GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

3 milioane de euro!

Articol de - Publicat marti, 29 aprilie 2008 00:00

Aceasta este suma-record cu care Realitatea a cumpărat drepturile TV de la FR Handbal.

După vînzarea drepturilor de televizare, handbalul româ­nesc şi-a depăşit cu mult pes­te aşteptări bugetul de venituri pro­prii. Înainte de Sărbătorile de Paşti, Federaţia Română de Hand­bal, prin vocea preşedintelui Cris­tian Gaţu, a anunţat cîştigătorul celor trei pachete de jocuri pentru ediţiile 2009-2012: Realitatea TV, cu o ofertă de 3 milioane de euro.

Toate cele trei pachete, care au con­ţinut meciurile de handbal fe­mi­nin şi masculin din Liga Na­ţi­o­na­lă, precum şi cele ale echipelor na­ţionale disputate pe teritoriul Ro­mâ­niei, au avut ca preţ de pornire 200.000 de euro fiecare pentru toa­te cele 3 sezoane. Marele favorit era canalul Sport.ro, cel care deţine în prezent drepturile TV, dar zvo­nu­rile de dinaintea licitaţiei anunţau deja o megaofertă din partea trus­tului deţinut de Sorin Ovidiu Vîntu: un milion de euro. Rezultatul final, cel de 3 milioane euro, a fost însă unul ameţitor pentru tot sportul românesc.

“Este o sumă impresionantă”, a de­clarat Carmen Tocală, preşe­din­te­le FR Baschet. “Va da curaj tuturor federaţiilor, dar el tre­buie să se bazeze pe per­for­man­ţe”, a adăugat Tocală, pre­ci­zînd că FRB a avut pînă în prezent doar contract de barter cu Telesport.

Dintre celelalte sporturi de echipă din România, doar hocheiul pe gheaţă şi-a vîndut drepturile TV, reprezentînd jocurile finale din Superligă. Voleiul şi poloul au vîndut meciuri ocazional.

25.000 euro pe sezon a primit pînă acum FRH de la Sport.ro pentru drepturile TV

102 milioane de euro a primit Liga Profesionistă de Fotbal pentru drepturile TV pe următoarele 3 sezoane

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
 •  29 Aprilie 2008, 01:23

Sper ca banii sa nu transforme handbalul romanesc intr-un adevarat circ cum a ajuns fotbalul.Va rog,macar handbalul sa nu il distrugeti promovand doar scandaluri si nimic in rest.In rest e imbucuratoare suma iar handbalul ar merita multi mai multi bani,cel putin cel feminin unde echipele romanesti chiar au facut si vor face performanta spre deosebire de fotbal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează