GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  DOSARUL GALA BUTE

Un nou termen al apelului din dosarul "Gala Bute" va avea loc peste două săptămâni » Ana Maria Topoliceanu vrea să-și retragă apelul și automat să rămână condamnată

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2017 09:12

Astăzi a avut loc al doilea termen al apelului în dosarul "Gala Bute", însă și de această dată s-a dat o amânare. Al treilea termen urmează să aibă loc peste fix două săptămâni, la Curtea Supremă, de la ora 14:30.

UPDATE 14:45

Apelul a primit un nou termen pentru data de 11 decembrie, ora 14:30. 

Rudel Obreja, la ieșire: "Numiți dosarul ăsta Dumbrava Minunată, nu Gala Bute"

UPDATE 14:30

Ana Maria Topoliceanu vrea să-și retragă apelul. Aceasta a fost șefa Companiei Naționale de Investiții și a ajuns în dosar după ce o parte din banii scoși din Ministerul Dezvoltării treceau pe la ea. Cu unii din acești bani Topoliceanu și Udrea și-au făcut concediile în comun. În prima instanță ea își recunoscuse vinovăția, dar apoi a contestat condamnarea, iar astăzi a revenit asupra ei. 

Există o solicitare de probe noi la Breazu. La Ariton - avocatul Florescu cere audierea lui Emil Boc. În plus, se cere amânarea pentru ca avocații să vadă apelul făcut de DNA, apel în principal făcut pentru Ariton.

UPDATE 12:00

Deși apelul a fost pus la ora 9, judecătorii au preferat alte cazuri mai întâi, iar după dosarul lui Relu Fenechiu au decis să facă o pauză de două ore.

UPDATE 09:05

Elena Udrea, Rudel Obreja și ceilalți inculpați au ajuns la ÎCCJ. Completul de 5 judecători de astăzi e format din:

- Mirela Sorina Popescu (presedintele sectiei Penale a ICCJ)
- Daniel Grădinaru
- Simona Daniela Encean
- Ioana Alina Ilie
- Luciana Mera
Reprezentantul DNA este Cristina Apostol

La sosire, Udrea a punctat că va face declarații când va părăsi sala de judecată.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În martie 2017, instanța supremă a condamnat-o pe Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, la șase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Rudel Obreja a fost și el condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit 4 ani de închisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, a fost achitat.

CAZUL PE SCURT

Pe 9 iulie 2011, la Romexpo, pentru prima oară în fața publicului român, Lucian Bute îl învingea pe francezul Jean-Paul Mendy, KO în repriza a patra, păstrându-și centura IBF la categoria supermijlocie.

Potrivit procurorilor DNA, Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din MDRT să găsească soluții pentru finanțarea meciului, "urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute".

Mai mult, tot conform procurorilor, Lungu, Nastasia, Topoliceanu și Breazu, au primit, cu știința Elenei Udrea, considerată de Direcția Națională Anticorupție cea care a coordonat afacerea, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale, cum a fost cazul Consmin - deținută de Botoroagă - pentru a le garanta plata la timp a unor lucrări finanțate de ministerul turismului.

În cele din urmă, Ion Ariton e acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat să sponsorizeze ilegal, cu o sumă de peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Tot în 2011 au început și dezvăluirile din Gazeta Sporturilor în legătură cu traseul banilor din Gala Bute.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
nusu_d
nusu_d  •  27 Noiembrie 2017, 10:36

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează