GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

VIDEO VIRAL A construit primul metru de autostradă din Moldova și îi provoacă pe Țiriac și Becali: „Să facem asta!”

Ștefan Mandachi
Ștefan Mandachi

Articol de GSP - Publicat luni, 04 martie 2019 21:06

Ștefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava sătul de amânarea începerii lucrărilor la o autostradă care să lege Moldova de restul țării, a luat inițiativă și a construit singur primul metru de autostradă.

Ștefan Mandachi deține lanțul de restaurante Spartan și a construit primul metru de autostradă din Moldova pe un teren privat, undeva între Voroneț și Putna.

El îndeamnă și alte persoane să i se alăture și face apel la afaceriștii din România să îi susțină inițiativa. De asemenea, Ștefan mai îndeamnă la 15 minute de protest pe 15 martie, la ora 15.

Pentru metrul de autostradă construit, el a cheltuit 4.500 de euro, însă susține că merită, realizarea sa fiind o mostră de cum ar trebui să arate o autostradă.

Clipul în care își expune cauza a devenit viral astăzi pe internet:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
1908064736100839
Dragos MT  •  06 Martie 2019, 08:53

Nu e cam scump 4.5 milioane de euro un km de "autostrada" in camp, care nu include exproprieri, studiu de fezabilitate, oportunitate, proiect, terasament, rigole, scuar, gard de protectie pe margine (fara noduri rutiere, zone de servicii)??? Pai in mediul privat si dumnezeiesc din tara asta se fac lucrurile mai scump ca la stat? Aoleu!?!

tonyys
tonyys  •  05 Martie 2019, 13:15

Nivelul de dezvoltare al unei tari nu are legatura cu nr de km de autostrada sau cale ferata de mare viteza, norvegia e una dintre cele mai dezvoltata tari din lume insa are jumatate nr de km de autostrada fata de Romania. Mai departe america n-are deloc cai ferate de mare viteza si totusi e prima economie a lumii. Infrastructura nu ajuta deloc daca nu e facuta cu cap astfel incat sa faciliteze transportul rapid de marfuri, daca se fac autostrazi doar ca sa se dea cu gipanele saormarii sefide la spartan le facem degeaba.

handbalistii
handbalistii  •  05 Martie 2019, 12:03

Parerea mea personala, trebuie construite toate autostrazile, refacuta reteaua feroviara dupa modelul Austria (unde am inteles ca trenurile sunt de mare viteza dar nu sunt foarte scumpe, chiar daca calea ferata va costa miliarde anual) si reconstruite de la 0 scoli si facultati, cam toate. Plus spitale. Cam asta ar trebui sa fie planul, fie el si de 30 de ani, si sa se tina de el. Regandit neaparat sistemul educational, in raport cu practicarea unui sport de legitimati, plus si sala de fitness in fiecare scoala. Apropo, Adrian Nastase a construit cele 1000 de sali de sport. Sali de sport pe care CNI-ul poate le face in 20 de ani sau mai mult.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează