GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  TESTE DE EFICACITATE

Producătorii şi distribuitorii de dezinfectanţi au la dispoziţie 120 de zile pentru a prezenta teste de eficacitate a produselor

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2016 17:33

Ministerul Sănătăţii a acordat un termen de 120 de zile pentru verificarea produselor biocide din categoriile TP1 şi TP2 de pe piaţa românească cu indicaţii de utilizare în unităţi sanitare.

Testele vor fi efectuate în laboratoarele acreditate la standarde europene, iar cerinţa face parte dintr-o serie de măsuri adoptate de Ministerul Sănătăţii în privinţa dezinfectanţilor.

Producătorii sau distribuitorii produselor care se găsesc deja pe piaţă trebuie să prezinte câte un buletin de analiză pentru fiecare acţiune declarată a fiecărui produs, informează hotnews.ro.

De asemenea, la intrarea pe piaţă a unui produs biocid din categoriile menţionate, distribuitorul trebuie să prezinte rapoarte de eficacitate realizate în două laboratoare acreditate distincte, pentru fiecare acţiune declarată.

Ieri a fost publicat un ordin al Ministerului Sănătăţii, prin care sunt impuse noi norme tehnice privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea în spitale.

 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
spion_kop
spion_kop  •  08 Septembrie 2016, 20:14

proficatorii da dar distribuitorii ce treaba au ?! ma rog, asta daca profucatorul nu distribuie, ca in cazul Hexi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează