GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru iulie 2023

Articol de , - Publicat marti, 01 august 2023 13:57 / Actualizat marti, 01 august 2023 13:59

După o scurtă pauză competițională, astăzi reluăm proiectul Gazetei Sporturilor: „Cei mai buni” ♦ Pornim într-un nou sezon și dăm startul procedurii de vot pentru acordarea trofeelor "Jucătorul lunii iulie" și "Antrenorul lunii iulie"

Supercupa și-a desemnat câștigătoarea, noul sezon de SuperLigă a pornit din nou la drum, cu cea de-a 106-a ediție, iar echipele românești au început o nouă aventură europeană. Avem toate motivele să-i alegem, așadar, pe "Cei mai buni"! Așa că Gazeta Sporturilor deschide procedura de vot pentru luna iulie 2023.

Jucătorul lunii iulie 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii iulie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Florinel Coman (FCSB). "Tigrul" Coman pictează pe teren și se află la cel mai bun nivel al său din ultimii ani. Goluri în SuperLigă cu FCU Craiova și Dinamo, autorul unicei reușite de pe terenul lui CSKA 1948 Sofia în Conference League, dar și două pase decisive. Evoluțiile sale sunt apreciate, iar nivelul "motorului" este în creștere de la meci la meci.
  • Alexandru Chipciu (U Cluj). La cei 34 de ani pe care îi are, Chipciu continuă să fie liderul unei echipe care anul trecut s-a bătut să scape de retrogradare, dar acum visează la primele șase. Gol cu Petrolul, o "dublă" și un assist cu FCU Craiova sunt reușitele lui Alex într-un iulie canicular pentru fotbalul românesc. Și prima notă de 10 din actualul sezon!
  • Marko Dugandzic (Rapid). Golgheterul sezonului trecut a mușcat din nou letal în acest start de SuperLigă. Cu un antrenor nou la Rapid, croatul e titular indiscutabil în atacul Rapidului, iar după trei etape e și integralist. A reușit o "dublă" cu FC Botoșani în Grant, dovadă că mașinăria de goluri funcționează și în acest sezon.
  • Alexandru Mitriță (U Craiova). Revenit acasă după experiența din Arabia Saudită, Mitriță a fost primit ca un rege în Bănie. Chiar dacă n-a marcat în primele trei etape din SuperLigă, Mitriță strălucește pe teren, iar fiecare atingere de balon e un motiv în plus ca fanii să se bucure de prezența lui pe "Oblemenco". Doar două pase de gol cu Dinamo și CFR Cluj în iulie.
  • Roland Niczuly (Sepsi). Eroul lui Sfântu Gheorghe, omul care aduce liniștea în apărare și care blochează orice șut venit de la adversari. Un iulie de poveste fără gol primit în cinci meciuri jucate pe toate fronturile. Evoluții senzaționale în SuperLigă cu Rapid, FCU și Dinamo, dar și un meci fabulos la Sofia, contra CSKA-ului, în Conference League.

Pe lista preliminară au mai fost: Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Adrian Șut (FCSB), George Merloi (FC Voluntari), Ionuț Larie (Farul), Marius Ștefănescu (Sepsi), Răzvan Sava (CFR Cluj) și Daniel Paraschiv (Hermannstadt).

Antrenorul lunii iulie 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii iulie", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Andrea Mandorlini (CFR Cluj). Italianul s-a întors în România după 13 ani de la eventul reușit în Gruia și deși a rămas fără mulți dintre titularii de anul trecut, echipa arată bine! Clujenii "pictează" pe alt șevalet, iar meritul principal îi revine tehnicianului italian care a schimbat sistemul și i-a integrat rapid pe nou-veniți. 13 la număr!
  • Liviu Ciobotariu (Sepsi). Indiscutabil, Sepsi este revelația și surpriza plăcută a lunii iulie. Venirea lui Ciobotariu a adus liniștea de care clubul avea nevoie. Ciobi a câștigat Supercupa și a început excelent campionatul: două victorii, un egal și niciun gol primit. Bonusul e surpriza plăcută din Conference League, unde a câștigat 2-0 pe terenul celor de la CSKA.
  • Elias Charalambous (FCSB). Abonată mereu la locul 2, FCSB a decis să meargă tot pe mâna cipriotului Charalambous. Echipa are cel mai bun start de sezon din ultimii 7 ani, arată o forță ofensivă impresionantă, iar problemele din defensivă au fost mai puțin vizibile. 9 puncte din 9 în SuperLigă și cu un pas calificată în turul 3 preliminar de Conference League.

Pe lista preliminară au mai fost: Marius Măldărășanu (Hermannstadt) și Cristiano Bergodi (Rapid).

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
aius
aius  •  02 August 2023, 00:42

Degeaba votam noi,tot fcsb câștigă!

Matt124
Matt124  •  01 August 2023, 22:46
Postat de elefterie pe 01 August 2023, 15:31

La fel de "imparțial" aleg și ei... Pe bune, dacă Steaua ar impune nu doar stafului Fcsb ci și Massmediei sportive restricțiile în utizarea numelor "Steaua", "steliști" și celelalte asociate, atunci am constata că - logic, normal- cu Fcsb țin fecesebiștii iar steliștii țin doar cu (unica!) Steaua, echipa din Liga a doua. Par egzamplu, duminică la meciul FC Fcsb - CFR Cluj 1907, spectatorii susținători ai echipelor ce se înfruntă pe stadionul Steaua vor fi fecesebiști, sau ceferiști. Deci cine nu e fecesebist (dintre cei 30.000 de spectatori), e sigur ceferist! Mustață e fecesebist, sau nu??

***... ***... ***? ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  01 August 2023, 20:52

Dar Grozavu unde-i?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează