GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  FOTBALUL LA TRIBUNAL

Unde s-a evaporat "Dosarul Contra"? » DNA a anunţat că îl va cerceta pe Contra pentru mărturie mincinoasă, dar demersul s-a pierdut pe drum

Cosmin Contra (stînga) a jucat la Alaves în perioada 1999-2001, prinzînd inclusiv o finală de Cupa UEFA, pierdută în prelungiri împotriva lui Liverpool (4-5 în 2001)
Cosmin Contra (stînga) a jucat la Alaves în perioada 1999-2001, prinzînd inclusiv o finală de Cupa UEFA, pierdută în prelungiri împotriva lui Liverpool (4-5 în 2001)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 13:44

Martor în procesul celor 8 oameni de fotbal şi subiect al transferului la Alaves, incriminat de procurori, fostul internaţional ar fi declarat că diferenţa dintre suma de transfer reală şi cea declarată i-a revenit lui, însă a ajuns în conturile lui Ioan Becali şi Cristi Borcea, potrivit rechizitoriului!

Transferul lui Contra de la Dinamo la Alaves (iunie 1999) e unul din punctele forte ale "Dosarului Transferurilor", în care 8 oameni de fotbal au fost condamnaţi la 40 de ani de închisoare, cumulat. Iar declaraţia fostului fotbalist la DNA, în calitate de martor, nu a ajutat ancheta, potrivit procurorilor, ci reprezintă o infracţiune în sine!

A "acoperit" milionul de dolari?
Actualul antrenor al Petrolului a fost transferat acum 13 ani, ca jucător, pe o sumă de 1.812.000 dolari, potrivit procurorilor şi documentelor prezentate de clubul Alaves şi federaţia spaniolă. Dinamo a încasat 800.000 de dolari, diferenţa ajungînd la Cristi Borcea (594.750) şi Ioan Becali (418.750 dolari), după cum a reţinut Curtea de Apel, care i-a condamnat.

Filele 3-4 din volumul 12 al "Dosarului Transferurilor" reprezintă declaraţia lui Contra, din 22 mai 2008, potrivit căreia, citează procurorii în rechizitoriu şi reţine Curtea de Apel:

- transferul s-a făcut pentru 1.800.000 de dolari, dar lui Contra îi revenea orice sumă peste 800.000 dintr-un transfer al său (în baza unei înţelegeri cu Dinamo)

- Contra a înştiinţat Dinamo ca tranşele plăţii celor 1.000.000 de dolari care îi reveneau pentru transferul la Alaves să fie virate într-un cont indicat de Ioan Becali

"Dosar penal separat", dispărut!
Argumentele procurorilor care se consideră induşi în eroare: o înţelegere a lui Contra cu Dinamo încalcă dispoziţiile FIFA privind deţinătorii drepturilor de transfer, membrii CA ai Dinamo nu susţin spusele fostului fotbalist, cu alte cuvinte mărturia are rolul de a-i disculpa pe Becali şi Borcea!

"Declaraţia urmează a face obiectul unui dosar penal separat, în baza disjungerii ce va fi dispusă prin rechizitoriu", au notat procurorii în rechizitoriu acum trei ani. Doar că disjungerea nu s-a mai produs!

8 ani de închisoare cu executare e pedeapsa dictată de Curtea de Apel pentru Ioan Becali în Dosarul Transferurilor şi 7 ani pentru Cristi Borcea. Următorul termen din recursul la Înalta Curte e pe 5 martie

ALTE ŞTIRI:

Vadim crede că Gigi Becali va primi "cu executare" la "Valiza"
Corneliu Vadim Tudor estimase, acum cîteva luni, că Înalta Curte va hotărî o pedeapsă cu suspendare pentru Gigi Becali în "Dosarul Sechestrarea".

Invitat luni seară la Antena 1, în emisiunea "Un show păcătos", Vadim Tudor a anunţat că are informaţii legate şi de soarta "Dosarului Valiza", în care ÎCCJ îl va judeca pe Gigi Becali pe 25 martie: "Va primi între 2 şi 4 ani, cu executare! E notă de la informatorii mei. Vor să-l termine şi nu e corect!".

Giovanni: "Ce să fac în Columbia? Trafic de cocaină?"
Ioan Becali a condamnat luni, la GSP TV, felul în care Gigi Becali s-a comportat în "Dosarul Sechestrarea". "Dacă nu pleca în Dubai, dacă îşi vedea de treabă, era achitat. Nu poţi să insulţi justiţia în felul ăsta! Am crezut că glumeşte cînd am văzut ce declară!", a reacţionat fostul impresar.

Despre situaţia proprie în "Dosarul Transferurilor", Ioan Becali a comentat: "O mie de ani nu mă dau înapoi columbienii dacă mă duc acolo! Am nevasta de-acolo, devin cetăţean imediat. Dar ce să fac acolo, trafic de cocaină? Indiferent ce se întîmplă, nu plec din ţară".

Procurorii DNA citesc Gazeta :)
În referatul depus luni de procurori la "Dosarul Transferurilor", prin care se cere interdicţia de a părăsi ţara pentru cei 8 inculpaţi, apar referiri la materiale din Gazeta Sporturilor, printre alte trimiteri la articole de presă.

Procurorii îşi întemeiază demersul argumentînd, în cazul lui Cristi Borcea, că acesta "îngreunează recuperarea prejudiciului produs" şi exemplifică prin materialul GSP "Borcea îşi vinde apartamentul de lux de la Miami" (26.11.2012).

Apoi, referindu-se la o presupusă "întîlnire conspirativă" a inculpaţilor cu Gigi Becali, procurorii menţionează alte două ştiri GSP, referitoare la întîlnirea oamenilor de fotbal şi la plecarea lui Borcea la Miami, în urma sfaturilor lui Gigi Becali.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
zarqa
zarqa  •  13 Februarie 2013, 19:28

D-lor, trei lucruri sunt clare : 1. -cei (opt) implicati in "Dosarul transferurilor" trebue (este musai) sa intre la mititica, mai putin G.Popescu si Lordul de Bistrita din motivele cunoscute; 2. - C.Contra, invatat si sfatuit de impresari, a semnat o declaratie prin care TREBUIA sa-i "scoata" pe acestia, deci a produs un fals in declaratii motiv ptr care dsarul trebue re-deschis; 3. - Gigi va executa pedeapsa la "Dosarul Valiza" fie si numai un an. Vadim stie ce zice !

catzulinho
catzulinho  •  13 Februarie 2013, 18:17

Are CEdry2k un vers : hai mai las-o-n pla goala ca un transexual...

putregaiu
putregaiu  •  13 Februarie 2013, 17:53

Intra giginho la parnaitza si INSOLVENTA scrie pe Stoaia

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close