GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TVR

Dezvăluiri șocante din anchetă! Șeful delegației TVR în Qatar a plătit din contul personal 425.000 de euro pentru 712 bilete la Mondial, pe care le-a vândut ulterior!

Oprean a fost 20 de ani angajatul Televiziunii Române/ FOTO Facebook
Oprean a fost 20 de ani angajatul Televiziunii Române/ FOTO Facebook

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 07:00 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 14:11

Cristian Oprean, cel care a coordonat delegația Televiziunii Române la Mondialul din Qatar, a plătit o sumă uriașă din contul personal către FIFA! El a cumpărat peste 700 de bilete în numele TVR, fără a fi mandatat în acest sens, și le-a vândut mai departe. 

Campionatul Mondial s-a terminat, dar dezvăluirile continuă în cadrul Televiziunii Române. Pe scurt, în decembrie, pe adresa TVR a sosit un mail anonim, conform căruia Cristi Oprean, team leaderul televiziunii naționale în Qatar, ar fi vândut bilete la suprapreț pentru Franța - Maroc, una dintre semifinale.

Oprean a negat vehement acuzațiile respective, pe care le-a catalogat într-un interviu acordat Pagina de media drept „o înscenare ieftină”. Totuși, a recunoscut că a cumpărat 64 de tichete în numele TVR „pentru niște prieteni de-ai mei” și că nu a înștiințat conducerea televiziunii de faptul că a cumpărat acele bilete, considerând că „nu era necesar”.

În urma acuzațiilor, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară, întreruptă ulterior, odată cu demisia lui Cristian Oprean din instituție, pe 10 ianuarie. Ancheta a continuat la TVR și în urma consultării unui soft FIFA destinat exclusiv deținătorilor de drepturi s-a aflat că Oprean a cumpărat, de fapt, 712 tichete la meciurile de la Mondial! Toate achiziționate în numele postului public.

Cristian Oprean, tranzacție la 3 noaptea

„În noaptea de vineri, 29 aprilie 2022, în jurul orei două, trei dimineața s-a făcut o tranzacție de 425.000 de euro dintr-unul din conturile lui Oprean! Acesta a achitat integral, într-o singură tranșă, suma totală pentru cele 712 bilete achiziționate pentru meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar! Aproximativ 600 de euro pentru un bilet”, sună dezvăluirile unui persoane din interiorul televiziunii pentru GSP.

Mai mult, aceleași surse demne de încredere susțin că Oprean a plasat inițial o comandă pentru 820 de bilete pe portalul deținătorilor de drepturi TV, însă FIFA i-a refuzat 108 tichete pentru accesul pe stadioanele din Qatar.

TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală pentru a se afla dacă șeful delegației postului public a avut complici în această acțiune de vânzare a tichetelor și care e suma pe care a obținut-o în urma acțiunilor sale. 

Oprean lucra în TVR de 20 de ani. A fost multă vreme reporter, iar in ultima perioadă se ocupa de aspecte comerciale și tehnice, fiind director de achiziții la Departamentul Sport

„Mesaje cu tentă sexuală la dosar”

GSP a dezvăluit pe 8 noiembrie că Marian Olaianos e acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu (foto), o angajată din TVR, de la Secția Cultural. Vlădescu și-a scos inclusiv un certificat medico-legal, după care a depus o plângere la conducerea TVR-ului. „Olaianos m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete”, a susținut aceasta. 

Dezvăluiri șocante din anchetă! Șeful delegației TVR în Qatar a plătit din contul personal 425.000 de euro pentru 712 bilete la Mondial, pe care le-a vândut ulterior!
Nadine Vlădescu

În urma unei anchete interne, Olaianos a fost exclus din lotul comentatorilor pentru Mondial, iar cercetarea disciplinară a postului public e încă în desfășurare. La dosar s-ar regăsi mai multe mesaje de pe WhatsApp cu tentă sexuală între cei doi. În prezent, jurnalistul se află în concediu de odihnă și nu e suspendat din funcție așa cum GSP informa inițial.

Deșliu nu-l mai consiliază pe Novak

Dezvăluiri șocante din anchetă! Șeful delegației TVR în Qatar a plătit din contul personal 425.000 de euro pentru 712 bilete la Mondial, pe care le-a vândut ulterior!
Costin Deșliu

În luna iulie a anului trecut, Gazeta scria că Costin Deșliu (foto), prezentatorul rubricii sport de la televiziunea publică, este consilierul personal pe probleme de comunicare al ministrului sportului Eduard Novak. 

Acesta prezenta știri despre șeful său la postul public și era angajat cu jumătate de normă la Ministerul Sportului. Chiar și așa Deșliu nu a renunțat la postul de jurnalist al TVR, deși „Statutul ziaristului din Societatea Română de Televiziune” îi interzice acest lucru. A demisionat de la MS abia în luna octombrie, după 5 luni de la numirea în funcție. 

Citește și:

A doua zi după eșecul cu Farul, FCSB a anunțat rezilierea cu un jucător: „E liber”

Vali Moraru n-a mai rezistat și a urlat în direct, după ce Adrian Mititelu a sunat în platou: „De 20 de ani aud asta, lăsați-mă!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
Aliluia
Aliluia  •  31 Ianuarie 2023, 18:45

700, numarul magic. Aliluia.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  31 Ianuarie 2023, 17:11
Postat de adriann_ pe 31 Ianuarie 2023, 16:21

Tolontan vaneaza sefia TVR de ani de zile...

Nu ii trebuia autorizație sau ceva ca sa le vanda? De unde a avut sutele alea de mii de euro? Doar nu de la TVR- TVR e falimentara!!

adriann_
adriann_  •  31 Ianuarie 2023, 16:21
Postat de fibra pe 31 Ianuarie 2023, 12:32

E totusi ceva ce nu se leaga.Cum din 700 de cumparatori de bilete doar unul a reclamat ca nu a putut intra ca nu era din TVR? Ceilalti cum au intrat? Pare mai degraba o reglare de conturi de catre cei care au fost exclusi de la "afacere".

Tolontan vaneaza sefia TVR de ani de zile...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close