GSP SPECIAL  »  IN MEMORIAM MARIAN COZMA  »  CAZUL MARIAN COZMA

PĂSĂRILĂ, copilul care prindea sticleţi şi scatii

Articol de GSP - Publicat luni, 07 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 februarie 2011 17:35

Vezi aici reacţiile apropiaţilor lui Marian Cozma

Ştefan Constantin, fostul coechipier şi antrenor de la Dinamo, a povestit cum îi făcea Marian Cozma să rîdă în vestiar

Marian Cozma a început handbalul la CSS 2 Bucureşti, cu profesorul Florin Voiculescu. În 2001, cînd a terminat junioratul, a venit la Dinamo."A avut de ales între baschet şi handbal. Ştiu că domnul Sandu Vinereanu, de la echipa de baschet, a tras foarte mult de el să meargă la antrenamente. Ioan Checicheş, tehnicianul nostru de atunci, a intervenit însă pe lîngă tatăl său, fost jucător de handbal. Marian a ajuns astfel pe semicerc", a povestit Ştefan Constantin, căpitanul de atunci al lui Dinamo.

"Mi-l aduc aminte, era înalt ca şi acum, dar sfrijit, slăbănog. Îl lua vîntul. L-a luat domnul Checicheş şi făcea individualizare cu el. Muncea pe brînci săracul, îşi dorea enorm să ajungă cineva", subliniază Ştefan Constantin, tehnicianul de la HC Odorhei.


Tot timpul rîdea
Ştefan Constantin a trecut apoi pe banca tehnică a lui Dinamo. L-a avut pe Cozma elev. "Ţin minte că toţi rîdeau de el, cum aleargă, cum se mişcă pe teren. El nu se supăra niciodată, ţinea la glume". Mai mult, era responsabilul cu buna dispoziţie în vestiar. "Niciodată, cît am stat la Dinamo, nu l-am văzut pe Marian supărat. Rîdea tot timpul, era bucuros. Spunea tot felul de povestioare şi bancuri. În plus, avea un suflet mare. Ţi-ar fi dat şi cămaşa de pe el", spune tehnicianul.


Avea grădină zoologică acasă
Ştefan Constantin a povestit de ce a fost poreclit jucătorul "Păsărilă". "Nu pentru faptul că era foarte înalt, ci pentru că-i plăcea să prindă păsări cînd era copil. El ne povestea în vestiar că mergeau pe cîmp cu pomul. Luau un copac mai mic tăiat, îl înfigeau în pămînt şi puneau clei pe el. Păsărelele care se puneau pe acel pom nu mai puteau zbura. Acasă avea grădină zoologică. În colivii ţinea numai sticleţi şi scatii", îşi aminteşte Ştefan. 


"Nu pot să cred ce s-a întîmplat. Am fost seara la meci şi apoi dimineaţa am aflat vestea. Marian era un om extraordinar, niciodată nu am avut probleme cu
el. E de neînţeles cum s-a putut întîmpla aşa ceva"
Lajos Mocsai, antrenor Veszprem

MOARTEA UNUI CAMPION / Marian Cozma

Înmormîntat în costumul de prezentare

Petru Paleu, vicepreşedintele FRH, a dezvăluit faptul că Marian Cozma va fi înmormîntat în costumul de prezentare de la Campionatul Mondial. "Am vorbit cu el şi mi-a spus că-i place mult. «Uite, domnul Paleu, ce bine îmi vine!», , mi-a spus chiar. Era tare mîndru că avea tricolorul la rever", a declarat Paleu.

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează