GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  

Tu alegi coperta cărții "Fotbal minut cu minut"! Votează în sondajul GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 03 mai 2022 14:35 / Actualizat miercuri, 04 mai 2022 09:56

Cartea "Fotbal minut cu minut", scrisă de jurnalistul clujean Ovidiu Blag, va apărea în curând pe piață. Înainte de a ajunge în librării și în magazinele online, Gazeta Sporturilor și Editura Publisol lansează cartea la chioșcurile de presă pe data de 25 mai, la prețul de 54,90 lei. Mai mult, editura Publisol și GSP au decis ca publicul să fie cel care alege coperta cărții! Puteți alege varianta voastră preferată de copertă în sondajul de la finalul acestui articol.

Mai întâi însă, câteva vorbe despre "Fotbal minut la minut", fenomenul care a însoțit copilăria a milioane de microbiști. 

Aproape nimeni nu știe cum arăta Gheorghe Minoiu, dar milioane de oameni au "văzut" cele mai frumoase meciuri după ce l-au auzit dându-i legătura lui Sebastian Domozină la Craiova. Sau lui Teodor Mateescu la Cluj. Ori lui Nicolae Secoșan la Timișoara.

Aproape orice fan al fotbalului românesc "de dinainte" a auzit măcar o dată de Ion Ghițulescu, Teoharie Coca Cosma, Dan Ștefănescu, Vasile Arhire, Dan Voicilă și Octavian Vintilă, însă foarte puțini au aflat și altceva despre viața de zi cu zi a comentatorilor care le-au înseninat zeci de ani duminicile. 

La aproape șase decenii de la lansarea fenomenului numit "Fotbal minut cu minut", cineva a avut inspirația, răbdarea și tenacitatea să documenteze o carte despre eroii fără chip, dar cu voci inconfundabile. Volumul jurnalistului clujean Ovidiu Blag e cu atât mai valoros, cu cât el aduce în prim-plan și povești încă nedezvăluite, cum ar fi pățania lui Mircea M. Ionescu, de după un încins derby Craiova - Dinamo. 

"Eu cu prietenul Ion Cupen nu aveam mamă, nu aveam tată în ceea ce însemna corectitudinea unui meci. De pildă, pentru faptul că la un meci comentat de mine, Universitatea Craiova - Dinamo 2-1, am spus că la golul dinamovist a fost fault la portarul Lung, Alexandru Nicolae intrând cu genunchii în el, a doua zi au venit la mine la ușă trei tovarăși generali de Securitate. M-au luat cu o mașină și m-au dus la TVR. Acolo urmau să mă judece, după care să mă dea afară și să nu mai comentez vreodată". 

Aventurile MMI-ului și cele ale colegilor săi ar fi putut umple Enciclopedia Britanică. Dacă doriți să savurați măcar o parte dintre ele, citiți "Fotbal minut cu minut". Nu veți regreta pentru simplul motiv că nu puteți regreta reîntâlnirea cu adolescența sau tinerețea dumneavoastră! 

Această carte trebuia scrisă. Ca o mărturie a unor vremuri ce n-au să se mai întoarcă, dar și pentru că oamenii emisiunii Fotbal Minut cu Minut au reprezentat un etalon, un reper, o lume în care lucrurile erau așezate pe alte criterii, adică pe cele firești: meritocrație, devotament, responsabilitate, cultul muncii asidue, camaraderie, onestitate, verticalitate și, peste toate, profesionalism în stare pură - Ovidiu Blag, autorul cărții "Fotbal minut cu minut"

Alege mai jos coperta cărții „Fotbal minut cu minut”

Editura Publisol a pregătit două variante de copertă pentru cartea „Fotbal minut cu minut”:

Tu alegi coperta cărții
Tu alegi coperta cărții

Ce copertă preferi pentru cartea "Fotbal minut cu minut"?

Coperta cu alb-verde
Coperta cu roșu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
radu_mihai
radu_mihai  •  05 Mai 2022, 14:21

Rosu, doar ca acel gooooool scris pe 2 randuri nu da bine, cum nu dau bine nici acele casti

creeperno115
creeperno115  •  03 Mai 2022, 22:40

Rosu cu alb

aquadig
aquadig  •  03 Mai 2022, 18:10

coperta cu rosu este mai realista. nu asculta nimeni cu astfel de casti pe acea vreme.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează