GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru aprilie 2024!

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 14:46 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 00:22

S-a mai terminat o lună plină de fotbal, cu meciuri jucate la intensitate maximă. Și-am avut de toate în aprilie! Jocuri în Superligă, dueluri în Cupa României, dar și confruntările românilor din străinătate. Așadar, a venit momentul să-i alegem pe „Cei mai buni”.

Cum luna aprilie a fost una în care multe dileme au fost rezolvate, deschidem procedurile de vot pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”.

Jucătorul lunii aprilie 2024 - nominalizări

Pentru trofeul „Jucătorul lunii aprilie”, Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Ionuț Cojocaru (Farul). Noua invenție a „Regelui” Hagi a „explodat” în aprilie și a demonstrat tuturor că putem avea un nou atacant de viitor. La cei 20 de ani pe care îi are, Cojocaru a fost MVP-ul Farului în victoriile cu Universitatea Craiova (2-1) și CFR Cluj (5-1). Câte două goluri în fiecare confruntare, plus două pase de gol în duelurile cu Sepsi și CFR Cluj. Contribuțiile sale au fost extrem de importante în bătălia ex-campioanei pentru un loc de cupe europene.
  • Florinel Coman (FCSB). „Tigrul” Florinel e noul campion al României cu FCSB, după o pauză de nouă de ani. Evoluțiile sale i-au adus un mare plus formației roș-albastre. În aprilie, Coman a fost cel mai bun cu Universitatea Craiova (2-0), dar și cu Sepsi (2-2). Trei goluri cu Universitatea Craiova, CFR Cluj și Sepsi au păstrat-o pe FCSB pe prima poziție a podiumului.
  • Marius Coman (Corvinul). Motorul divizionarei secunde care scrie istorie în 2024, ajungând în finala Cupei României! Fără drept de promovare în Superligă, Coman își face treaba la Hunedoara. A marcat în poarta CFR-ului și a celor de la Voluntari în meciurile din Cupă, iar în campionat a reușit o „dublă” în victoria, 2-0, cu CS Mioveni. Și chiar dacă nu poate promova în acest an, Corvinul e pe podium în play-off-ul din Liga 2.
  • Sebastian Mailat (FC Botoșani). Botoșaniul luptă pe viață și pe moarte pentru salvarea de la retrogradare, iar Mailat a dat o mare mână de ajutor formației din Moldova. A intrat excelent după 9 luni de absență: a marcat trei goluri în aprilie, cu FCU Craiova, Hermannstadt și Dinamo, iar Botoșaniul speră să joace și din sezonul viitor în Superligă. Altfel situația devine extrem de grea, fiind chiar la un pas de desființare.
  • Louis Munteanu (Farul). Omul-cheie al Farului în ultima lună, Louis are zilele numărate în România și se va întoarce în Italia să încerce să se bată cu cei mai buni. Aprilie perfect pentru Munteanu cu trei goluri (Sepsi, CFR Cluj și Rapid), plus alte două pase decisive (CFR Cluj și FCSB). Evoluții remarcabile pentru ex-campioana Superligii, iar acum speranțele se îndreaptă spre o convocare la Euro.

Pe lista preliminară au mai fost: Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Enzo Lopez (FC Botoșani), Daniel Paraschiv (Hermannstadt), Karlo Muhar (CFR Cluj), Kevin Luckassen (UTA Arad), Alexandru Băluță (FCSB).

Antrenorul lunii aprilie 2024 - nominalizări

Pentru trofeul „Antrenorul lunii aprilie”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Elias Charalambous (FCSB). Antrenorul care le-a adus titlul după 9 ani de pauză celor de la FCSB! Cipriotul Charalambous a scris istorie și și-a adjudecat trofeul cu trei etape înainte de finalul Superligii. Aprilie cu victorii în meciurile cu Universitatea Craiova (2-0), CFR Cluj (1-0) și Farul (2-1), plus două egaluri cu Rapid și Sepsi, ambele terminate 2-2.
  • Florin Maxim (Corvinul). Fostul fundaș stânga a intrat în cartea de aur a fotbalului din Hunedoara, ducând-o pe Corvinul în finala Cupei României, după ce-a aplicat o umilință istorică CFR-ului (4-0), apoi a eliminat FC Voluntari (3-1). Fără drept de promovare în Superligă, hunedorenii țin steagul sus și în Liga 2. Victorii cu Unirea Slobozia, CS Mioveni și Șelimbăr, plus două egaluri cu Șelimbăr și Gloria Buzău.
  • Dorinel Munteanu (Oțelul). „Neamțul” a dus Galațiul într-o nouă finală cu trofeul pe masă, calificându-se în ultimul act al Cupei Românei, după ce le-a scos din competiție pe Universitatea Craiova și Universitatea Cluj. În Superligă speră la primul loc din play-out, iar Oțelul a câștigat cu Dinamo, U Cluj și Hermannstadt, plus un egal cu FC Voluntari.

Pe lista preliminară au mai fost: Bogdan Andone (FC Botoșani), Răzvan Lucescu (PAOK), Gheorghe Hagi (Farul) și Mircea Rednic (UTA Arad).

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Citește și:

Hagi îi dublează salariul ca să nu plece la FCSB: „Va lua decizia după finalul campionatului”
FARUL
Hagi îi dublează salariul ca să nu plece la FCSB: „Va lua decizia după finalul campionatului”
Fotbalistul cu care Becali a negociat la semafor, drum liber spre FCSB! Detaliul care face ca transferul să fie iminent
FCSB
Fotbalistul cu care Becali a negociat la semafor, drum liber spre FCSB! Detaliul care face ca transferul să fie iminent

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (10)
biciclistul
biciclistul  •  06 Mai 2024, 06:50
Postat de reddevill77 pe 29 Aprilie 2024, 23:58

Si ce s a intamplat la Rapid? Rapidul tot un club de *** este si asa o sa ramana. Stii cum e : ***... Banii de la Sucu nu schimba esenta clubului ....cica farmecul vietii...aiurea ...????????????

S-a intamplat ce s-a intamplat cu Nicolae si asa s-a pierdut campionatul,apoi s-a intamplat prostia lui Șucu de a schimba antrenorul si astfel Rapid o sa termine pe locul 6 nu in primele 3.Bine ca celor de la CFR le-a venit mintea la cap sa-si aduca antrenorul acasa.

reddevill77
reddevill77  •  29 Aprilie 2024, 23:58
Postat de biciclistul pe 29 Aprilie 2024, 18:18

Votati ma pe performanțe,de unde Charalambous de la stână?Ca e trecut in acte?La ce jucatori sint acolo trebuia sa castige campionatul de la sfarsitul returului.Daca nu se intampla ce s-a intamplat la Rapid,nu mai vedeau FCSB campionat.Dorinel e antrenorul lunii aprilie,e cu Otelul ,echipa nou promovata in divizia A,o sa castige cupa,o sa joace un tur doua ca si FCSB in Europa.Dorinel in aprilie,mai,iunie,iulie,pe munca si daruire.Apoi mai vedem daca trece de turul doi in UE.

Si ce s a intamplat la Rapid? Rapidul tot un club de *** este si asa o sa ramana. Stii cum e : ***... Banii de la Sucu nu schimba esenta clubului ....cica farmecul vietii...aiurea ...????????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno534
creeperno534  •  29 Aprilie 2024, 22:42

Darko Velkovski si Zeljko Kopic

Vezi toate comentariile (10)
Comentează