GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

VIDEO Mihai Neșu a vorbit despre accidentul teribil: „Din suferința mea, Dumnezeu a făcut ceva foarte bun! Sunt mai fericit decât înainte de accident”

Articol de - Publicat duminica, 25 august 2019 17:19

Mihai Neșu a participat alături de 200 de tineri la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova ce a avut loc în acest an la Iași. Mihai n-a putut ajunge de la Oradea la Iași, dar a acceptat să le vorbească tinerilor prin intermediul Skype

"Eu am cunoscut Ortodoxia și am început să mă aproprii de Dumnezeu la 30 de ani. În viață nu există eșecuri, doar decizii greșite și drumuri care se închid. Dar Dumnezeu ne deschide altele, e mereu lângă noi și ne ajută. Neliniștea din sufletul meu m-a determinat să vin către Ortodoxie. M-am gândit că trebuie să existe ceva mai mult decât lucrurile pe care le aveam când jucam fotbal: bani, mașini sau calculator. Pierzând tot, m-am gândit că trebuie să fie ceva mai mult!", a spus Neșu.

Și-a amintit de provocările care au urmat după accidentarea din 2011: "M-am simțit foarte rău vreo trei ani. Eu abia după doi ani și jumătate de la accident m-am făcut ortodox. Atunci am început să mă spovesc, să mă împărtășesc. Am avut o perioadă foarte grea cu mine, cu cei din jur și nu eram mulțumit de nimic. Am crezut că nu mai există niciun fel de scăpare. Schimbarea sufletului nostru necesită timp, dacă l-am murdărit și stricat în timpul vieții. Doar cu ajutorul rugăciunilor am reușit".

VIDEO Mihai Neșu a vorbit despre accidentul teribil: „Din suferința mea, Dumnezeu a făcut ceva foarte bun! Sunt mai fericit decât înainte de accident”

"Sunt mai fericit decât înainte de accident!"

Neșu a povestit cum a ajuns inclusiv în mijlocul deșertului la Mănăstirea "Sfântul Antonie" din Arizona, acolo a vrut să-l întâlnească pe Părintele Efrem Filotheitul. 

"M-a primit altcineva acolo și i-am spus: «Părinte eu caut o rețetă să-mi rezolve toate problemele». Și el mi-a zis așa de frumos: «Da. Bine faci. Noi îți dăm rețete, dar tu trebuie să începi să gătești». Atunci mi-am dat seama că aveam rețeta de mult prin atâtea învățături pe care le are credința ortodoxă, care este ca o hartă perfectă ce ne ghidează în viața asta. Nu este în altă credință o hartă mai bună. Toate celelalte sunt puțin distorsionate!".

"Dumnezeu, cu timpul, după vreo 3-4 ani după suferință și accident, mi-a schimbat un pic firea și lucrurile din jurul meu"
Mihai Neșu

"Din suferința mea, Dumnezeu a făcut ceva foarte bun, dar fără multă participare a mea. Singura mea voință era să caut ce e de folos pentru sufletul meu. L-am lăsat pe Dumnezeu să lucreze așa cum știe El mai bine și iată că a reușit să transforme suferința asta într-un lucru minunat. Viața mea s-a transformat din ceva care putea însemna, cum zic unii, tragedie, blestem, într-o viață binecuvântată.

Pot să zic că acum sunt mai fericit decât înainte de accident. Pe lumea asta suntem de folos doar când încercăm să facem voia lui Dumnezeu. De multe ori avem și idei pe care să le punem în practică, dar nu știm care ne trebuie", le-a mai spus Mihai tinerilor de la Iași.

"Duhovnicii ne ajută să o luăm pe drumul cel bun. Viața este făcută cu necazuri și bucurii. Orice zi este o șansă pentru noi. A fost o bucurie mare să văd atâția tineri care sunt pe drumul bun, alături de biserică"
Mihai Neșu

Aplaudat și aclamat ca pe stadion

Participanții la conferință, ce l-au ascultat pe Mihai Neșu aproape jumătate de oră, l-au aclamat la final, i-au scandat numele ca pe stadion și l-au aplaudat ca la marile meciuri. 
 

"Tinerii trebuie să aibă o fundație bazată pe credință și să fie plăcut de Dumnezeu. Ca să faci asta e foarte greu în ziua de azi, dar duhovnicii vă pot ajuta. Sunt ca doctorii când avem nevoie de ajutor. Vă doresc în continuare să petreceți cu bine acolo, să vă fie de folos sufletelor tot ce învățați! Să puneți în practică toate învățămintele lui Hristos. Să ajungem cu toții acolo unde vrea Dumnezeu, la sfințenie, și să ne vedem cu toții în Rai!", a declarat la final Neșu. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
observator979
observator979  •  26 August 2019, 01:34

Gigi a promis ca *** daca FCSB ia gol la Guimaraes! Asa crestin ca el, oare va face asta daca ia gol? Sau devine IAR mimcinos de presă (că a mai fost)?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

popescu222
popescu222  •  25 August 2019, 23:58

Religia e pentru 3 categorii: oameni *** *** (care au nevoie de explicatii supranaturale)l, oameni care se tem de moarte (care au nevoie de speranta ca mai e ceva dincolo), si oameni foarte singuri (care au nevoie de un prieten, fie si imaginar). Cred ca Mihaita a fost foarte singur dupa accident.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kamouniyak
kamouniyak  •  25 August 2019, 20:39
Postat de homelander pe 25 August 2019, 18:30

ai perfecta dreptate. dar si cand citesti commentul de mai jos a lui nick rasul(care nu este femeie banuiesc) cu satisfacerea,chiar ca iti vine sa zici ce naiba sunt astia? *** sau oameni?

E posibil sa fie si femeie ca pe ele atat le intereseaza in ziua de azi....sa fie satisfacute. Traim in epoca feminismului, totul li se cuvine. Daca ele nu te vor nu ai nici un drept, nici sa le privesti, nici sa le propui. In USA e jale cu cati sunt bagati la puscarie pentru "sexual assault" care de fapt nu e mai mult decat o mana pusa nelalocul ei. Si media exagereaza mereu lucrurile astea si le prezinta ca pe niste victime. Nu vedeti ca vine si la noi curentul asta?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează