GSP SPECIAL  »  EVENIMENT  »  GALA BUTE ŞI DOSARUL MICROSOFT

UPDATE Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile! Prima reacţie a politicianului

Mediafaxfoto
Mediafaxfoto

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 11 februarie 2015 22:28

Elena Udrea a fost reţinută marţi seara pentru 24 de ore, după ce a stat mai mult 10 ore la audieri. Azi, politicianul a primit un nou mandat de arestare în urma deciziei ÎCCJ. 

UPDATE 22:25 Elena Udrea a reacţionat după arestare printr-un mesaj postat pe Facebook:

"Nu poţi pune cătuşe adevărului! După acest lucru mă ghidez în această perioadă. Aşa că voi încerca, aici, pe Facebook, să comunic cu voi şi să spun adevărul aşa cum îl ştiu eu. Ca să nu isc vreo dezbatere, fac precizarea că nu am acces la telefon sau internet, mesajele pe care le veţi vedea fiind transmise prin intermediul avocatului.

După decizia din această seară a ÎCCJ, am o veste rea şi una bună.Vestea rea este că s-a dispus arestarea mea preventivă pentru 30 de zile. Am încredere însă că, în urma apelului, această măsură va fi ridicată. Probabil, luni. Vestea bună este că judecătorul a invalidat încă două capete de acuzare ale procurorilor care mi-au cerut arestarea în dosarul Microsoft: o acuzaţie de trafic de influenţă şi cea rămasă de spălare de bani. Practic, acuzaţiile de spălare de bani au căzut. Vă mulţumesc pentru mesajele de susţinere şi pentru încrederea voastră. Înseamnă foarte mult pentru mine în acest moment".

UPDATE 20:45 Udrea a fost arestată pentru 30 de zile! Ea a plecat de la Înalta Curtea pentru a fi dusă în arest. Un avocat al politicianului a precizat că decizia a fost luată în urma denunţului lui Dinu Pescariu în dosarul Microsoft şi că aceasta va fi contestată. 

UPDATE 13:40 - Elena Udrea a fost adusă cu duba la Înalta Curte. Cu cătuşele la mîini, aceasta a părut degajată. A căutat din priviri camerele TV şi a făcut din nou semnul cu degetul la nas, pe care îl făcuse şi în Parlament.

Azi, de la ora 14:00, Udrea află dacă va fi reţinută pentru 30 de zile. Judecătorii de la Înalta Curte judecă cererea procurorilor de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în dosarul Microsoft, în care este acuzată de mai multe infracţiuni:

- trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea);
- trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro);
- spălare de bani.

Fostul ministru a fost citată de procurori să se prezinte marţi la DNA, după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft".

Citeşte şi:
EXCLUSIV Traseul mitei: MDRT - Gărdean - Lungu - Breazu - Udrea » Gazeta a aflat ce urmăresc să demonstreze procurorii DNA şi care e portretul omului de încredere al Elenei Udrea


Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (193)
bobanovic
bobanovic  •  12 Februarie 2015, 11:10

nu ne incaleste cu nimic daca mai intra si tovarasa in puscarie, e pur si simplu de ochii lumii. banii, banii, averile de miliarde nu pune nimeni sechestru, nu le confisca nimeni?! Ii credem pe cuvant si mergem la vot! ;)

radd1cal
radd1cal  •  12 Februarie 2015, 10:49
Postat de adi84. pe 12 Februarie 2015, 10:37

Isi da foc :))))

De ce vorbesti urat despre el ? Adi84, aka Inginerul, mafia Basescu PDL, care instiga lumea la meciul cu AJax sa arunce biletele !

adi84.
adi84.  •  12 Februarie 2015, 10:37
Postat de radd1cal pe 12 Februarie 2015, 10:23

Cum prin fum ? Pai Valah ce face daca se inchide forumul ?

Isi da foc :))))

Vezi toate comentariile (193)
Comentează