GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INSIDER ÎN MAFIA PARIURILOR

Iulian Chiriţă confirmă dezvăluirile lui Dinu despre implicarea lui Reghecampf în mafia pariurilor: "M-am blocat cînd am aflat în ce intrase Reghe"

Reghe și soția lui, Anamaria Prodan, au anunțat că vor daune de un milion de euro de la Dinu +2   FOTO
Reghe și soția lui, Anamaria Prodan, au anunțat că vor daune de un milion de euro de la Dinu

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 februarie 2013 22:10

Fostul jucător al Rapidului spune că i-a solicitat sprijinul lui Dinu pentru a-l ajuta pe Reghe, ştiind că Procuroru' are relaţii în Serbia. Jurnalistul Răzvan Boanchiş susţine şi el episodul, iar fostul impresar al lui Reghe, Laszlo Kleber, lasă să se înţeleagă că stăpîneşte detaliile afacerii.

Oferite în exclusivitate de Gazetă, dezvăluirile lui Cornel Dinu despre implicarea lui Reghecampf în mafia fotbalului au aruncat în aer fotbalul românesc. Iar la trecutul tulbure din Germania al antrenorului Stelei s-a adăugat un nou episod: Bayern - Cottbus 3-1, Bundesliga, 21 septembrie 2002. O partidă la care, potrivit mărturisirilor Procurorului, Reghe ar fi intrat într-o combinaţie periculoasă cu mafia sîrbă.

"Nu aveam cum ascunde adevărul"
Iar lovitura de teatru a venit ieri, cînd Iulian Chiriţă, naşul de la prima cununie a lui Reghecampf, a confirmat de la un cap la altul destăinuirile lui Dinu: "Da, e superadevărat tot! Mister n-a minţit cu nimic. L-am sunat atunci la rugămintea lui Laurenţiu, care m-a rugat să-l ajut, fiindcă intrase într-un necaz. Prima persoană la care m-am gîndit a fost Dinu, ştiam că are cunoştinţe în Serbia. Oricum, era singura persoană cu care aş fi îndrăznit să vorbesc aşa ceva. M-a crescut ca fotbalist, îl respect şi, indiferent ce spune lumea, cuvîntul lui Dinu e cuvîntul lui Dinu. Să fie clar! Are valoare oriunde şi oricînd. Nu aveam cum ascunde acest adevăr, chiar dacă e vorba despre omul pe care l-am cununat şi i-am botezat un copil. Mi-ar fi plăcut să fie vorba despre altcineva! Îmi pare rău!".

Încă două nume: Miriuţă şi Sebok
Era panicat cînd ţi-a cerut sprijinul? Răspunsul lui Chiriţă întîrzie cîteva secunde, semn că lucrurile au trecut, probabil, printr-un moment realmente delicat: "Nu pot să răspund, te rog să mă crezi! Am rămas blocat, îţi dai seama! Dacă lucrurile vor avansa de o anumită manieră, voi da detaliile complete. Dar deocamdată e suficient! Vreau doar să-mi duc viaţa în linişte în Spania".

Completarea a venit de la jurnalistul Răzvan Boanchiş, pe care Dinu l-a indicat că a fost prezent la masă, cînd a primit telefonul de la Chiriţă: "Reţin întîmplarea. După ce a terminat discuţia cu Chiriţă, Dinu ne-a povestit la masă ce vorbise. Îmi aduc aminte că, pe lîngă Reghecampf, au mai fost rostite încă trei nume, Miriuţă, Sebok şi un sîrb".

"Nu e mereu relevant că n-au fost pe teren"
Numai că Miriuţă şi Sebok nu au fost pe teren la acea întîlnire din 2002! Erau însă în lotul lui Cottbus. Un specialist în domeniu a explicat însă pentru Gazetă că astfel de reţete sînt des folosite în reţelele de trucare a partidelor: "Se întîmplă să fie antamaţi şi plătiţi în avans jucători care nu vor fi pînă la urmă pe gazon în urma alegerilor antrenorului. Sau care au rolul eventual de a coopta alţi colegi în combinaţie. Faptul că n-au jucat nu e întotdeauna relevant în privinţa nevinovăţiei lor".

"Nu pot să vorbesc, ar fi o situaţie neplăcută"
Interesant e că Reghe, Miriuţă şi Sebok aveau acelaşi impresar, Laszlo Kleber, un maghiar! Ieri, fostul agent al lui Reghe a ezitat cînd a trebuit să vorbească despre povestea invocată de Dinu, oferind un răspuns cu dus şi întors: "Ştiu despre ce vreţi să vorbim, dar credeţi-mă că nu pot să o fac. Au fost jucătorii mei, ar fi o situaţie neplăcută şi pentru ei, şi pentru mine".

Indiciile lui Dinu despre Reghe

- "Eram la masă la Trattoria, împreună cu Răzvan Boanchiş şi Vali Sălăgean, patronul restaurantului, iar Iulian Chiriţă m-a sunat ca să mă roage să-l ajut pe Reghecampf să iasă dintr-un necaz".

- "Se întîmpla după un meci Bayern - Cottbus. Cu o zi înainte, Reghe primise 200.000 de euro ca să trîntească partida, care trebuia să se termine la trei goluri diferenţă. S-a terminat însă 3-1, iar sîrbii cu care Reghecampf făcuse înţelegerea i-au cerut banii înapoi.
Reghe credea că-i pîrleşte ca pe Romică Paşcu".

- "Am vorbit la Belgrad şi i-am rugat pe oameni să-l mai păsuiască o zi cu banii. Credeţi-mă, i-am salvat viaţa, pentru că sîrbii îl rezolvau repede, cu gloanţele, şi-l părăseau într-o rigolă".

Cine sînt Mile şi Zonja
În dezvăluirile lui Cornel Dinu din Gazeta Sporturilor de ieri s-a strecurat un nume misterios: "poate că lui Reghecampf îi spune ceva numele Mile!". Sursele GSP spun că e vorba de controversatul om de afaceri sîrb Mile Jerkovici, implicat în afaceri cu droguri şi trafic de ţigări. Gigi Becali are altă variantă: "Îl ştiu pe Mile ăsta. Băiat bun, nu interlop. E impresar!".

În afară de Mile, implicat ar fi şi alt personaj controversat,  Zoran "Zonja" Petrovic, fost director sportiv la FK Obilic şi invocat de Martinovici în momentul plecării de la Steaua: "Îl aştept pe Reghe la Belgrad alături de Zonja, ştie el de cine zic!".

"Nu cred că Reghe s-a ocupat cu aşa ceva. Dacă era necurat, nu-l ridicau ăştia în Germania? E o surpriză că apare şi numele meu. Nu am nici o treabă. Mă deranjează această asociere" (Vasile Miriuţă, fost jucător Cottbus)

"Îl cunosc foarte bine pe Reghe. Nu cred că se preta să ia bani din pariuri. Dacă Mister Dinu a făcut aceste acuzaţii, trebuie să le şi probeze" ( Adrian Mutu, atacant Ajaccio)

"Dinu a fost un mare jucător, dar a ajuns un nimeni, un măscărici. E un agramat, iar poza lui ar trebui să stea în dreptul definiţiei expresiei Delirium Tremens. Iar lui Chiriţă dacă-i dai o mînă de bani, e-n stare să spună că vaporul zboară" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Eu cred în nevinovăţia lui Reghe. I-am zis: «Lasă-l, mă, pe Dinu să zică. Ce dacă zice? Fă-le în ciudă!». Sînt mulţi invidioşi pe diferenţa dintre Steaua şi restul" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Reghe mi-a trimis mesaje în care-mi spunea că o să mi se întîmple lucruri rele. L-am întrebat dacă mă ameninţă şi a dat-o la întors" (Iulian Chiriţă, naşul lui Reghe)

"Cînd eu jucam fotbal, Meme Stoica rupea bilete. De unde şi pînă unde să-i cer eu lui bani, cum bate cîmpii? M-am văzut eu vreodată faţă-n faţă cu el?" (Iulian Chiriţă, naşul lui Reghe)

"Prodanca mă crede tîmpit. Mi-a dat telefon ca să mă înregistreze, mă lua cu binişorul. E o femeie periculoasă" (Iulian Chiriţă, naşul lui Reghe)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (101)
pexibaniaz
pexibaniaz  •  07 Februarie 2013, 12:15

Nu mai mancati bureti zicand ca Reghe nu e blatist. Uitati-va anul trecut la Chiajna. In tur a vandut toate meciurile si in retur le-a luat pe toate! Cum e posibil, cand intre tur si retur nu a existat niciun jucator nou in echipa?

tigruzzu
tigruzzu  •  07 Februarie 2013, 01:01

Steliștii suferă... Li s-a luat spoiala de pe tablou și au văzut adevărata față hâdă a familionului...

masinameaeata
masinameaeata  •  07 Februarie 2013, 00:55

Nu inteleg cum putea Dinu sa le comande acelor mafioti sarbi sa amane obtinerea banilor cu inca o zi, doar daca era un soi de sef al lor putea sa le ceara sa mai amane cu o zi, caz in care Reghe nu era decat un pion, pe cand Dinu este seful mafiotilor, nu? Pai ce facem arestam, pionii si lasam sefii care comanda??? Nu vad pe cineva in stare sa comande un grup de mafioti, decat daca este mafiot de-al lor, altfel nu-mi explic cum pot mafiotii sa asculte ordinele venite de la un neica nimeni???

Vezi toate comentariile (101)
Comentează