GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată cine sunt nominalizații pentru februarie

Articol de , - Publicat marti, 28 februarie 2023 22:25 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 22:39

„Cei mai buni”, proiectul Gazetei Sporturilor, revine cu performanțele fotbalistice din luna februarie, iar astăzi pornim procedura de vot pentru acordarea trofeelor "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii"

Campionatul Mondial din noiembrie-decembrie, dar și puținele etape disputate în ianuarie au pus pe "hold" premiile "Cei mai buni", oferite de mai bine de un an de Gazeta Sporturilor. Dar luna februarie s-a întors în forță cu meciuri și execuții spectaculoase care i-au ținut pe pasionații sportului-rege cu ochii pe micile ecrane. Plus nominalizări noi cu remarcații lunii care tocmai s-a încheiat.

Jucătorul lunii februarie 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii februarie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Marko Dugandzici (Rapid). Hattrick cu FC Voluntari, gol în meciul cu Chindia și cota 16 reușite în actualul sezon. Croatul atacă topul golgheterilor all-time ai Rapidului dintr-un sezon, având nevoie de două goluri pentru a egala performanța lui Andrei Rădulescu, care a înscris 18 goluri într-un sezon, acum 73 de ani.
  • Yassine Bahassa (FCU Craiova). Francezul e noua "perlă" a Băniei într-o lună de poveste pentru trupa lui Napoli! Trei etape consecutive cu gol: U Cluj, Rapid și FC Voluntari, plus alte două pase de gol în confruntarea cu "șepcile roșii". Fotbalistul a impresionat prin tehnica sa, fiind şi jucătorul cu cele mai multe driblinguri reuşite din L1.
  • Malcom Edjouma (FCSB). A dovedit că este fotbalistul capabil să facă diferenţa în momentele dificile. A fost principalul om de gol al roş-albaştrilor în februarie, lună în care a marcat de 4 ori (cu CFR Cluj, 1-0, "dublă" cu Voluntari, 2-1, și cu U Craiova, 1-1), reuşitele sale păstrând-o pe FCSB în apropierea primelor două clasate.
  • Mamadou Thiam (U Cluj). Cu Sabău pe bancă, U Cluj practică un joc mult mai ofensiv, iar principalul finalizator s-a dovedit a fi Mamadou Thiam. Senegalezul e noua vedetă a Clujului, MPV aproape meci de meci, ajungând la patru goluri în ultimele patru meciuri din februarie, toate din acțiune!
  • Adrian Mazilu (Farul). Cea mai recentă propunere a lui Hagi pentru fotbalul mare! A înscris de trei ori în februarie, două dintre goluri fiind decisive (2-1 U Craiova, 1-0 UTA), iar cel de-al treilea o bijuterie, cu Sepsi. Calităţile tehnice deosebite arătate i-au făcut pe specialiști să-l considere un jucător cu potenţial mare de creştere.

Pe lista preliminară au mai fost: Adrian Șut (FCSB), Aurelian Chițu (FCU Craiova), Ionuț Larie (Farul) și Andre Duarte (FCU Craiova).

Antrenorul lunii februarie 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii februarie", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Nicolo Napoli (FCU Craiova). O lună perfectă pentru Craiova lui Napoli, care a câştigat patru meciuri la rând: cu U Cluj (5-0), Rapid (2-1), Voluntari (2-1) și Mioveni (2-1). Tehnicianul italian a transformat-o pe FCU dintr-o echipă aflată în zona periculoasă în una cu şanse reale de a prinde play-off-ul Ligii 1.
  • Gheorghe Hagi (Farul). Constănţenii au trecut cu bine peste înfrângerea cu CFR din ianuarie, iar în februarie au redevenit liderii Ligii 1: victorii cu U Craiova (2-1), Petrolul (2-0), UTA (1-0) și Sepsi (2-0), plus egalul cu FC Argeș (1-1). Hagi a găsit mereu soluţii, păstrând, în acelaşi timp, principiul de bază al clubului, accentul pe tineri de perspectivă.
  • Mihai Pintilii (FCSB). Delegatul echipei în acte, Pintilii joacă rolul antrenorului principal și a avut o lună fără înfrângere. A urcat spectaculos în clasament după victoriile cu CFR Cluj (1-0), FC Voluntari (2-1) și FC Argeș (2-1). La ele se adaugă și egalul cu Universitatea Craiova, 1-1.

Cine trebuie desemnat „Antrenorul lunii februarie 2023”?

Nicolo Napoli (FCU Craiova)
Gheorghe Hagi (Farul)
Mihai Pintilii (FCSB)

Pe lista preliminară a mai fost Cosmin Olăroiu (Sharjah). 

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  04 Martie 2023, 21:05
Postat de APOLODOR04 pe 01 Martie 2023, 23:21

Frustratule,normal ca este cel mai bun.

Cine e cel mai bun? Pintili? La ce e cel mai bun? Raspunde cel mai repede când suna Jiji sa facă schimbari sau?

Saint
Saint  •  02 Martie 2023, 02:06

Marko, evident

APOLODOR04
APOLODOR04  •  01 Martie 2023, 23:21
Postat de Str82HeIL pe 01 Martie 2023, 13:40

Pintili? E antrenor? Apare in acte la *** ca antrenor? Cum *** sa îl bagi la antrenorul luni ***? Bravo GSP

Frustratule,normal ca este cel mai bun.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează