GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  MECIURI TRUCATE

Unul dintre arbitrii români deghizați implicați în scandalul din Turcia se apără: "M-am legitimat peste tot"

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2017 18:06

Arbitrul Dan Petre se apără după dezvăluirile din Gazeta Sporturilor cu privire la arbitrii români. 

"Având în vedere cele publicate de GSP.ro, referitoare la presupusele meciuri trucate la care aș fi luat parte, mă văd nevoit să uzitez de următorul drept la replică.

În luna ianuarie 2017 am fost în Turcia, la Hotel Atlantis, în Antalya, unde am fost solicitat să arbitrez diferite partide de fotbal, cu mai mulți arbitrii din Dâmbovița.

Scopul acestor deplasări a fost în sensul pregătirii mele profesionale, iar toate costurile, respectiv masă și cazare, au fost asigurate de organizatori (reprezentant fiind dl. Yusuf). Precizez că pe dl. Yusuf l-am cunoscut în timpul vacanței de iarnă 2015-2016, unde acesta s-a recomandat ca fiind reprezentant al unor firme de impresariat sportiv. În decursul acestei luni, ianuarie 2017, am fost solicitat de dl. Yusuf, în vederea asigurării arbitrajului unor meciuri amicale în Cipru.

Menționez că nu am participat niciodată la meciuri trucate, nu am avut identități false, legitimându-mă, peste tot (hotel, instituții, aeroport, etc), cu pașaportul românesc.

De asemenea, la meciurile pe care le-am arbitrat nu am ascuns niciodată naționalitatea mea. Biletul de avion tur-retur a fost achitat de către mine.

La niciunul dintre meciurile pe care le-am arbitrat nu mi-au fost oferiți bani, singurul beneficiu fiind reprezentat de posibilitatea de a desfășura activitatea (în perioada de pauză din campionatele românești), în locurile unde condițiile permit acest lucru.

Pentru aceste deplasări am primit, în prealabil, acordul vicepreședintelui CJA Dâmbovița, dl. Grigorașcu Cristian, ocazie cu care i-am comunicat acestuia că mai pot veni și alți arbitrii, pentru pregătirea de iarnă. Pe lângă toate aceste acuze nefondate, au fost făcute și alte afirmații neveridice, referitoare la stilul și modul meu de viață. Nu a existat niciun an în care eu să fi sponsorizat revelionul arbitrilor din județul Dâmbovița.

Am participat, într-adevăr, de fiecare dată la aceste evenimente (tocmai din respect pentru această activitate), însă am achitat doar costul meniului meu. Afirmațiile potrivit cărora aș fi dus un trai luxurian (“scotea în fiecare zi 1000 de lei pentru a-și cinsti prietenii”), sunt simple alegații, fără suport probator. Se pare că inclusiv înfățișarea mea deranjează, fiind acuzat că m-am „deghizat” în arbitru turc, punându-mi mustăți false.

Țin să precizez că hotărârea de a nu mă mai bărbieri îmi aparține în totalitate, mustața fiind reală, iar pe viitor, în situația în care voi vrea să îmi schimb din nou look-ul, voi iniția o dezbatere publlică pe acest subiect. Sunt consternat de articolele neprofesioniste ce au fost publicate, însă se poate observa foarte clar care a fost de astfel, scopul final al acestora: solicitarea demisiei conducerii AJF Dâmboviața, așa cum reiese din interviul publicat în Jurnal de Dâmbovița, luat d.lui Armand Mihălăchioiu.

Menționez că nu am avut niciodată conflicte cu dl. Armand Mihălăchioiu, relația a fost bazată întotdeauna pe respect, însă se pare că lupta pentru șefia AJF Dâmbovița produce victime colaterale, eu fiind una dintre ele", spune arbitrul. 

Episoadele investigației: 

1 - Rețeaua românilor în amicale: arbitrii români se dau turci și bulgari și sunt suspectați că truchează meciuri la pariuri!
2 - Rețeaua se extinde! Încă două nume în scandalul "fluierașilor" care se dau turci și bulgari. Fost arbitru FIFA, considerat "capul" » Cum se desfășura totul
3 - Arbitrul român care s-a dat sloven și turc a fost luna trecută în Singapore! Sume incredibile scoase după fiecare meci » Polonezii: "Bizar, grotesc"
4 - A refuzat Parlamentul European ca să arbitreze în Turcia! Primar PNL în Dâmbovița, arbitru deghizat în Antalya

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ortega
ortega  •  31 Ianuarie 2017, 09:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

950954301654394
Danutz Mihalachioiu  •  30 Ianuarie 2017, 20:03

Nici astuia nu-i miroase gura si nici usturoi n-a mancat.Ii recomand,decat sa-si piarda timpul cu organizarea de dezbateri publice pe subiectul schimbarii look-ului sau,sa citeasca,pe perioada vacantei care va fi destul de lunga,cartea lui Dumitru Constantin Dulcan,Inteligenta Materiei.Poate va intelege si el sensul si rostul vietii pe pamant.

blatistu49
blatistu49  •  30 Ianuarie 2017, 18:44

danumele luin CIPRU rea DAN ABDUL PHETRE

Vezi toate comentariile (4)
Comentează