GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  REMEMBER

EVENIMENTUL LUNII MARTIE / "Bricheta" izbăvitoare

Articol de - Publicat luni, 22 decembrie 2008 00:00

În luna martie a acestui an, Steaua începea cursa de urmărire a CFR-ului. Elevii lui Ioan Andone aveau atunci un avantaj de 13 puncte faţă de "roş-albaştrii", dar paşii greşiţi şi mai ales înfrîngerea din meciul direct, au redus distanţa la doar 6 puncte.

Etapa a 24-a aducea un nou obstacol dificil în faţa lui Rădoi şi compania, Rapid. Tensiunea plana în jurul meciului. În tribune şi pe teren stătea să înceapă un adevărat război care, spre final, avea să ducă la oprirea meciului şi la victoria Stelei la " masa verde".

Fanii rapidişti au afişat o pînză imensă care înfăţişa un tren ieşind din tunel, însoţit de mesajul: "De azi prindem viteză". "Roş-albaştrii" au replicat cu o mare de steguleţe, alături de care au prezentat mesajul: "Fenomenul nu moare".

Iată echipele:
RAPID: D. Coman - Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Leonard - Herea (51 Pancu), C. Lazăr, N. Grigore - Cesinha, Joao Paulo, Boya - A1: Mircea Rednic
STEAUA: Zapata - Golanski, Rădoi, Ghionea, Neşu - Ov. Petre, Lovin - Dayro Moreno (57 Habibou), Dică, Mendoza (69 V. Badea) - Pepe Moreno - A1: Marius Lăcătuş

Derby-ul a fost unul anost, primul şut pe spaţiul porţii venind abia după prima jumătate de oră. Pe teren s-au aflat două echipe preocupate mai mult să nu primească gol decît să înscrie, iar acest lucru s-a văzut la toate capitolele.

Coman a fost nevoit să părăsească terenul la pauză, după ce s-a lovit de bară la o lovitură liberă a lui Mendoza. Rapidul părea să dea lovitura, cînd, în minutul 78, Săpunaru a reuşit să deschidă scorul şi CFR-ul jubila.

Nervii au început să cedeze pe teren, dar şi în tribune. Alexandru Deaconu a întrerupt partida din cauza obiectelor aruncate din tribună. Cînd era gata să mai acorde o şansă giuleştenilor, o brichetă a zburat fix în capul centralului care a trimis echipele la vestiare.

În cele din urmă Steaua avea să cîştige meciul cu 3-0 la "masa verde" şi să se rămînă în trena celor de la CFR. Au atins chiar şi primul loc, dar titlul a ajuns la clujeni, după ce Steaua a fost învinsă de Dinamo.

ALTE EVENIMENTE

Formula 1 debuta incendiar
Doar şapte piloţi au reuşit să treacă linia de sosire în Marele Premiu al Australiei. Plecat din pole-position, britanicul de la McLaren, Lewis Hamilton, şi-a simţit ameninţată poziţia de lider doar după intrările la boxe. Podiumul cursei de la Antipozi a fost completat de Nick Heidfel (BMW Sauber) şi Nico Rosberg (Williams).

Bute îşi păstra titlul în faţa lui Joppy
Lucian Bute îşi păstra titlul IBF, după ce îl făcea KO pe William Joppy în runda a zecea a meciului. Pentru această victorie, românul a primit 469.000 de euro. Conform Interbox, Bute ar fi cîştigat pînă în acel moment peste 1 milion de euro din box.

Mutu avea emisiune la Kanal D
Starul "naţionalei", Adrian Mutu, a fost actor în propriul reality-show la Kanal D. Mutu a jucat în propriul serial TV. Producţia a fost difuzată începînd cu luna aprilie, pe Kanal D, dar emisiunea a fost în cele din urmă închisă.

Playtech: BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep


Comentarii (3)
 •  23 Decembrie 2008, 01:37

Rapid a jucat de la inceput cu 10 jucatori, conform echipelor?

 •  22 Decembrie 2008, 22:15

Ciudat!!!!! nimeni nu s-a sesizat cand suporterii rapidului, plini de fair play , au scuipat acel jucator neamt aflat la marginea terenului??????? care ulterior le-a arqatat semnul pacii si locul de unde se ia sange??? hahahahaha

 •  22 Decembrie 2008, 20:51

Stadionul Rapidului a fost de-a lungul vremii scena mai multor incidente. Suporterii giuleşteni au trecut de multe ori de limita susţinerii propriei echipe şi i-au provocat pe fanii adversarilor, pe antrenori, jucători şi arbitri. Pungi cu urina, salive, brichete....etc

Vezi toate comentariile (3)
Comentează