GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată cine sunt nominalizații pe septembrie

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 11:15 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 15:21

Gazeta Sporturilor, cea mai respectată voce din presa sportivă românească, va decerna în curând trofeele pentru „Jucătorul lunii septembrie” și „Antrenorul lunii septembrie”. Câștigătorii vor fi aleși împreună cu voi, publicul Gazetei, și cu specialiști din fotbal. Puteți vota mai jos, în sondajele speciale din finalul articolului!

  • Trofeele lunii august au fost câștigate de rapidiștii Cristi Săpunaru și Mihai Iosif - Detalii, AICI!

Ziarul care are o tradiție de aproape un secol și ale cărui anchete de final de an sunt recunoscute de întreaga suflare sportivă a decis să decerneze la fiecare început de lună câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii trecute. 

Dincolo de pasiuni și de preferințele subiective, este un semn de respect și de fair-play să îi aplaudăm pe cei mai buni. De altfel, așa se numește proiectul GSP: „Cei mai buni”. 

Demersul Gazetei va genera, inevitabil, și controverse, dar cu siguranță va fi o mândrie pentru fotbaliști și antrenori să lupte pentru aceste trofee. 

În „joc” vor intra toți cei din fotbalul românesc, dar și conaționalii noștri din campionatele străine (puțini deocamdată, e drept). Și vor conta nu doar prestațiile din campionat, ci și din cupele europene sau meciuri ale naționalei, dacă va fi cazul.

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Jucătorul lunii septembrie 2021 - nominalizări

Pentru trofeul „Jucătorul lunii septembrie”, Gazeta Sporturilor a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Jefte Betancor (Farul). Noul om de gol al lui Gică Hagi. A înscris patru goluri în septembrie, dintre care un hat-trick de senzație.
  • Florin Niță (Sparta Praga). „Înger păzitor” la națională, „gardian” de nădejde în Cehia. Goalkeeper-ul a fost unul dintre cei mai buni oameni ai „tricolorilor” și în acțiunile de luna trecută, reușind parade eroice cu Islanda și Macedonia de Nord.
  • Claudiu Keșeru (FCSB). Golgeterul care i-a lipsit FCSB-ului în ultimii ani e aici! Vârful s-a întors cu foame de rezultate din Bulgaria: a înscris în fiecare meci din campionat, cu Dinamo, FCU Craiova și Academica Clinceni.
  • Nicolae Stanciu (România / Slavia Praga). „Motorul” victoriei tricolore din Islanda și unul dintre cei mai constanți jucători de la campioana Cehiei.
  • Mihai Popa (FC Voluntari). Transferat de la Astra, a intrat în poarta ilfovenilor, de unde nu l-a mai scos nimeni! Cu el între buturi, Voluntari a strâns patru victorii în septembrie. A prins și un meci la România U21.

Pe lista preliminară au mai fost Ianis Stoica, Andrei Burcă, Cristian Costin, Vinicius și Răzvan Marin.

Antrenorul lunii septembrie 2021 - nominalizări

Pentru trofeul „Antrenorul lunii septembrie”, redacția Gazetei a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Marius Croitoru (FC Botoșani). Echipa lui a confirmat în septembrie startul excelent de sezon. Moldovenii au răpus inclusiv liderul CFR Cluj și sunt pe locul secund în Liga 1.
  • Liviu Ciobotariu (FC Voluntari). E antrenorul surprizei ultimelor etape. Ilfovenii, obișnuiți cu zonele periculoase din clasament, au făcut slalom printre meciuri extrem de complicate și au ajuns pe locul 5 în campionat.
  • Mirel Rădoi (România). Cu șapte puncte acumulate din „tripla” cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, „tricolorii” lui Rădoi ne-au reaprins speranțele pentru calificarea la CM 2022.

Pe lista preliminară au mai fost Edi Iordănescu și Emil Săndoi. 

Votați în sondajele de mai sus, pentru a fi parte din decizia noastră. Și câștigătorii vor fi anunțați în curând pe GSP.ro și în Gazeta Sporturilor. 

CONTEXT: Distincția de „Jucătorul lunii” este una cu tradiție deja în marile campionate ale Europei. În 4 din primele 5 ligi de pe continent (Premier League, Bundesliga, LaLiga și Ligue 1), EA Sports este sponsorul principal al trofeului. Pe lângă acesta, câștigătorul primește și un card cu cifre mult mai bune în FIFA. 

Serie A e singurul campionat mare care nu are contract cu EA Sports. Există însă un parteneriat cu Konami, firma care face PES. MVP-ul este anunțat direct de Liga Profesionistă Italiană și este stabilit după indexul Stats Perform.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
mal.
mal.  •  02 Octombrie 2021, 17:51

Jocuri tip gsp! Sa nominalizăm un individ care nu e antrenor! Eu as vrea sa fiu nominalizat la cosmonautul anului!

csanuesteaua
csanuesteaua  •  02 Octombrie 2021, 13:30
Postat de ripensistu pe 01 Octombrie 2021, 19:37

Sa punem mana de la mana sa nu castige gloabele fecesebiste.

Atat poți?=)) vai de capul tau.

romeoconstantinescu
romeoconstantinescu  •  01 Octombrie 2021, 21:09

Sa adaugati si o sectie cu patronul lunii. Eu nominalizez mititel junior fiul ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează