GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  SPITALUL DE ARȘI

Primele consecințe ale anchetei GSP! Ministerul Sănătății ia măsuri de urgență » Buget de 450.000 de lei

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 iulie 2016 14:04

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat azi planul de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului de Arși din București, informează HotNews.ro.

Printre activitățile vizate se numara igienizarea Secției de terapie intensivă (ATI), a blocurilor operatorii și a spațiilor de cazare, înlocuirea ușilor de acces în ATI și în saloanele pentru pacienți cu uși glisante cu senzori, dotarea cu echipamente / mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI și săli de operație, includerea în schema de personal a unui post de infecționist și angajarea unui epidemiolog. Bugetul estimat pentru aceste activități este de 449.310 lei.

Termenul de îndeplinire estimat este de 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la Ministerul Sănătății în regim de urgență.

Activitățile sunt următoarele:

  • Igienizarea Secției de terapie intensivă (ATI)
  • Înlocuirea ușilor de acces în ATI și în saloanele pentru pacienți cu uși glisante cu senzori
  • Igienizarea blocurilor operatorii și a spațiilor de cazare
  • Dotarea cu echipamente / mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI și săli de operație conform bugetului anexat
  • Angajarea unei firme pentru igienizarea / dezinfectarea aparatelor de climatizare
  • Organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog
  • Includerea în schema de personal și organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecționist. Acesta va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia și supravegherea rezistenței la antibiotice
  • Achiziția unei stații de clorinare a apei uzate
  • Instalarea de dispensere pentru dezinfectanți de mâini la intrarea și iesirea din toate saloanele și toate spațiile în care se oferă îngrijiri medicale.

Ministrul Vlad Voiculescu a vizitat dimineață Spitalul de Arși și a discutat cu medicii și asistentele de acolo. "Toate eforturile instituționale se concentrează pe siguranța pacienților de acolo, dar și a echipei medicale cu expertiză unică în această țară în tratarea pacienților arși. Ministrul este convins că majoritatea medicilor și asistentelor își face meseria cu bună credință și că aceștia au nevoie la fel de mare de siguranța actului medical precum pacienții internați acolo", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Vezi și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
khal_37
khal_37  •  15 Iulie 2016, 17:52
Postat de steaua_fara_nume pe 15 Iulie 2016, 16:15

AI IDEE CAT A FURAT PATRONUL TAU NEA JIJI ??????

jiji a furat...a platit, milioane de euro. Dar patronii tai a caror *** esti, negoita si securistul anghelache, cand isi vor plati datoriile, ca de furat au furat si fura amandoi si inca zeci de milioane de euro...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

master_boy1981
master_boy1981  •  15 Iulie 2016, 16:22

O fi patronul tau , nu al meu , ce treaba are Steaua in treaba asta .

steaua_fara_nume
steaua_fara_nume  •  15 Iulie 2016, 16:15
Postat de master_boy1981 pe 15 Iulie 2016, 16:00

Astia fura cu milioanele de euro si ei au nevoie ca viermii sa ajunga sa manance pacientii de vii ca sa aloce 100 000 E pentru masuri .Este jalnica situatia din tara asta ,toti astia de furati si omorati mii de oameni zilnic o sa platiti pe lumea cealalta inzecit .

AI IDEE CAT A FURAT PATRONUL TAU NEA JIJI ??????

Vezi toate comentariile (8)
Comentează