GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  EVENIMENT

Au devenit subiect de film » Discovery prezintă povestea zguduitoare și salvarea miraculoasă a echipei thailandeze de fotbal

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 10:58

Operaţiunea de salvare din Thailanda va fi primul documentar care explorează fiecare unghi al evenimentului care a făcut înconjurul lumii.

"Documentarul va scoate la lumină dificultățile și dramele celei mai grele operațiuni de salvare din istoria omenirii. Programul are acces exclusiv asupra întregului eveniment, de la materiale personale, până la interviurile acordate de cei care au trăit evenimentul la intensitate maximă", spun reprezentanții Discovery.

Din momentul în care a fost anunțat public faptul că 12 tineri thailandezi, jucători de fotbal, împreună cu antrenorul lor, în vârstă de 25 de ani au fost blocați într-un complex de peșteri aflat la granița cu Myanmar, întreaga lume a rămas conectată, dorind să afle detalii ale acestui caz. Pe parcursul celor 2 săptămâni, știrile despre modul în care grupul a ajuns în peșteră, precum și mobilizarea forțelor de salvare, au demonstrat cât de puternic este spiritul uman, în timp ce gravitatea situației a fost accentuată de moartea subită a unuia dintre salvatori.

Produs în colaborare cu ITN, documentarul Discovery "Operaţiunea de salvare din Thailanda", scoate la lumină drama stiințifică și umană din spatele celei mai primejdioase operațiuni de salvare din istoria omenirii.

Având acces exclusiv la cei care au trăit fiecare moment al acestei drame, operaţiunea de salvare din Thailanda evidențiază  triumful spiritului uman și tehnologia inovatoare, care a ajutat la aceasta salvare miraculoasă.

Pe măsură ce timpul trecea și se apropia sezonul ploilor musonice, salvatorii pregăteau și calculau următoarele mișcări. Filmul prezintă interviuri cu experți în domeniul medical, instructori de scufundări de renume și cei mai mari experți în speologie, cu o perspectivă largă asupra, trăirilor și experiențelor prin care au trecut, atât băieții, cât și salvatorii lor, și modul în care au acționat aceștia din urmă, știind că operațiunea la care erau supuși era una imposibilă.

Documentarul este produs de ITN Production, pentru Discovery Channel. Jon Bardin și Andrew O'Connell sunt producători executivi pentru Discovery, iar Ian Russell este producător executiv pentru ITN Productions. Programul va putea fi urmărit de telespectatorii din România duminică, 22 iulie, de la ora 22:00, pe Discovery Channel.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează