GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Tudor Băluță, „Jucătorul lunii mai”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „Am avut parte de cel mai bun fotbal al meu”

Articol de , , - Publicat luni, 29 mai 2023 10:00 / Actualizat luni, 29 mai 2023 10:51

Tudor Băluță și-a adjudecat premiul de „Jucătorul lunii mai” în ancheta Gazetei. Tudor a fost dirijorul echipei într-un an de grație încheiat en fanfare! "Dublă" la 7-2 cu Rapid plus un gol vital în finala cu FCSB i-au adus premiul din această lună

Băluță este prototipul perfect de jucător pe care s-a specializat Hagi. Fotbalist crescut în Academia Viitorului, vândut în străinătate, dar blocat acolo de accidentări sau inadaptare, recuperat apoi de Gică și pus pe picioare la momentul ideal.

"Trebuie să vă mulțumesc pentru trofeu. Sunt extrem de fericit! Am avut un sezon extraordinar, nu doar luna mai a fost bună. Sincer, mi-a depășit așteptările pe care le aveam în momentul când m-am întors aici. Speram să ne batem acolo, sus, dar e clar că tot ce s-a întâmplat a fost peste așteptări. Am dominat campionatul de la un cap la altul, iar eu am avut parte de cel mai bun fotbal al meu", a spus Băluță.

Acesta a mai dezvăluit că în vara anului trecut avea alte planuri: "Primordial era să rămân în străinătate, însă a fost dificil pentru că veneam după o perioadă lungă în care nu jucasem. Agenții aveau dubii privind starea mea de sănătate, însă eu eram încrezător că o să fiu bine. Domnul Hagi a avut încredere totală în mine, am avut o discuție extrem de scurtă și am revenit acasă. Eram convins că lucrând cu dumnealui voi reveni repede la forma pe care o aveam înainte. Iar acum pot să spun că mi-am și depășit-o".

Băluță este unul dintre cei mai inteligenți jucători pe care îi are fotbalul românesc. Simte mingea, are un simț perfect al jocului, iar asta l-a ajutat atât pe el să înscrie, cât și pe Farul să iasă campioană. Sunt mulți jucători buni la Hagi, dar Tudor merită premiul luna aceasta.

- Dumitru Dumitriu, fost antrenor

Pentru trofeul "Jucătorul lunii mai", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști: Tudor Băluță (Farul), Virgiliu Postolachi (UTA), Louis Munteanu (Farul), Andrei Ivan (U Craiova) și Roland Niczuly (Sepsi).

Pe lista preliminară au mai fost: Florinel Coman (FCSB), Andrei Borza (Farul) și Dan Nistor (U Cluj). În urma voturilor, "Jucătorul lunii" a fost ales Tudor Băluță.

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL - jucătorul lunii mai 2023

1.Tudor Băluță19p
2.Louis Munteanu10p
3.Roland Niczuly9p
4.Virgiliu Postolachi5p
5.Andrei Ivan1p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1.Virgiliu Postolachi5p
2.Tudor Băluță4p
3.Roland Niczuly3p
4.Louis Munteanu2p
5.Andrei Ivan1p

Votul jurnaliștilor GSP

1.Tudor Băluță10p
2.Louis Munteanu8p
3.Roland Niczuly6p

Votul specialiștilor

1.Tudor Băluță5p

Citește și:

Formația Pindu, imn pentru Farul: „Toată lumea știe, adevărul e / Aici în România, Hagi Regele!”
Farul
Formația Pindu, imn pentru Farul: „Toată lumea știe, adevărul e / Aici în România, Hagi Regele!”
„I-am distrus!” » Hagi cântă și dansează în vestiar după câștigarea titlului. Imagini MEMORABILE
FARUL, CAMPIOANĂ
„I-am distrus!” » Hagi cântă și dansează în vestiar după câștigarea titlului. Imagini MEMORABILE

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  29 Mai 2023, 11:58

Bravo Baluta, ai fost cel mai bun mijlocas al sezonului din Superliga,tine-o tot asa si la echipa nationala!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează