GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  SPITALUL DE ARȘI

Anunțul ministrului Sănătății » Spitalul de Arși, aproape de închidere: "Poliția Capitalei e deja acolo! În cazul unei explozii în țară, trimitem pacienții în străinătate!"

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2016 11:58

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut azi o conferință de presă în care a vorbit despre situația extrem de gravă de la Spitalul de Arși, unde o femeie a murit în urma unei transfuzii cu o grupă de sânge greșită iar un pacient a fost filmat la terapie intensivă având larve de muște pe răni, după cum reiese din imaginile publicate azi de GSP (Detalii AICI! Atenție, imaginile vă pot afecta emoțional!!!)

big ministru vlad voiculescu

"Încep prin a vă spune cât de mult regret situația de la Spitalul de Arși. Spitalul se află într-o situație gravă. O cunoaștem de la Colectiv, în noiembrie am fost acolo ca voluntar. Am avut mai multe situații de criză în ultimele două luni la Spitalul de Arși.

În weekend-ul, cu explozia de la Valea Cascadelor, am fost acolo și am văzut condițiile din spital. Medicul Cătălin Cârstoveanu a petrecut o noapte acolo pentru a ajuta pacienții și a face un raport. Nu e mai puțin gravă decât ce ați văzut azi de dimineață. E inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv să nu fi învățat nimic.

Nu sunt condiții proprii pentru pacienți și personal. Singura măsură rezonabilă este închiderea spitalului și transferul activității într-o altă unitate. Am luat-o în considerare de trei ori, am discutat-o îndelung. Concluzia e că nu putem închide întreg spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea UTS-ului (n.r. Unitatea de Transfuzii), ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați.

Măsurile pe care le avem în vedere sunt: relocarea spitalului plus măsuri intermediare ca inspecții, controale, amenzi, ajutorarea spitalului cu orice investiție este nevoie, profesionalizarea managementului, ajutor punctual pe care îl oferim deja.

Au fost verificați, există o problemă de management, una de infrastructură. Cu siguranță cei de acolo erau responsabili de pacienți și vor răspunde. Poliția Capitalei e acolo deja. Nu putem învinov întreg personalul medical. E singurul spital unde avem personal specializat pentru marii arși, nu pot fi învinov în masă. Atâta timp cât nu ai instalație de climatizare, ai ochiuri de geam fără plasă, ai muște, ai o problemă majoră. Nu s-a făcut o cerere către minister pentru finanțare.

Dacă avem o explozie în țară nu avem unde să ducem pacienții. Îi trimitem în străinătate! Dacă vin 5 pacienți în plus avem o problemă gravă ca țară. Această situație e inacceptabilă!

Acel pacient (n.r. pacientul pe capul căruia au fost filmați viermi la terapie intensivă) fusese operat și nu i s-a făcut baia terapeutică, pentru că am înțeles că nu se face imediat după intervenție.

Pentru relocare există mai multe variante, fie a unei secții, fie a întregului spital. În momentul acesta evaluăm", a spus Voiculescu.

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
1732014777038654
Georgeta Lukacs  •  14 Iulie 2016, 21:20

Poporul roman e programat la disparitie! Prin diverse forme ascunse se executa comenzi care au ca tinta cum sa loveasca tot ce e romanesc pentru a face loc fantomelor agreabile retelelor elitei mondiale! Dureros e ca s-au deteriorat relatiile dintre romani! Cu regret spun ca chiar la unele emisiuni TV se duce o propaganda perversa impotriva valorilor romanesti. Sunt atacati in special cei care au realizat ceva folositor pentru aceasta tara.Acum romanii ramasi in tara nu au puterea sa reziste diversiunilor nimicitoare !

robotzel
robotzel  •  14 Iulie 2016, 16:09
Postat de Florean Andrei pe 14 Iulie 2016, 13:41

Ministrul ăsta ne ţine teoria chibritului. Ascultă, noi aşteptăm măsuri, nu pălăvrăgeli. Pe vremea comuniştilor se luau de urgenţă măsuri, nu să tot plângem că ne pleacă medicii. Stai liniştit că nu pleacă ăştia care, efectiv, încurcă grupele de sânge !

probabil ca daca ar exista suficienti medici nu s-ar mai face atatea greseli. este usor sa arunci cu noroi daca nu ai habar de ce se intampla prin spitale. toate spitalele lucreaza la 2 treimi de personal atat medicat cat si auxiliar. va este usor sa judecati cand nu sunteti in situatia lor. mergeti in strainatate si vedeti cat oameni sunt la camera de garda si cati pacienti si dupa aia comparati cu ce este in romania si mai discutam. medicii nostri consulta de 2-3 ori mai multi pacienti zilnic de cat in strainatate ceea ce ii poate duce la erori si greseli. pacientii sunt recalcitranti (indreptatit dar fara motiv sa fie suparati pe medici) cand asteapta ore intregi in sala de asteptare si pe coridoare si isi varsa nervii tot pe medici in loc sa dea in judecata statul roman. banii si asa putini din sanatate se duc pe asistarea celor care nu platesc iar eu, tu si cei care platesc ajungem sa fim tratati la gramada cu putin.

dase
dase  •  14 Iulie 2016, 15:19

După 26 de ani de jaf organizat de clasa politica mafiota se întâmpla ce era normal , falimentul întregii societati. Important este sa ne plătim impozitele sa aibă ce jefui in continuare sacalii. Dormi in pace Romanie !!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează