GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOCUMENTAR

VIDEO A apărut varianta integrală a documentarului de excepție cu Gică Hagi în prim-plan: "Facilitățile de aici sunt de clasă mondială!" » Stan Collymore a dialogat și cu Dan Petrescu

FOTO: Ziua de Constanta
FOTO: Ziua de Constanta

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 decembrie 2017 14:58

Stan Collymore, fost atacant la Liverpool și la naționala Angliei, a fost prezent la Ovidiu luna trecută pentru a vizita Academia lui Gheorghe Hagi.

Fostul fotbalist este în prezent realizator al emisiunii "The Stan Collymore show" al televiziunii internaționale Russia Today și a vizitat România cu scopul de a discuta cu Gheorghe Hagi despre principiile care au stat la baza înființării Academiei acestuia, realizând un documentar de excepție, care poate fi urmărit integral mai jos:

"Pe tineri trebuie să-i susții, să-i ajuți. Să iei presiunea de pe ei și să le dai încredere. Dacă tu crezi în ei, vor reuși. Fiecare academie trebuie să promoveze cel puțin un jucător în fiecare an la echipa mare. Altfel pentru ce mai ai academie?" i-a spus Hagi lui Collymore. 

"A început acum 7 ani, a crezut în munca lui. După 7 ani a luat titlu cu niște copii. Acum 40% dintre jucătorii de la echipele naționale vin de la Academia Hagi", a spus și Gică Popescu.

S-a întâlnit și cu Dan Petrescu

Pe lângă întâlnirea cu Hagi, Collymore a fost prezent și la Cluj pentru a discuta cu Dan Petrescu, cei doi fiind contemporani în Premier League acum mai bine de 20 de ani. Aceștia au vorbit despre Campionatul Mondial din 1994, unde România a ajus până în sferturile de finală. 

"Am fost foarte fericit să merg în SUA, pentru mine, ca român, era ceva nou, nu fusesem niciodată. Abia așteptam să văd ce se întâmplă. Veneau mulți oameni la antrenament și era incredibil cât de multe femei jucau fotbal acolo. Nu știam că le place fotbalul european americanilor. Credeam ca se uită doar la fotbal american, baschet și baseball.

La primul meci au fost 100.000 de oameni, nu-mi venea să cred că au venit atâția să vadă România - Columbia. Atunci mi-am zis «E serioasă treaba!». A fost cea mai bună Cupă Mondială din istorie", a spus Petrescu.

"Urmăresc Viitorul încă de la înființare și e fantastic cum a reușit să se ridice în fotbalul românesc. Gheorghe Hagi se află pe lista marilor jucători pe care i-am urmărit la Cupele Mondiale la care a participat.

E un lucru incredibil ceea ce a realizat aici în opt ani, din nimic! E un miracol fotbalistic să reușești să devii campion al României într-un timp așa scurt. Facilitățile de aici sunt de clasă mondială" Stan Collymore pe timpul șederii sale în România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
319671251790728
Cezar Petru  •  09 Decembrie 2017, 18:31

"Facilitățile de aici sunt de clasă mondială" Pe bune? Domnilor din conducerea GSP, poate angajati si niste gazetari care cunosc cat de cat limba si vocabularul limbii romane. Nu de alta dar conform DEX: FACILITÁTE, facilități, s. f. Însușire a ceea ce este facil; însușirea de a realiza, de a face ceva fără mari eforturi, cu ușurință. ♦ (La pl.) Înlesniri făcute cuiva. Facilități de plată. – Din fr. facilité, lat. facilitas, -atis.

claudiu.h12
claudiu.h12  •  09 Decembrie 2017, 17:31

Toata Europa apreciaza Academia lui Hagi, evident rumânii dau in cap putinelor valori pe care le au... Bafta ! Da traiasca Dragnea si comunismul...

1431024993619963
Dobre Daniel  •  09 Decembrie 2017, 16:39

cand a trecut de la hagi la Dan petrescu ca prezentare a scris Clejani Romania. De la Clejani la Cluj faci o zi cu autocarul, Sunt destepti De aia zic ca Bucuresti e capitala Ungariei

Vezi toate comentariile (3)
Comentează