GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  SUPERLATIVE 2023

EXCLUSIV / VIDEO Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023 FOTO Ionuț Iordache
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023 FOTO Ionuț Iordache

Articol de , - Publicat luni, 18 decembrie 2023 11:00 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 11:04

Simona Radiș (24 de ani) și Ancuța Bodnar (25 de ani), campioane mondiale și europene în proba de dublu vâsle, au primit trofeul „Sportivul Anului” 2023, în cantonamentul lotului de canotaj care se desfășoară în această perioadă în Italia, în localitatea Piediluco 

Cele două canotoare au realizat „dubla” în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, după ce și-au adjudecat trofeul de 3,5 kilograme și în urmă cu doi ani.

Campioane olimpice, mondiale și europene, Radiș și Bodnar au la activ 26 de victorii consecutive, fiind neînvinse din 2019!

Simona Radiș: „Ne gândim la dorința noastră arzătoare de a câștiga din nou o medalie olimpică”

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”
Simona Radiș a primit trofeul GSP în cantonamentul din Italia FOTO Ionuț Iordache

- Simona, felicitări, ești Sportivul anului 2023, în Ancheta Gazetei Sporturilor! Sunteți campioane mondiale și europene. Cum a fost anul ăsta pentru tine?
- A fost un an perfect. Pe cât de greu, pe atât de frumos. Un aur european câștigat foarte greu și foarte muncit, care ne-a adus foarte multă bucurie în suflet și mângâiere. Apoi un aur de Cupă Mondială care ne-a dat și mai multă încredere și un aur mondial, o reconfirmare a valorii. Și forță pentru următorul an competițional.

- Cum vă mai găsiți motivația să vă antrenați, să stați atâta plecate de-acasă având în vedere că ați câștigat tot ce se putea câștiga?
- Avem un palmares complet, însă este greu, nu este deloc ușor. Dar în fiecare zi noi ne gândim la dorința noastră arzătoare de a câștiga din nou o medalie olimpică. De a retrăi din nou acele emoții, unice, specifice. 

Și acest lucru ne face pe noi să mergem mai departe. Să muncim din ce în ce mai mult, deși devine din ce în ce mai greu. Și să nu lăsăm garda jos.

- Cum simți 2023? Ați acumulat mai multă experiență? Vă simțiți în cea mai bună variantă a voastră?
- Mi se pare că de la un an la altul am devenit din ce în ce mai bune și mai valoroase ca sportive. Noi suntem tinere și creștem continuu și constant.

 Am devenit mult mai stăpâne pe situație, mai sigure pe noi, am devenit o echipă mai unită, mai legată și amândouă visăm spre același țel. Timpul pe care-l mai avem până la Jocurile Olimpice cu siguranță va fi unul util și ne vom ocupa de el astfel încât să ne ajute acolo.

7 medalii de aurla competițiile majore au Simona Radiș și Ancuța Bodnar: una la Jocurile Olimpice, două la Campionatele Mondiale și patru la Campionatele Europene

Ancuța Bodnar: „Ne dorim să fie un an excepțional atât pentru noi, cât și pentru canotajul românesc”

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”
Ancuța Bodnar și-a trecut în CV al doilea trofeu individual oferit de GSP FOTO Ionuț Iordache

- Ancuța, felicitări, ești Sportivul anului 2023, în Ancheta Gazetei Sporturilor! Cum a fost anul acesta și ce reprezintă acest trofeu individual pentru voi?
- Mulțumim frumos! Ne bucură fiecare trofeu pe care-l primim. Ne dă un plus de încredere și o motivație pe mai departe.

- Care a fost cel mai greu moment din acest an?
- Cred că cel mai greu moment a fost când am pierdut-o pe bunica mea! A fost chiar înainte de Campionatul European, unde am câștigat cursa la fotofiniș. A fost o perioadă extrem de grea, dar mă bucur mult că am reușit să mă remontez și să pot face față competiției.

- Sunteți campioane mondiale, campioane europene, campioane olimpice, e visul oricărui sportiv. Vine un 2024 mai palpitant ca niciodată. Ce planuri și ce obiective ți-ai setat?
- Ne dorim să fie un an excepțional atât pentru noi, cât și pentru canotajul românesc. Ne dorim foarte mult să obținem medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Să ne reconfirmăm valoarea, ne dorim foarte mult să doborâm și recordul mondial pentru că este singurul care ne lipsește din palmares. 

Ne dorim să menținem șirul victoriilor, am ajuns la 26 de curse consecutive și vreau să ne menținem cât de mult timp. Dacă vom reuși acest lucru până la Jocurile Olimpice de la Paris, vom fi singura barcă din canotajul mondial care a reușit să domine un întreg ciclu olimpic.

Ancuța Bodnar, sportivul anului 2023

- Cum îți mai găsești motivația să te antrenezi în fiecare zi, să stai departe de familie, după ce-ai câștigat atâtea trofee?
- Este o vorbă că foamea vine mâncând. Ne dorim foarte mult să ne reconfirmăm valoarea. Și cred că de la prima medalie pe care am obținut-o, noi am spus că nu a fost întâmplător. 

Am muncit foarte mult pentru fiecare rezultat. Un atu al nostru a fost că după fiecare medalie cucerită, am lăsat-o la o parte și ne-am concentrat pe următoarea. Am muncit ca și cum nu aveam niciun titlu în spate. Nu pot să vă mint, nu este ușor, este greu să-ți găsești motivația, dar te gândești la țel, de ce ești aici, de ce faci asta și că poți.

CLASAMENTUL FINAL » SPORTIVUL ANULUI 2023

1.Barca de dublu vasle15p
2.Barca de 8 plus 19p
3.Cătălin Chirilă8p
4.Constantin Popovici 5p
5.Alexandra Anghel4p
6.Echipa feminină tenis de masă2,5p
7-9.David Popovici0,5p
 Alina Rotaru0,5p
 Barca de patru rame feminin0,5p

Cum s-a votat pentru „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor

La această secțiune au votat 3 categorii de votanți: cititorii GSP.RO, specialiști din ministere și redactorii Gazetei Sporturilor. Ponderea voturilor a fost egală (33,3%) în stabilirea rezultatului final.

Cine au fost nominalizații din 2023 la categoria „Sportivul anului”

  • BARCA DE DUBLU VÂSLE FEMININ (canotaj / campioane mondiale și europene / Ancuţa Bodnar, Simona Radiş)
  • BARCA 8 PLUS 1 FEMININ (canotaj / campioane mondiale și europene / Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuş, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Victoria Petreanu)
  • CĂTĂLIN CHIRILĂ (kaiac-canoe / campion mondial și vicecampion mondial și european)
  • CONSTANTIN POPOVICI (sărituri de la mare înălțime / campion mondial)
  • BARCA PATRU RAME FEMININ (canotaj / vicecampioane mondiale, campioane europene / Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu, Amalia Bereș)
  • CĂTĂLIN PREDA (sărituri de la mare înălțime / vicampion mondial)
  • BARCA DUBLU RAME FEMININ (canotaj / campioane europene, bronz mondial / Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel)
  • BARCA DUBLU VÂSLE FEMININ (canotaj categorie ușoară / bronz mondial / Laura Dumitru, Ionela Cozmiuc)
  • ALINA ROTARU-KITTMANN (atletism - săritura în lungime / bronz mondial)
  • MIHAELA CAMBEI (haltere smuls, 49 kg / bronz mondial, campioană europeană)
  • ANDREEA COTRUȚA (haltere 55 kg / campioană europeană)
  • LOREDANA TOMA (haltere 71 kg / campioană europeană)
  • VLAD DASCĂLU (ciclism - moutain bike XCO / campion european)
  • ECHIPA FEMININĂ TENIS DE MASĂ (vicecampioană europeană, aur la Jocurile Europene / Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia)
  • ANDREEA ANA (lupte cat. 55 kg / campioană europeană)
  • ALEXANDRA ANGHEL (lupte 72 kg / campioană europeană)

Citește și:

CUM S-A VOTAT » Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023
SUPERLATIVE 2023
CUM S-A VOTAT » Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
username_2
username_2  •  19 Decembrie 2023, 09:51

adica dl Crăițoiu a mers pînă în Italia cu două trofee de șapte kg în bagaje?...grea meseria de giornallista

forumeer
forumeer  •  18 Decembrie 2023, 22:46
Postat de Catalynn_13 pe 18 Decembrie 2023, 11:41

Păi ce-ați bă!? Astea-s amatoare, profesionistele nu sunt plătite din bani publici, ai ministerelor! Radiș e de la “Cesea” iar cealaltă de la CS Dinamo. Cum să fie “sportivul anului” un plezirist!? Unde-s bă profesioniștii!?

Trimite si FC Zcsb PSD 2003 vreo 2-3 campioni la sarituri in bazin.

1948
1948  •  18 Decembrie 2023, 22:10

fetele astea si altele ca ele trebuie cultivate ca modele pt celelalate. Sunt venite din medii obisnuite ca mai toata lumea si au atins varful in domeniul lor sportiv. Din pacate eroinele zilelor sunt doar pitipoancele .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează