GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

800.000 euro pentru Argentina! » Look TV pregăteşte discret o mare lovitură

Look TV a cumpărat drepturile de transmisie pentru amicalele României din Spania.
Look TV a cumpărat drepturile de transmisie pentru amicalele României din Spania.

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 30 ianuarie 2013 11:36

Aceasta e suma pe care patronul staţiei de televiziune şi al lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, ar pregăti-o spre a lua pentru Look TV marele meci contra lui Messi, fixat pe 14 martie 2014 la Bucureşti. Deocamdată, se mulţumeşte cu partidele ”tricolorilor” împotriva Poloniei (2 februarie) şi Australiei (6 februarie).

Postul de televiziune patronat de Arpad Paszkany, Look TV, începe să devină un jucător important pe piaţa media din România. Iar ultima lovitură dată de staţia clujeană e achiziţionarea de la compania Sportfive a drepturilor de transmisie pentru ambele partide amicale din Spania ale echipei naţionale, la Malaga: cu Polonia (2 februarie, 21:45) şi cu Australia (6 februarie, 22:00).

Boom de audienţă pe meciurile Stelei
Cum a ajuns Look TV la această ştachetă? A cumpărat la pachet toate meciurile de pregătire pe care formaţiile româneşti le-au avut programate în această iarnă în zona Malaga/Marbella. Preţ: 350.000 de euro. Astfel, a reuşit să ofere telespectatorilor turneele efectuate în Peninsula Iberică de Steaua, Rapid, Vaslui, CFR Cluj, Dinamo. Plus intrarea pe listă a "tricolorilor".

Meciurile trupei lui Piţurcă vor fi produse chiar de Look TV, care, pentru escapada spaniolă, a închiriat un car local de transmisie. Calitatea imaginilor a iscat însă ironii la partida Steaua - Celtic, pe durata căreia comentatorii de la ESPN, care au preluat jocul, s-au amuzat, vorbind despre "o prezentare ca-n filmele cu Stan şi Bran"!

Look TV a intrat iarna trecută în cărţile transmisiunilor sportive, preluînd turneul Stelei din Antalya. În 2012, audienţa medie a postului a fost de 1.000 de telespectatori pe zi, cifră care a explodat însă la primul amical de acum al roş-albaştrilor, 1-2 cu Celtic: 73.000 de oameni! De la 1 februarie, postul a intrat şi în pachetul de bază al operatorilor de cablu, fiind disponibil la nivel naţional.

"Paszkany e deja în contact cu Mircea Sandu"
Specialişti din piaţa media susţin însă că marele boom pe care îl vizează momentan Look TV ar fi achiziţionarea "amicalului" România - Argentina, programat la Bucureşti pe 14 martie 2014.

"Paszkany e deja în contact cu Mircea Sandu pe această temă şi e dispus să pună la bătaie o sumă consistentă pentru a lua meciul de anul viitor. Poate undeva pe la 800.000 de euro, dacă va fi concurenţă foarte mare, intuind că-şi va scoate garantat banii respectivi din publicitate şi retransmisii", au subliniat sursele GSP.

1 milion de euro încasează FRF de la Antena 1 din drepturile de transmisie ale partidelor de acasă ale "naţionalei" în preliminariile CM 2014

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
sabben
sabben  •  30 Ianuarie 2013, 16:29
Postat de wallachian pe 30 Ianuarie 2013, 10:57

transmisii de rahat, comentatorii zici ca erau niste copii de 10 ani stransi de prin curtea scolii - televiziune de 2 bani, am urmarit meciurile Stelei cu sonorul dat la minim... sper sa nu mai am vreodata "placerea"

Normal ca le-ai urmarit fara sonor: tie nu iti place cand nu behaie cineva. Probabil ai inchis sonorul de la meci, si ai pus background muzical cu "turma mioritica". :) Look TV e la inceput de drum, si o face chiar bine pentru cata vechime are. Oricum, prefer oricand emisiunile de la Look TV maimutarelilor si linguselilor stiti voi cui :) "Il avem la telefon pe Gigi Becali", "Il avem la telefon pe Victor Becali" :))) "Domnul Becali... Da, da, aha, ihi, da...doar spuneam si eu...da...da...ihamm...Multumim domnule Becali". "Rapa a ajuns in Spania", "Rapa se antreneaza" :) Voi va puteti imagina cat sunteti de penibili? Sunteti jena Rom

albusibiu
albusibiu  •  30 Ianuarie 2013, 10:59
Postat de wallachian pe 30 Ianuarie 2013, 10:57

transmisii de rahat, comentatorii zici ca erau niste copii de 10 ani stransi de prin curtea scolii - televiziune de 2 bani, am urmarit meciurile Stelei cu sonorul dat la minim... sper sa nu mai am vreodata "placerea"

Uite un fan Ionut Angheluta. Nu spun ca astia de la Cluj sunt comentatori, dar nu au totusi debitul de prostii si platitudini pe masura celor din sud. Poate nu-i inteleg eu pe aia, dar, ce sa-i faci valahule, asa-i cand te uiti la canale straine tie.

alexandru_p
alexandru_p  •  30 Ianuarie 2013, 10:58

ba, adevarul e ca arata PENIBIL tot ce transmit astia pe lookTV. ar trebui daca tot se complica sa dea atatia bani pe partide, sa se chinuie si ei sa le produca mai bine! pentru astfel de nesimtiti trebuie bagata o clauza, pentru ca altfel sunt in stare sa filmeze meciul cu 3 camere si 3 babuini pe post de operatori!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează