GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  LA INTONAREA IMNULUI PE NATIONAL ARENA, MARCEL PAVEL S-A ADAPTAT POVEŞTILOR LUI HARRY POTTER

VIDEO "Cel-al-cărui-nume-nu-trebuie-rostit" :O

Voldemort Sursa: HarryMedia.com
Voldemort Sursa: HarryMedia.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 14:38

Motivul pentru care Marcel Pavel nu a respectat textul imnului naţional a fost, potrivit mărturiei artistului, faptul că s-a temut de o interpretare politică. Versurile omise, "Triumfător în lupte, un nume de Traian!", ar fi făcut trimitere la preşedintele României, Traian Băsescu, astfel că solistul ar fi evitat pronunţarea prenumelui.

Preşedintele, "monstrul" lui Marcel Pavel :)
Situaţia devine comică şi duce cu gîndul la un personaj celebru din seria Harry Potter, al cărui nume nimeni nu vrea să îl pronunţe, şi de care celelalte personaje vorbesc îngrozite ca fiind "He-whose-name-should-not-be-spoken", în traducere "Cel-al-cărui-nume-nu-trebuie-rostit".

În cel mai de succes basm al ultimilor ani, acest personaj este Voldemort, iar rostirea numelui său duce la consecinţe dezastruoase: monstrul află imediat unde te afli, dacă îi pronunţi numele, şi, în scurt timp, el sau alţi monştri din subordinea lui, vin să te răpească :)

Tradiţie şi în basmele româneşti
Şi în creaţiile populare ale românilor, numele diavolului nu e bine să-l pomeneşti. Rostirea lui înseamnă automat apariţia acestuia, avînd rolul unei invocaţii. De aceea se întrebuinţeaza pretutindeni un nume metaforic, spre a evita rostirea numelui lui adevărat.

Vezi video cu Voldemort în Harry Potter

Citeşte AICI informaţii despre incidentul care l-a avut în centrul atenţiei pe Marcel Pavel la meciul România-Franţa 0-0


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
epishebe
epishebe  •  09 Septembrie 2011, 16:45

P.S. "Monstri"?? :))) Nu mai vorbiti daca nu stiti despre ce e vorba! Este vorba despre un vrajitor "subalternii" sai! Penibil....

epishebe
epishebe  •  09 Septembrie 2011, 16:42

Este "He who must not be named" (Cel-ce-nu-trebuie-numit), nu "He-whose-name-should-not-be-spoken"(Cel-al-cărui-nume-nu-trebuie-rostit), nu dura mai mult de 30 de secunde sa cautati si sa aflati acest lucru, daca nu erati siguri si cultura generala nu va ajuta!

cakeholder
cakeholder  •  07 Septembrie 2011, 17:00

BRAVO MARCEL PAVEL! EXCELENT CANTAT!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close