GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Au strălucit pe caniculă » Florinel Coman a fost ales „Jucătorul lunii iulie”, iar Liviu Ciobotariu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat

Articol de , - Publicat luni, 07 august 2023 09:00 / Actualizat luni, 07 august 2023 09:00

Florinel Coman și Liviu Ciobotariu au fost desemnați pentru a doua oară Jucătorul, respectiv Antrenorul lunii ♦ FCSB și Sepsi sunt neînvinse în SuperLigă și s-au calificat în turul 3 preliminar Conference League

Pentru trofeul "Jucătorul lunii iulie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști: Florinel Coman (FCSB), Alexandru Chipciu (U Cluj), Marko Dugandzic (Rapid), Alexandru Mitriță (U Craiova) și Roland Niczuly (Sepsi).

Pe lista preliminară au mai fost: Daniel Bârligea (CFR Cluj), Adrian Șut (FCSB), George Merloi (FC Voluntari), Ionuț Larie (Farul), Marius Ștefănescu (Sepsi), Răzvan Sava (CFR Cluj) și Daniel Paraschiv (Hermannstadt).

Trei goluri și două pase decisive în doar patru meciuri

În urma voturilor, "Jucătorul lunii" a fost ales Florinel Coman.

Coman a renăscut în 2023 și a avut o primăvară bună, fiind jucătorul lunii în ancheta noastră în aprilie. Iată că se menține și după vacanță la un nivel foarte ridicat. În acest start de sezon a adunat deja trei goluri și două pase decisive în doar patru meciuri. Mulți spun că Florinel este cel mai bun fotbalist român al momentului.

"Dublă" pentru Ciobi

La cea de-a doua categorie, "Antrenorul lunii", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Andrea Mandorlini (CFR Cluj), Liviu Ciobotariu (Sepsi) și Elias Charalambous (FCSB). Pe lista preliminară au mai fost: Marius Măldărășanu (Hermannstadt) și Cristiano Bergodi (Rapid). Iar la final s-a impus Liviu Ciobotariu!

Ciobotariu este profesionistul tăcut al fotbalului nostru, un model foarte rar pe la noi, elegant, civilizat, de un bun-simț exemplar și, peste toate acestea, un antrenor care face treabă peste tot. Anul trecut a salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare, iar acum a început impecabil noua sa aventură la Sepsi.

A câștigat Supercupa în fața Farului, apoi a luat șapte puncte din nouă în SuperLigă și a mai câștigat nesperat 2-0 la Sofia, cu CSKA! O lună perfectă pentru Ciobi, care primește un trofeu absolut meritat, al doilea după cel din septembrie 2021.

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL Jucătorul lunii iulie 2023

1. Florinel Coman20p
2. Roland Niczuly12p
3. Alexandru Chipciu10p
4. Marko Dugandzic8p
5. Alexandru Mitriță4p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Florinel Coman5p
2. Roland Niczuly4p
3. Alexandru Chipciu3p
4. Marko Dugandzic2p
5. Alexandru Mitriță1p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Florinel Coman10p
2. Roland Niczuly8p
3. Marko Dugandzic6p
4-5. Alexandru Chipciu3p
Alexandru Mitriță3p

Votul specialiștilor

1. Florinel Coman5p
2. Alexandru Chipciu4p

CLASAMENT FINAL Antrenorul lunii iulie 2023

1. Liviu Ciobotariu19p
2. Andrea Mandorlini15p
3. Elias Charalambous11p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Elias Charalambous5p
2. Liviu Ciobotariu4p
3. Andrea Mandorlini3p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Liviu Ciobotariu10p
2. Andrea Mandorlini8p
3. Elias Charalambous6p

Votul specialiștilor

1. Liviu Ciobotariu5p
2. Andrea Mandorlini4p

Citește și:

Adversari accesibili! FCSB, Farul și Sepsi și-au aflat posibilele rivale din play-off-ul Conference League
TRAGERE LA SORȚI
Adversari accesibili! FCSB, Farul și Sepsi și-au aflat posibilele rivale din play-off-ul Conference League
Secretul FCSB-ului din debutul de campionat: „Suntem mai experimentați! Iar pe mine presiunea mă ajută”
FCSB
Secretul FCSB-ului din debutul de campionat: „Suntem mai experimentați! Iar pe mine presiunea mă ajută”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
dinamo100
dinamo100  •  07 August 2023, 10:40

Coman isi traieste momentul de glorie, odata ce se transfera afara el va disparea. Atitudinea si stilul lui sunt cele ale unui clovn, iar clovnii nu sunt bine vazuti in campionatele mai puternice. Cat despre Ciobi, jos palaria! Un antrenor despre care se vorbeste foarte putin, dar face treaba mereu. S-ar putea s-o vedem pe Sepsi in top 3 la finalul campionatului.

Hitech
Hitech  •  07 August 2023, 10:02

Așadar Florinel e etalonul, interesant cum un băiat care are doar două fente și duce cam până prin minutul 60 e declarat fotbalistul lunii! Așa ne amăgim, dacă dai trei goluri într-o lună ai rupt norii.

brera30
brera30  •  07 August 2023, 09:54

Firicel Koman si Tavita, au jucat aseara? Au fost inexistenti, prezenti doar ca numar.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează