GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  PROIECT GSP.RO

Cătălin Tolontan la Europa FM: "Violența este o minoritate! Doar 1/4 dintre comentariile de pe GSP.RO trebuie să fie moderate"

Articol de GSP - Publicat marti, 19 mai 2015 09:30

Azi dimineață, la Europa FM, Cătălin Tolontan a vorbit despre noul sistem de moderare implementat de Gazeta Sporturilor. 

"Ieri în cadrul evenimentului organizat de Accept, "Libertate de exprimare, egalitate și nediscriminare. Valori contradictorii sau principii complementare?", am prezentat pentru prima oară începutul proiectului Less Hate, More Speech

În acest moment, siteul GSP.RO și blogurile sînt un mediu unde dezbaterea se desfășoară în afara violenței de limbaj, a rasismului, a xenofobiei și a homofobiei.

În ultimele două luni, peste 65.000 de comentarii au fost postate, dintre care au necesitat moderare 17.000, adică 25% cu aproximație".

Proiectul este realizat împreună cu think-tank-ul Median Research Centre, Universitatea din Bergen, Universitatea din Budapesta și Centrul de Sociologie Urbană şi Regională și este finanțat de Guvernul Norvegiei.

"De ce i-ar interesa pe contribuabilii norvegieni violența limbajului de pe forumurile din România, ne putem întreba, iar răspunsul este: pentru că problema apare pretutindeni în lume și pentru că cercetarea se va face în ambele țări.

Ceea ce sperăm noi împreună cu partenerii din comunitatea academică și cu cei din societatea civilă este să înțelegem de ce se manifestă limbajul urii și cum poate fi moderat el.

Ideea nu e sa dai în cap cuiva sau să cenzurezi, ci să încerci să întelegi și să îl faci și pe cel care comentează să înteleaga faptul că nu cîștigă nimic insultînd alți oameni.

Să blochezi comentariile nu poate fi o soluție, după cum nu e o soluție să nu moderezi nimic, pentru că revărsarea de ură îi influentează deopotrivă pe jurnaliști, pe cei care citesc, dar și pe cei despre care se scrie".

Proiectul este finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014, Programul „Cercetare în Sectoare Prioritare”.

Playtech: Declarația cu care Anamaria Prodan îl va ÎNFURIA pe Reghecampf. Impresara a dat cărțile pe față


Comentarii (47)
terentesititina
terentesititina  •  19 Mai 2015, 19:28

Tontolane, frate cu probleme de exprimare in limba presupus materna.. Ce rost au bre anglicismele? "Less hate" "more free speech".??Una la mina ca *** nu pricep engleza. Ce e aia "think-tank", prietene? Tancul care gindeste? Apoi, "fara ura" si "libertate de exprimare" e mai pe intelesul lumii.Doi la mina, "hate" constituie 'free speech" -de ce ma rog antagonizezi matale notiuni in mod artificial? Hai ca nu stii sa scrii, mai inteleg, nu toata lumea are talent peste clasa a VI-a.Dar greseli elementare de logica, de gradinita? Norocul matale ce Nenea Iancu Caragiale a dat ortu" popii, caci, daca mai traia, nemuritor te facea! Intelectualule!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

terentesititina
terentesititina  •  19 Mai 2015, 19:15

BaI Jalambert *** se zice "pseud0-gazetarului Negrutiu CARUIA.." si nu "pseudogazetarului Negrutiu LA CARE", deci , va sa zica, *** dativul si nu acuzativul, ca doar n-om fi *** sa nu deosebim intre cele doua cazuri..Nu-i mai da da tu apa la moara lui *** caci ne napadeste el, doamne fereste, cu proza si mai puturoasa decit de obicei..vrei oare sa dam noi cu totii in hepatita?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

terentesititina
terentesititina  •  19 Mai 2015, 19:09

Pai ce sa mai zicem fartilor...atita vreme cit tontolani si giambasi se erijeaza de la sine putere in ghizi ai opiniei publice, fara stapinire gramaticii limbii neamului...e ca si cum Tom si Jerry ar scrie despre fizica post-Einstein

Vezi toate comentariile (47)
Comentează