GSP SPECIAL  »  IN MEMORIAM MARIAN COZMA  »  CAZUL MARIAN COZMA

Tu din cer ne vei privi, noi mereu te vom iubi!

Articol de - Publicat luni, 07 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 februarie 2011 17:12

Acesta a fost mesajul celor prezenţi ieri la stadionul Dinamo pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Marian Cozma, pe drumul cel din urmă

1.000 de kilometri a călătorit trupul neînsufleţit al lui Marian Cozma pînă să ajungă la locul cel de veci. De la Veszprem, locul unde sîmbătă noaptea a fost răpus cu trei lovituri de cuţit în inimă, şi pînă în Pipera, acolo unde se va odihni de acum înainte.

Pe ultimul drum, sportivul a făcut un popas de două zile în casa părintească, din cartierul Lacul Tei. Aici, apropiaţi şi nu numai i-au adus un omagiu. Ieri dimineaţă, "Păsărilă", însoţit de părinţi, de cele două surori, de iubită şi de o numeroasă coloană de maşini, a plecat spre stadionul Dinamo, unde era aşteptat de peste o mie de oameni! "Păcat de bunătatea lui, era aşa de respectuos. Of, Mariane! De ce ai plecat dintre noi?!", spunea o vecină cu ochii în lacrimi.

Ovaţionat de fani
Trupul handbalistului a fost depus în sediul C.S. Dinamo, unde, timp de aproape două ceasuri, fiecare din cei prezenţi a avut ocazia să-şi ia rămas bun. Pe lîngă coechipierii de la Veszprem, la arena din Ştefan cel Mare a fost prezentă şi o parte din galeria "cîinilor roşii", care a afişat mai multe bannere: "Tu din cer ne vei privi, noi mereu te vom iubi!" şi "Încă un înger se ridică la cer". Înainte de a părăsi curtea clubului pe care l-a reprezentat timp de patru ani, Marian Cozma a fost aplaudat de toţi cei prezenţi.

Cărare de flori
După slujba de la Biserica Teiul Doamnei Ghica, cortegiul funerar s-a îndreptat spre cimitirul din Pipera. Sute de flori şi coroane marcau drumul sportivului spre locul de veci, iar pe fundal răsuna imnul de stat. Poate pentru că Marian tocmai ne reprezentase la Campionatul Mondial. Cei dragi au izbucnit în lacrimi. Sicriul handbalistului a fost apoi purtat pe umeri de coechipierii săi de la Dinamo şi Veszprem şi coborît în groapă. A părăsit această lume în aplauze, pe care şi le-a cîştigat prin performanţele sale şi prin încercarea de a-şi proteja prietena într-un club din Ungaria. Drum bun spre Rai, Păsărilă!

"Nu o să-l uităm niciodată!"
Coechipierii lui Marian Cozma, de la Veszprem, au venit incorpore ieri, la Bucureşti, pentru a asista la înmormîntarea fostului lor coechipier. Vedetele campioanei Ungariei au plîns la căpătîiul "tricolorului" şi s-au rugat pentru odihna sa veşnică. "Mi-a fost ca un frate, un prieten adevărat, pe care te puteai baza oricînd. Îl voi păstra întotdeauna în memorie, aşa cum era el mereu, vesel şi zîmbitor", a spus, cu lacrimi în ochi, portarul sîrb Dejan Perici. "Toate meciurile le vom juca de acum încolo şi pentru el. Sînt sigur că de acolo, de sus, se va bucura alături de noi la succesele noastre", a adăugat Ferenc Ilyes.

Scuze părinţilor
Primarul Veszpremului, Janos Debreczenyi, le-a cerut iertare, ieri, părinţilor lui Marian Cozma pentru că băiatul lor a murit la Veszprem. "Vă rog din suflet să nu ne purtaţi duşmănie pentru ceea ce s-a întîmplat. Micuţul nostru oraş s-a cutremurat în momentul în care Marian a murit", a spus Debreczenyi. Preşedintele federaţiei maghiare de handbal a adăugat. "Sîntem mai săraci fără el. Echipa nu va mai fi aceeaşi, locul său pe semicerc nu-l va mai putea lua nimeni".

6.200 de steaguri ale României
Fanii lui Veszprem pregătesc un moment special la meciul de duminică, din Liga Campionilor, împotriva spaniolilor de la Real Ademar Leon. La primul meci fără Marian Cozma, spectatorii vor primi cîte două steguleţe, unul cu drapelul Ungariei şi unul cu cel al României. Peste 10.000 de persoane vor pleca din centrul oraşului la ora 13:00 într-un marş pînă la Veszprem Arena, acolo unde cei care nu au reuşit să-şi cumpere bilet vor putea urmări meciul pe ecrane-gigant.

Biserica alături
Patriarhul Daniel i-a transmis ieri un mesaj de îmbărbătare lui Petre Cozma, în care a apreciat atitudinea profund creştină a familiei handbalistului ucis. Totodată, şeful BOR a subliniat spiritul de fair-play de care a dat dovadă Marian atît pe teren, cît şi în viaţa privată, apreciind atitudinea sa "creează în aceste zile punţi de solidaritate între oameni şi de acţiune comună împotriva oricărei forme de violenţă în societate".

Carte de vizită: Marian Cozma
Născut pe 8 septembrie 1982, la Bucureşti
Înălţime 2,11 metri, greutate 113 kg
Echipele la care a evoluat: Dinamo Bucureşti 2002-2006, MKB Veszprem (2006-2009)
Palmares: trei titluri de campion, unul cu Dinamo (2005) şi două cu MKB Veszprem (2007, 2008). A cîştigat Cupa Cupelor cu Veszprem în 2008
A înscris 75 de goluri în Liga Campionilor
A debutat în 2002 sub tricolor într-un meci cu Belarus
Are 60 de selecţii în echipa României, pentru care a punctat de 115 ori. A participat la Campionatul Mondial din Croaţia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează