GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  LABORATORULUI DE CONTROL DOPING DIN ROMÂNIA

Veste mare pentru Laboratorului de Control Doping din România

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2019 13:48

WADA (Agenția Mondială Antidoping) a ridicat începând de ieri suspendarea acreditării Laboratorului de Control Doping din România, care fusese sancționat în 29 noiembrie 2017.

"Grupul Experților Laboratoarelor AMA/ WADA (LabEG), în timpul întâlnirii de la Lausanne din perioada 09-11 martie 2019, a revizuit statusul acreditării Laboratorului de Control Doping din România, suspendat din data de 29 noiembrie 2017.

LabEG a concluzionat că Laboratorul a rezolvat toate problemele care au condus la suspendarea acreditării și, în plus, Laboratorul a corectat toate neconformitățile identificate în timpul vizitei de evaluare efectuată de AMA/WADA iî perioada 25-26 septembrie 2018", se arata într-un comunicat de presă.

LabEG a concluzionat că Laboratorul din România îndeplinește acum toate criteriile Comitetului Disciplinar pentru a-și reintra în drepturi. Această decizie produce efecte imediate, așa că activitatea va fi reluată imediat.

De fapt, Cristi Balaj, președintele ANAD, a recunoscut că această suspendare va fi ridicată în scurt timp, lucru confirmat acum. Cristina Stan este directorul Laboratorului de Control Doping începând din luna mai. Laboratorul Anti-Doping de la București a fost înființat în 1993, fiind singurul din Europa de Est acredidat WADA.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează