GSP SPECIAL  »  IN MEMORIAM MARIAN COZMA  »  CAZUL MARIAN COZMA

Ucigaşul lui Marian Cozma şochează: "M-a enervat stilul lui de dans!"

Articol de GSP - Publicat luni, 07 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 februarie 2011 16:44

Incredibil! Cei care l-au atacat pe handbalistul român pe 8 februarie 2009, au fost iritaţi de felul în care românul dansa

Marian Cozma a fost ucis acum un an într-o discotecă din Veszprem. De ce a fost omorît cel mai în vogă handbalist român la acea oră? Cum a fost posibil ca într-un oraş în care handbalul e sportul numărul 1, chiar handbaliştii să fie atacaţi de o bandă de rromi? A fost o crimă comandată? Sînt întrebări la care Poliţia maghiară a încercat să le dea răspunsul ieri, dezvăluind rezultatul anchetei în cazul uciderii lui Marian Cozma.

Raffael Sandor e cel care l-a ucis!
"Părerile experţilor, declaraţiile martorilor şi alte probe au dus la concluzia că Raffael Sandor a fost cel care l-a înjunghiat pe fostul handbalist român în inimă", a declarat Peter Pogany, inspector în cadrul Poliţiei din Veszprem. Oficialii au confirmat că Nemeth Gyozo şi Ivan Sztoika au participat la atacul asupra lui "Păsărilă". Raffael Sandor, criminalul lui Marian, a vrut să fugă imediat după comiterea crimei. A fost prins însă pe 9 februarie, la doar o zi de la comiterea crimei, în Austria, la Graz. Împreună cu el, în aceeaşi maşină, se afla Nemeth Gyozo. Sandor nu şi-a recunoscut însă fapta nici pînă acum.

Ultimele clipe de viaţă
Camerele de supraveghere video din barul Patriota Lokal, locul unde a fost omorît  Cozma, au surprins ultimele momente trăite de Marian Cozma sîmbătă noaptea. În filmuleţele oferite de poliţia maghiară se vede cum românul este alergat pe scările din incinta clubului. Poliţia susţine că Marian era în acest moment înjunghiat în inimă, dar şi în rinichi, prăbuşindu-se la capătul treptelor. În filmuleţe apar atît Raffael Sandor, cît şi Nemeth Gyozo.

"Cozma mi s-a părut că semăna cu un mafiot!"
Nemeth Gyozo a vorbit în presa maghiară despre cele întîmplate în noaptea de 8 februarie 2009 la Veszprem. "Mă aflam în local, am venit cu nişte prieteni. Eu de obicei nu beau, dar atunci am băut două pahare de whisky şi mi-am pierdut controlul. Nu am rezistenţă la băutură. Handbaliştii nu au fost nevinovaţi. A fost o agresivitate reciprocă care a dus la acea bătaie, dorită de ei la fel de mult ca şi noi", a declarat Gyozo. "Ei sărbătoreau în local şi cînd am apărut noi mi s-a părut că nu le-a convenit. Nu am ştiut că sînt handbalişti, păreau mai degramă nişte mafioţi. Aspectul fizic al lui Marian Cozma părea mai mult al unui mafiot decît al unui sportiv", a adăugat cel care a participat la uciderea românului.

"M-am bucurat că am găsit cu cine să ne batem!"
"Îmi amintesc exact că în acea seară acel băiat înalt, Marian Cozma, a deranjat mai multă lume cu stilul lui de dans. Se lovea de toată lumea din jurul lui, de vreo două ori s-a împins şi în mine. Era evident că e agresiv!". Nemeth Gyozo şi-a continuat mărturia şocantă: "M-a împins inetenţionat pe ringul de dans ca să mă provoace. Am început să ne îmbrîncim şi a început bătaia. Au fost trei-patru băieţi de la noi şi trei de la ei. Ne-am bătut cu bărbaţi adevăraţi, ne-au împărţit cîteva palme, le-am simţit, dar nu a fost o problemă că am ripostat şi noi. M-am bucurat că am găsit pe cineva cu care să ne batem".

Bătaia s-a mutat afară. "Eu, unul, nu l-am înjunghiat pe Cozma. Am văzut că cineva e la pămînt şi altcineva e în genunchi lîngă el. Am crezut că cel de jos e unul de-ai nostri şi atunci am fugit şi l-am lovit cu piciorul în cap pe cel aflat în genunchi. Eu am plecat ultimul de la local fiindcă nu-l găseam pe prietenul meu, Raffael Sandor", a mai adăugat Nemeth Gyozo.

"A fost asasinat comandat!"
Petre Cozma spune că Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo sînt doar nişte peşti, prinşi în plasă. "Eu vreau ca rechinii să plătească!"

Tatăl lui Marian, Petre Cozma, nu mai are linişte de cînd copilul său a fost ucis mişeleşte într-o discotecă din Veszprem. Nu mai poate dormi, viaţa parcă  nu mai are sens.

"De ce trebuia să i se întîmple asta copilului meu? El a murit nevinovat", spune Petre Cozma. Ieri nu ştia că poliţia ungară a făcut public numele asasinului fiului său. "Vinovaţii trebuie să putrezească în puşcărie. Am încredere în justiţia din Ungaria", a spus părintele.

"Nu vreau să vorbesc mai multe, dar ştiu sigur că Marian a fost omorît la comandă. Acum ei au prins peştii cei mici, rechinii, peştii cei mari, vor cădea în plasă mai tîrziu", a încheiat Petre Cozma. El va pleca în această dimineaţă la Veszprem pentru a asista sîmbătă la dezvelirea monumentului ridicat de fanii echipei MKB Veszprem în memoria fostului handbalist al campioanei Ungariei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează