GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată cine sunt nominalizații pentru luna octombrie

Articol de - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 07:00 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 08:00

Gazeta Sporturilor, cea mai respectată voce din presa sportivă românească, va decerna în curând trofeele pentru „Jucătorul lunii octombrie” și „Antrenorul lunii octombrie”. Câștigătorii vor fi aleși împreună cu voi, publicul Gazetei, și cu specialiști din fotbal. Puteți vota mai jos, în sondajele speciale din finalul articolului!

Ziarul care are o tradiție de aproape un secol și ale cărui anchete de final de an sunt recunoscute de întreaga suflare sportivă a decis să decerneze la fiecare început de lună câte un premiu pentru jucătorul, respectiv antrenorul lunii trecute.

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Jucătorul lunii octombrie 2021 - nominalizări

Pentru trofeul „Jucătorul lunii octombrie”, Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • ANDREI IVAN » (U Craiova). Se află în cel mai bun moment al carierei și a renăscut sub bagheta lui Reghecampf. Are șase goluri în Liga 1, patru marcate într-un singur meci, plus minute bifate sub tricolor cu Armenia și Germania.
  • OLIMPIU MORUȚAN » (Galatasaray). E noul „sultan” al Galatei! A jucat șase meciuri, a punctat de două ori și îi încântă pe turci cu evoluțiile sale. La Istanbul, e deja comparat cu Wesley Sneijder.
  • FLORIN NIȚĂ » (Sparta Praga). Mereu pe poziții la club și om de bază în națională, Florin este unul dintre cei mai buni „tricolori” din preliminariile CM 2022. E în Top 5 pe baza indexului InStat, la superintervenții salvatoare, intercepții și șuturi apărate.
  • ALEXANDRU CICÂLDĂU » (Galatasaray). Folosit titular în cinci meciuri din octombrie, Alex e deja piesă fixă la Galata. S-a integrat rapid în echipă, iar de curând a reușit o bijuterie de gol de la 20 de metri, în derby-ul cu Beșiktaș.
  • CIPRIAN TĂTĂRUȘANU » (AC Milan). Ciprian a profitat de accidentarea lui Maignan. A apărat în cinci meciuri în Serie A și Champions League, având evoluții apreciate. Ultima, cu AS Roma (2-1), a fost printre cele mai bune.

Pe lista preliminară au mai fost Radu Drăgușin, David Miculescu, Lyes Houri, Nicușor Bancu, Gabriel Torje, Alexandru Mitriță și Adrian Bălan.

Antrenorul lunii octombrie 2021 - nominalizări

Pentru trofeul „Antrenorul lunii octombrie”, Gazeta Sporturilor a nominalizat 3 tehnicieni:

  • LAURENȚIU REGHECAMPF » (U Craiova). Octombrie perfect pentru Reghe la Universitatea: cinci meciuri, cinci victorii! Locul 2 în campionat, dar și calificare în sferturile de finală ale Cupei României. Plus două meciuri cu câte 5 goluri marcate adversarelor din Liga 1!
  • EDWARD IORDĂNESCU » (FCSB). Roș-albaștrii au continuat să joace și să adune puncte, chiar dacă patronul vrea posesie și spectacol. Măcinată de accidentări și cu focar de Covid, echipa n-a pierdut niciun meci din octombrie. Din Cupă a fost eliminată la „masa verde”.
  • ANDREI PREPELIȚĂ » (FC Argeș). A transformat-o radical pe FC Argeș. După un început modest de campionat, piteștenii au ajuns să bată la porțile play-off-ului, într-o lună octombrie în care doar FCSB a reușit să-i doboare.

Pe lista preliminară au mai fost Laszlo Balint și Mircea Lucescu.

Votați în sondajele de mai sus, pentru a fi parte din decizia noastră. Și câștigătorii vor fi anunțați în curând pe GSP.ro și în Gazeta Sporturilor.

CONTEXT: Distincția de „Jucătorul lunii” este una cu tradiție deja în marile campionate ale Europei. În 4 din primele 5 ligi de pe continent (Premier League, Bundesliga, LaLiga și Ligue 1), EA Sports este sponsorul principal al trofeului. Pe lângă acesta, câștigătorul primește și un card cu cifre mult mai bune în FIFA.

Serie A e singurul campionat mare care nu are contract cu EA Sports. Există însă un parteneriat cu Konami, firma care face PES. MVP-ul este anunțat direct de Liga Profesionistă Italiană și este stabilit după indexul Stats Perform.

CEI MAI BUNI Granzii puși la respect! » Jefte Betancor a fost ales „Jucătorul lunii septembrie”, iar Liviu Ciobotariu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat

CEI MAI BUNI Rapid ia TOT! » Săpunaru a fost ales "Jucătorul lunii august", iar Mihai Iosif - "Antrenorul lunii"! Cum s-a votat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
112651963934596
Neagu Mihai  •  02 Noiembrie 2021, 14:58

Antrenorul lunii este Emil Sandoi.Cu o echipa fara nicio vedeta,a inchegat un colectiv unit si dornic de a juca fotbal pina la sacrificiu.Cu un astfel de stil,echipa nationala a facut mari performante in anii 90.Amintiti-va,toti in aparare,mingea la Hagi,pasa spre Raducioiu sau Ilie Dumirescu pe contraatac.Acum,Chindia e cu toata echipa in aparare,angajat Florea pe contraatac(sau Popa) si echipa face puncte . Asadar,Sandoi antrenorul lunii ,plus ca daca pleaca Ratoiul de la nationala,Sandoi ar fi o solutie ideala. Pt ca stie sa joace cu un stil romanesc,brevetat cu succes de tata Puiu in anii 90...

644888013151049
Ady Nicoara  •  02 Noiembrie 2021, 13:58

Respect Andrei Ivan si Laurentiu Reghecamft,anul asta bataia mare se da intre Reghe si Edi daca va rezista Edi

tororosso
tororosso  •  02 Noiembrie 2021, 12:41

De ce este inclus Prepeliță ? el nu este antrenor cu liciență . Bine că nu sa propus și Iosif (Ioșca) de la Rapid un alt necalificat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close