi
fangigi  •  04 Noiembrie 2015, 22:45
Postat de crimson.veritas pe 04 Noiembrie 2015, 14:10

Totusi ... poate ca vremurile care vin ... vor fi mult mai bune ... nu stiu insa daca evolutia poate sa dea gres! ...:)) Noi astazi ne raportam la conceptul de Stat si Natiune ca si valoare Suprema ... iar acesta diviziune se bazeaza doar pe crierii de traditie, teritorii, limba, etc ... ceea ce dintr-un anumit punct de vedere ... este o perspectiva arhaica de afiliatie! In viitor ... nu cred ca teritoriul va mai defini Natiunile ... ci Ideologia ... com avea cateva grupuri ideolgice planetare ... si astea vor fi Natiunile definite de afiliatie ideologica! Nu mi se pare corect sa le zic Straini la unii care ocupa alta circumscriptie teritorial-statala ... si sa le zic Romani la niste basisti ... care sunt atat de straini de sistemul meu de valori, incat daca ar fi rezultatul unui experiment extraterestru ... nu m-ar surprinde absolut deloc. Si ce suntem noi atunci ... prizonieri ... ca intr-o cusca si ostateci ai acestor micro-sapiensi ... care si-au mutat universul pe facebook cu tot cu presedintele lor! Tranzitia va insa epaipzata ... un moment semnificativ care il vad eu in viitor ... va fi momentul cand Diaspora va depasi populatia stabila a Romaniei, numeric ... ca in drepturi a depasit-o deja! Ideea e ca in cel;e din urma conceptul de Stat va fi irelevant ... fiind inlocuit de concepte mult mai atractive! Rau, bine ... nu stiu ... problema noastra este ca suntem totusi blocati ... in ideea de Stat ... evolutia are totusi ... se pare ... alte idei! ...:))

Plangi dupa Micky Mao, penibilule?:))))

catalin_cj
catalin_cj  •  04 Noiembrie 2015, 21:12
Postat de ando89 pe 04 Noiembrie 2015, 15:11

Eu in locul lui Iohannis l-as propune pe Dragnea, de curiozitate:))

Din penal in penal? Dar cum naiba nimerimunul care nu are dosar penal????

888083904607653
Nelu Vrinceanu  •  04 Noiembrie 2015, 20:17

anarhie

Vezi toate comentariile (148)
Comentează