Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 11 octombrie 2011 20:10

CNA a decis astăzi să amendeze compania de telecomunicaţii RCS&RDS cu 10.000 de lei din cauză că nu a introdus în grila sa GSP TV, care se numără printre televiziunile obligatorii la retransmisie de către cablişti, conform principiului "must carry" prevăzut în legislaţia audiovizuală.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să aplice amenda de 10.000 de lei, după ce, în şedinţa din 11 august, Consiliul atenţionase RCS&RDS să introducă în grila sa GSP TV.

Totusi, Consiliul a publicat pe site-ul propriu o precizare potrivit căreia operatorii de cablu nu pot introduce în grilele lor televiziunea sportivă GSP TV înainte de a avea avizul Consiliului. Noua precizare a CNA a amânat practic introducerea GSP TV în grilele cabliştilor. Totodată, legislaţia audiovizualului nu prevede un anumit termen până la care operatorii de cablu trebuie să modifice grilele în cazul intrării unei noi televiziuni în lista "must-carry", cum este acum cazul GSP TV.

Postul GSP TV a fost scos din grila de programe a RCS&RDS în 21 mai 2011, după încheierea contractului pe care televiziunea îl avea cu operatorul de cablu. Scoaterea GSP TV din grila RCS&RDS a venit şi în urma mai multor conflicte între conducerea companiei de cablu şi cea a grupului Intact, din care face parte şi televiziunea sportivă.

Mediafax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion