GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GALA BUTE

UPDATE Pledoariile finale în dosarul "Gala Bute" vor avea loc la 9 mai! Pronunțarea, amânată pentru a doua parte a lunii mai

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 aprilie 2018 15:14

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție are loc ultimul termen din dosarul "Gala Bute", unde inițial Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

15:12

Pledoariile finale în dosarul " Gala Bute" vor avea loc pe 9 mai. Cel mai probabil pronunțarea va fi amânată pentru a doua parte a lunii viitoare

UPDATE

Avocatul Elenei Udrea a anunțat azi, în sala de judecată, informează jurnalista Ionela Arcanu de la Realitatea TV pe facebook, că clienta sa "are statut de refugiat politic în Costa Rica".

Practic, ÎCCJ va anunțat azi data la care va da un verdict final în acest dosar.

În același dosar Rudel Obreja a fost și el condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit 4 ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, a fost achitat.

Aflată în Costa Rica, Elena Udrea a anunțat la termenul precedent prin avocații săi că-și dorește să mai dea o declarație, însă nu se poate prezenta, fiind însărcinată, iar medicii i-ar fi recomandat să nu facă deplasări așa de lungi. 

CAZUL PE SCURT

Pe 9 iulie 2011, la Romexpo, pentru prima oară în fața publicului român, Lucian Bute îl învingea pe francezul Jean-Paul Mendy, KO în repriza a patra, păstrându-și centura IBF la categoria supermijlocie.

Potrivit procurorilor DNA, Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din MDRT să găsească soluții pentru finanțarea meciului, "urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute".

Mai mult, tot conform procurorilor, Lungu, Nastasia, Topoliceanu și Breazu, au primit, cu știința Elenei Udrea, considerată de Direcția Națională Anticorupție cea care a coordonat afacerea, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale, cum a fost cazul Consmin - deținută de Botoroagă - pentru a le garanta plata la timp a unor lucrări finanțate de ministerul turismului.

În cele din urmă, Ion Ariton e acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat să sponsorizeze ilegal, cu o sumă de peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Tot în 2011 au început și investigația Gazetei Sporturilor în legătură cu traseul banilor din Gala Bute.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
nusu_d
nusu_d  •  13 Aprilie 2018, 17:03
Postat de cpt.ahab pe 13 Aprilie 2018, 12:27

Sărăcuța de ea! A fugit, deși a fost "un ministru extraordinar de bun", de teama persecuțiilor politice! Ea, Bica, Mazăre... Adică persoane care ar fi trebuit să aibă interdicție de a părăsi țara. Pentru fuga lor nu răspunde nimeni. Iar dacă încearcă cineva să introducă răspunderea magistraților, chițăie toți că se atentează la libertatea justiției!

Pai de vina este practica judiciara si procedura penala. La noi la fiecare termen al procesului penal se poate cere modificarea sau inlaturarea eventualelor interdictii: control judiciar, interdictie de a parasi tara etc. Si e si cale de atac la fiecare respingere a instantei. In America de exemplu acest lucru se stabileste o singura data la inceputul procesului si ramane batut in cuie pina la final, adica inculpatul ramane in stare de arest, sau control judiciar, sau liber pe cautiune si preda pasaportul dupa cum este cazul si se mentine starea pe parcursul procesului penal. La noi cum procesele dureaza cu anii, inculpatii cer la fiecare termen modificarea sau inlaturarea acestui control judiciar pina cand prind un complet "mai ingaduitor " care le admite. Si apoi o rad din tara, chinuie-te sa-i aduci. In cazul acestor inculpati care risca pedepse grele ar trebui mentinut control judiciar cu interdictie de a parasi tara pe tot parcursul procesului penal deoarece prezinta riscul si au posibilitati materiale sa fuga, sa se sustraga. Lenutza inculpata a plans 2 ani ca nu poate si ea sa mai iasa din tara cat e judecata si cand i s-a permis, a fugit. Aviz judecatorilor ;-)

nusu_d
nusu_d  •  13 Aprilie 2018, 16:53

Tanti Udrea spagagista, inculpata are creierul cat o nuca. Acest circ cu "gestatia", apoi cu refugiata politic o va costa la decizia definitiva a instantei si poate in loc de 6 ani va incasa 10 ani. Asa a facut si Catalin Voicu, s-a dat bolnav, lovit, si a incasat 7 ani in loc de 5 cat luase la fond. Daca Lenutza inculpata fugara isi inchipuie ca va putea sta pe goana intr-o tara bananiera de lumea a 3 a la capatul pamantului a la long, e mai prostanaca decat o credeam. Hai sa vedem cat o tine *** sa stea acolo, dupa 2 ani vine singura si se prezinta la poarta la Targsor sa execute pedeapsa. Peste o luna aflam sentinta. Tanti Udrea, la multi ani cu executare! Esti o nulitate absoluta!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  13 Aprilie 2018, 15:44
Postat de randoom...___ pe 13 Aprilie 2018, 13:54

sincer,cu mazare,chiar nu am nimica,acolo chia rnu ma intereseaza. dar infractoarea bica si udrea iti dai seama cat au furat de isi permit sa stea pe viata in costa rica,o tara extrem de scumpa. este ceva incredibil. pe mine nu ma intereseaza ca udrea a fost lasata sa fuga din tara de magistratii infractori gen kovesi,pe mine ma intereseaza ca magistratii infractori nu i-au pus sechestru pe toata averea. adica daca ti-au lasat asa de multa avere incat sa poti sa stai in costa rica,inseamna ca nu ti-au confiscat mai nimica.

Mai nou vad ca esti expert in nivelul de trai al tarilor lumii. Pana mai ieri erai doar expert in super capacitatile echipei din Mogosoaia. Te rog frumos sa ne expui preturile din Costa Rica in comparatie cu cele din Romania pentru a putea vedea amploarea si luxul in care traieste populatia tarii mai sus amintite.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează