GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  PROCES

Invocă presiunea presei » "Rechinii" imobiliari de la Domino cer strămutarea procesului legat de cele 7 hectare din Parcul Herăstrău

Liviu Doară se luptă de 15 ani pentru a aduce cele 7 hectare în spaţiu public
Liviu Doară se luptă de 15 ani pentru a aduce cele 7 hectare în spaţiu public

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2015 00:00

Firma condusă din umbră de Bartolomeu Finiş acuză faptul că instanţa ar putea fi influenţată de articolele şi reportajele din ultimul timp, iar Liviu Doară spune că "trag de timp, poate vine un primar care să ţină cu ei, sau aşteaptă să mor eu!"

Războiul dintre Clubul de Yachting Sportul Studenţesc şi firma Domino '94 Impex SRL, pentru cele 7 hectare din Parcul Herăstrău continuă mai înverşunat decît pînă acum.

După ce de curînd firma administrată de Carmen Mihaela Finiş şi Alin Gabriel Ulrich a cerut la Curtea de Apel revizuirea hotărîrii definitive şi irevocabile prin care respectiva zonă fusese redată Primăriei, acum, Domino cere strămutarea cazului spre judecare în afara Bucureştiului.

Practic, firma care a preluat ilegal acea suprafaţă, conform hotărîrii Curţii de Apel din 12 mai 2015, invocă motivul de bănuială legitimă "raportîndu-ne la importanţa procesului pe plan local".

Apoi, este invocat faptul că Primăria Bucureşti şi primarul Sorin Oprescu, în prezent reţinut, au intervenit în proces altături de Clubul de Yachting, dar şi că "se fac presiuni mediatice al căror rol nu-l îl înţelegem şi care ne conduc spre aceeaşi idee: nu cumva prin intermediul acestor atacuri existente în presă se pune indirect presiune pe judecători?".

"Vor să tragă de timp!"

Liviu Doară, administrator şi antrenor la Clubul de Yachting Sportul Studenţesc, omul care se luptă de 15 ani cu Domino să readucă cele 7 hectare în spaţiul public şi să salveze clubul este convins că "nu e decît o strategie, să mai tragă de timp. Presa apare în toate oraşele, nu doar în Bucureşti. Da, este un proces important, dar nu doar pentru Capitală, ci pentru toată ţara. Ei ştiu că Oprescu e în arest şi aşteaptă, poate vine un primar care o să ţină cu ei sau poate, cine ştie, mor eu. N-o să le meargă!"

"Ar trebui să intervină DNA!"

Acelaşi Liviu Doară a continuat: "Sînt convins că nu au temei să li se aprobe cererea de revizuire a hotărîrii Curţii de Apel din mai. Lucrurile sînt însă mai grave la Cartea Funciară, unde au intervenit şi au făcut nenumărate modificări de proprietari şi nu numai, deşi nu aveau acest drept. Au făcut asta din anii 2006-2007, chiar dacă noi ceruserăm şi obţinuserăm suspendarea oricărei modificări în Cartea Funciară. Noi eram minţiţi că nu se umblă acolo, dar Domino făcea modificări, probabil în schimbul unor şpăgi către cei de la Cartea Funciară. Eu cred că DNA ar trebui să intervină, sînt acolo ilegalităţi şi nereguli grave."

Încă o respingere pentru Domino

În urma hotărîrii Curţii de Apel din mai 2015, Consiliul General al Primăriei capitalei a emis Ordinul 136 din iunie 2015 prin care suprafaţa de 7 hectare din Parcul Herăstrău urma să revină în Patrimoniul Public. Domino a încercat să obţină în instanţă suspendarea acestui ordin, dar Tribunalul Bucureşti a respins această acţiune.

"Acum, la Primărie lucrurile se mişcă mai greu, fiindcă primarul interimar nu are aceleaşi pîrghii, iar serviciile şi departamentele au multe pe cap, nu mai au aşa mult timp pentru Parcul Herăstrău"
Liviu Doară, administrator şi antrenor Clubul de Yachting Sportul Studenţesc

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează