GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru mai 2023

Articol de , - Publicat joi, 25 mai 2023 10:40 / Actualizat joi, 25 mai 2023 14:08

Farul Constanța este noua campioană a Ligii 1, în timp ce Sepsi este noua câștigătoare a Cupei României ♦ Astăzi începe procedura de vot pentru acordarea trofeelor "Jucătorul lunii mai" și "Antrenorul lunii mai" în cadrul proiectului „Cei mai buni”

Cel mai incendiar sezon din istoria fotbalului românesc și-a desemnat campioana. Farul este noua regină a Ligii 1 după un meci fabulos cu FCSB.

Mai mult, Sepsi s-a impus în finala Cupei României cu U Cluj și sezonul poate să fie declarat oficial încheiat. Așa că Gazeta Sporturilor deschide procedura de vot în proiectul "Cei mai buni" pentru luna mai 2023. 

Jucătorul lunii mai 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii mai", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Tudor Băluță (Farul). "Taurul" din mijlocul constănțenilor a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei în mai. "Dublă" cu Rapid, plus un gol egalizator cât un campionat cu FCSB, care a "aruncat în aer" stadionul din Ovidiu, la 2-2.
  • Virgiliu Postolachi (UTA Arad). Venirea lui Mircea Rednic la Arad l-a trezit pe final de sezon pe atacantul de 23 de ani. Acesta a făcut senzație în tricoul arădenilor, care încă n-au scăpat de emoțiile retrogradării. Goluri cu FC Argeș (2-2), CS Mioveni (2-0) și CSU Craiova (1-1).
  • Louis Munteanu (Farul). Puștiul-minune al "Regelui" a asigurat titlul Farului după o revenire fabuloasă în duelul cu FCSB de la Ovidiu. Golul de 3-2 a adus trofeul de campioană pe malul mării, iar Louis primește o nominalizare meritată. În mai, atacantul de 20 de ani mai are o "dublă" în 7-2 cu Rapid și o pasă în egalul cu Sepsi (1-1).
  • Andrei Ivan (U Craiova). Evoluțiile foarte bune ale lui Ivan au adus puncte importante oltenilor în ultima lună de SuperLigă. Atacantul a reușit în mai să înscrie cu CFR Cluj (1-1), Farul (1-1) și o "dublă" cu Rapid (3-2), dar oltenii au rămas tot pe patru în campionat, cu șanse extrem de mici să mai prindă un loc de cupe europene.
  • Roland Niczuly (Sepsi). Portarul de 27 de ani a fost cel mai bun om al finalei Cupei României cu Universitatea Cluj! Cu trei penalty-uri apărate, căpitanul covăsnenilor își trece în CV a doua Cupă după cea adjudecată sezonul trecut. În plus, cu Farul (1-1) și cu Rapid (0-0) a fost MVP-ul echipei lui Bergodi.

Pe lista preliminară au mai fost: Florinel Coman (FCSB), Andrei Borza (Farul) și Dan Nistor (U Cluj).

Antrenorul lunii mai 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii mai", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Gheorghe Hagi (Farul). "Regele" a scris istorie în cel mai palpitant sezon din cele peste o sută de ediții de Liga 1. A terminat sezonul cu cel mai prețios trofeu în CV: titlul de campion național, unul nesperat la începutul campionatului. Și asta după un comeback de poveste cu FCSB, de 0-2 la 3-2! Și să nu uităm victoria zdrobitoare, 7-2, cu Rapid.
  • Liviu Ciobotariu (FC Voluntari). Neînvins din februarie la Voluntari, Ciobotariu a transformat o echipă care an de an se bătea la retrogradare, iar acum e la două meciuri de cupele europene. În mai a avut trei victorii importante, cu U Cluj, CS Mioveni și FC Botoșani, care i-au consolidat poziția în clasament, plus egalul cu Chindia.
  • Cristiano Bergodi (Sepsi). Italianul termină sezonul de Liga 1 cu toate obiectivele din contract realizate. A prins primele șase echipe din România, iar în ultimul meci al sezonului pentru Sepsi a cucerit pentru al doilea an consecutiv Cupa României, într-o finală dramatică cu U Cluj, decisă la loviturile de la 11 metri.

Pe lista preliminară a mai fost Leo Grozavu (Poli Iași).

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
grid
grid  •  25 Mai 2023, 14:05

La antrenori lipsește nominalizarea lui Gigi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează