GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  GALA BUTE

UPDATE FOTO Elena Udrea, reţinută pentru 24 de ore! Comunicat DNA

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Articol de GSP - Publicat marti, 10 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 11 februarie 2015 21:01

Elena Udrea a fost citată de procurori să se prezinte marţi la DNA, după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft", în care este acuzată de fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.


UPDATE 22:52
Elena Udrea a părăsit sediul DNA pentru a fi dusă cu duba în arestul poliţiei. "Vă aşteptaţi la altceva? Poţi să-i pui cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului", a spus politicianul în faţa jurnaliştilor. VEZI VIDEO!

UPDATE 22:24  Comunicat DNA:

"În completarea comunicatelor 162, 164 din 29 ianuarie 2015 şi 230 din 4 februarie 2015, privind suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie în legătură cu încheierea unor contracte de licenţiere IT, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:

- trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea);
- trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro);
- spălare de bani.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

UPDATE ora 22:23 Avocat Elena Udrea: "Din două acuzaţii de spălare de bani, procurorii au renunţat la una dintre ele"

UPDATE ora 22:15 După mai bine de 10 ore de audieri, Elena Udrea a fost reţinută de DNA pentru 24 de ore într-un dosar disjuns din Dosarul Microsoft, conform avocaţilor politicianului. Ordonanţa de reţinere va expira miercuri, la ora 21:45.

UPDATE 11:55 Elena Udrea a ajuns la DNA! Fostul ministru a trecut zîmbind printre jurnalişti şi a spus că merge să dea declaraţii în Dosarul Microsoft.  

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că după publicarea în Monitorul Oficial a celor şase hotărîri ale Camerei Deputaţilor privind aprobarea cererilor de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, procurorii au citat-o să se prezinte marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

Potrivit surselor citate, Elena Udrea ar trebui să se prezinte la DNA în jurul orei 11.00.

Camera Deputaţilor a dat luni şase voturi distincte, cu bile, pentru solicitările justiţiei în privinţa Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (392)
divide_et_impera
divide_et_impera  •  11 Februarie 2015, 16:25
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ala-i prost de bubuie ! :)))))

divide_et_impera
divide_et_impera  •  11 Februarie 2015, 16:24
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

[Postat de valah1986campionii.europei pe 20 Octombrie 2014, 02:24 In Ro am dus-o bine cand am fost in sistem mare mahar. :))))))))))))))))))))) Plase de bani pile relatii BARBA?I carciumi distractie. :))))))))))))) Din munca cinstita faci Paula aici, un apartament intr o mahala si un junghi de masina] 22 Ianuarie 2015, 16:20 • Imi place (1) • Comenteaza • Raporteaza...

luiggy
luiggy  •  11 Februarie 2015, 11:41

In sfaarsit Udrea a primit ce merita, tot o da ea cu nevinovata si Basescu la fel, mai are nesimtirea sa declare ca poti sa ii pui catuse dar ea tot va vorbi. De ce nu a vorbit corupta pana acum, probabil se gandea ca scapa si va ramane cu banii. LA PUSCARIE!!!

Vezi toate comentariile (392)
Comentează