GSP SPECIAL  »  IN MEMORIAM MARIAN COZMA  »  LIGA CAMPIONILOR / HCM CONSTANŢA - MKB VESZPREM, AZI, 16:15, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Foştii colegi de la Veszprem au mers ieri la mormîntul lui Marian Cozma

Veszprem
Veszprem

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2010 00:00 / Actualizat luni, 07 februarie 2011 16:09

Handbaliştii de la Veszprem au ajuns ieri în România. Direct de la aeroport s-au îndreptat spre cimitirul Pipera, acolo unde au un prieten, Marian Cozma

Ucis pe 8 februarie 2009, într-un bar din Veszprem, Marian Cozma nu va fi uitat niciodată de foştii săi coechipieri de la MKB Veszprem. Românul era sufletul echipei, omul capabil să anime atmosfera întotdeauna la greu, cel care dădea tonul la distracţie.

Campioana Ungariei a sosit ieri, puţin după ora prînzului, în România pentru meciul cu HCM Constanţa, din "optimile" Ligii Campionilor. Direct de la aeroport, handbaliştii maghiari au plecat spre cimitirul Pipera, acolo unde pe 13 februarie 2009 şi-au condus pe ultimul drum un prieten, Marian Cozma. Îmbrăcaţi la costume, aliniaţi ca la o defilare, Marko Vujin, Dejan Perici, Ivan Perez, antrenorul Lajos Mocsai şi toţi ceilalţi jucători au trecut pe lîngă crucea de marmură neagră, de pe care le zîmbea Marian. Perici şi Perez au depus şi o coroană de flori.

Lacrimile au început să curgă pe obrajii jucătorilor şi amintirile cu Marian li s-au succedat în minte. Au plecat cu greu, după ce l-au îmbrăţişat pe omul cel mai greu încercat în toată această perioadă, Petre Cozma, tatăl handbalistului român. "O să jucăm pentru Marian. O să facem tot posibilul pentru a ajunge în Final Four, la Köln, şi acolo să jucăm finala. Marian merită acest lucru", a spus portarul sîrb Dejan Perici, cel care era ca un frate mai mare pentru Marian.

"Aceşti băieţi sînt familia mea, alinarea mea. Mi-au promis că o să joace pentru Marian, deşi inima e împărţită: jumătate cu Constanţa, jumătate cu Veszprem"
Petre Cozma, tatăl lui Marian

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
 •  29 Mai 2010, 05:16

Odisneste-te ina pace! numai tata sa nu fi in astfel de situatii.sa va fie rusine!

 •  28 Martie 2010, 08:51

Dumnezeu sa-l odihneasca pe bietul Marian !!!!!Un sfat parintelui!!!!!!!!! Prea multa galagie in memoria fiului tau omule!!! Lasa-l sa se odihneasca in pace pe marian!!!!!!! Ai devenit vedeta pe seama fiului tau!! Mai multa modestie si smerenie Oamenii civiliztati isi pling mortii in tacere si piosenie!!!! Scuze daca te-am suparat!!

 •  28 Martie 2010, 07:08

Maghiarii au cucerit multi romani, sunt superiori cu mult boschetarilor de romani, imi doresc enorm ca Vezprem sa joace finala Ligii.Popor civilizat, handbalisti minunati, succes Vezprem.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează