GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  SPORT LA TV

3 milioane de români fără Bundesliga şi Turul Franţei? » RCS&RDS intenţionează să scoată din grilă posturile Eurosport 1 şi 2

Articol de - Publicat marti, 27 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 27 noiembrie 2012 02:00

Contractul de retransmisie între compania de cablu şi staţia TV paneuropeană expiră la finalul anului. RCS ar dori să scadă sumele pe care trebuie să le achite anual către Eurosport pentru a prelua conţinutul pentru abonaţii săi. Primele două ligi germane şi Tour de France se văd exclusiv în România pe Eurosport

Posturile Eurosport sînt pe punctul de a fi scoase din oferta operatorului RCS&RDS, conform site-ului adplayers.ro. Informaţia vine la scurt timp după ce compania de cablu a renunţat să mai difuzeze 4 canale Discovery (Discovery Channel, World, Science, Investigation), propunînd în schimb, de la 1 octombrie, Digi World şi Digi Life, din portofoliul propriu.

Costuri de peste 8 milioane euro pe an
Surse din piaţă afirmă că înţelegerea de retransmisie cu Eurosport expiră la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat în acest moment în detaliile financiare.

Concret, pentru a prelua conţinutul Eurosport 1 şi 2, RCS n-ar mai fi de acord să achite circa 0,4 euro/lună/abonat, ceea ce, în condiţiile actuale, ar însemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta în condiţiile în care în Ungaria, spre exemplu, preţurile pentru Eurosport 1/2 ar fi mai mici cu peste 50% faţă de România: 0,09 euro/lună/abonat.

"Eurosport e cel mai scump post din grila cabliştilor şi asta e o informaţie de notorietate în piaţa media", au precizat pentru GSP profesionişti din televiziune.

Asemănarea Discovery - Eurosport
RCS a oferit ieri un comunicat doar în legătură cu politica legată de Discovery, ideea principală sunînd astfel: "Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decît cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc şi 100% plătesc! Întrucît tarifele Discovery au fost întotdeauna în DOLARI SUA, deşi abonamentele noastre sînt plătite în LEI, sumele solicitate de grupul Discovery, numai pentru România, au crescut continuu de-a lungul anilor, indiferent de criza economică sau de ratele de schimb valutar". În ce priveşte Eurosportul, logica ar fi similară, au explicat surse media. Negocierile dintre RCS&RDS şi Eurosport ar dura încă de la începutul anului, numai că părţile nu au ajuns la nici un acord pînă în momentul de faţă.

Digi ar fi pus ochii pe marile exclusivităţi Eurosport
În plus, RCS ar forţa nota în raport cu Eurosport şi pe considerentul că vizează să cumpere drepturile pentru România pentru Bundesliga 1/2 şi Turul Franţei la ciclism, două competiţii majore prezentate exclusiv deocamdată de postul paneuropean.

În situaţia în care Eurosportul va ieşi din grila Digi, cei circa 3 milioane de abonaţi RCS nu vor mai putea vedea şi alte concursuri cu are impact la public, aflate doar în portofoliul Eurosport: 3 din cele 4 turnee de Grand Şlem la tenis (SUA, Australia, Roland Garros), Supercupa Germaniei la fotbal, Raliul Paris - Dakar, Mondialele şi UK Championship la snooker, precum şi toate sporturile de iarnă, mai puţin bob. Adică întrecerile de schi, biatlon, sărituri sau combinata nordică.

Ar rămîne disponibil pe Dolce şi UPC
Bineînţeles, pericolul nu-i vizează şi pe abonaţii Dolce sau UPC, unde Eurosportul va rămîne în continuare disponibil. Reprezentanţii Eurosport şi RCS&RDS nu au dorit să comenteze situaţia.

Unde se vede sportul la TV în 2013

DigiSport
FOTBAL: Liga 1 şi Cupa României, Premier League, Ligue 1, La Liga, Serie A, Europa League, Liga Campionilor
TENIS: Wimbledon, Turneul Campionilor, turneele de Masters 1000
HANDBAL: Liga Campionilor şi Liga Naţională (m+f)
BASCHET: Campionatul European (m+f)
ATLETISM: Diamond League (în discuţii)
VOLEI: Campionatul European (mĂf) şi Mondial (în discuţii)
POLO: Liga Campionilor şi Liga Naţională
JUDO: Campionatul European (m+f)
MOTO: Formula 1 GP

DolceSport
FOTBAL: Liga 1, Liga Campionilor, Europa League, Cupa Angliei şi Germaniei, preliminarii CM
HANDBAL: Campionatul mondial (mĂf), Bundesliga, Liga ASOBAL
BASCHET: NBA
TENIS: Cupa Davis, Fed Cup, turnee ATP 500
RUGBY: Turneul celor 6 naţiuni

Eurosport
FOTBAL: Bundesliga 1 şi 2, Supercupa Germaniei
CICLISM: Turul Franţei, Italiei, Spaniei şi Flandrei
AUTO: Raliul Paris-Dakar, Cursa de la Le Mans, Campionatul de turisme WTCC
TENIS: Roland Garros, US Open, Australian Open
SNOOKER: Campionatul Mondial, Campionatul Marii Britanii, alte turnee majore
SPORTURI DE IARNĂ: competiţiile majore de ski, patinaj artistic, biatlon, sărituri (Turneul celor 4 trambuline), combinada nordică (fără competiţii de bob)

Sport.ro / Pro TV
FOTBAL: Europa League, Cupa şi Supercupa Angliei, Cupa României, Anglia-Brazilia (amical)
BOX: partidele lui F. Maywheater şi V. Klitschko
RUGBY: Turneul celor 4 naţiuni
KICKBOXING: Glory World Series
WRESTLING: WWE - Smackdown, Raw, NXT, Superstars, PPV

GspTV / Antena 1
FOTBAL: Liga 1, meciurile oficiale de acasă ale "naţionalei" de fotbal, meciurile de acasă ale României U21, U19, U17, U15
TENIS DE MASĂ: Liga Europa (f)
LUPTE: Galele UFC şi Wrestling TNA

TVR
FOTBAL: meciurile oficiale din deplasare ale "naţionalei" de fotbal, Liga Campionilor (în discuţii)
PATINAJ: Campionatul European şi Mondial
GIMNASTICĂ: Campionatul European şi Mondial
CANOTAJ: Campionatul European şi Mondial
POLO: Campionatul European
ÎNOT: Campionatul European

Sport1
FOTBAL AMERICAN: NFL
HOCHEI: NHL

Transilvania Look
BASCHET: campionatul Spaniei (m)

Competiţii mari fără televizări stabilite:
ATLETISM: Campionatul Mondial
VOLEI: Campionatul European (m+f)

30.000 de persoane au urmărit în aprilie 2012 Eurosport, locul 22 în Prime Time potrivit paginademedia.ro cu un rating de 0,3% (peste Discovery, 27.000, National Geographic, 16.000, şi Dolcesport 4.000)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (81)
enache787
enache787  •  01 Decembrie 2012, 21:21

Chiar este adevarat?? Sunt foarte multe sporturi pe care pe posturile Digi Sport nu le vedem. biliard, golf,fotbal american , turul frantei si multe altele.Nu prea este ok sa le scoata.Vor avea de pierdut, cel putin pe mine ma dejamagesc aceste decizii.

iceman_giulesteanu
iceman_giulesteanu  •  27 Noiembrie 2012, 17:45

Iar vorbesc astia de la gsp in loc sa taca. Eu am canalele Discovery , dar ca sa le receptionez platesc un pachet suplimentar de 7 lei pe luna. In ceea ce priveste Eurosport nu cred ca il vor scoate, sau in cel mai rau caz il pun si pe el ca pachet suplimentar. Oricum din ce am vazut astia de la rds cumpara toate competitiile importante si le transmit ei deci nu ar fii mare pierdere. Nu m-ar mira sa cumpere si Bundesliga si sa rezolve problema. Turul Frantei este o gluma de competitie( toti castigatorii sunt dopati). Si oricum nu o sa ma shimb la alta companie pentru ca vreau sa vad meciurile iar singura care le transmite este rds, in rest cei de la romtelecom dolce transmit doar 2 meciuri.

fcrapidjr
fcrapidjr  •  27 Noiembrie 2012, 17:26
Postat de magus1349 pe 27 Noiembrie 2012, 16:35

" daca tu nu esti in stare sa " dai doua replici fara sa le incepi identic iti zic un mare JET !

iarta-ma ca m-am repetat, ce greseala imensa am facut :)) dar e o greseala, voi va exprimati public prostia. jet? uau.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează