GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  SANCŢIUNE

CNA amendeaza RCS & RDS

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2011 11:16

Întruniţi în şedinţă publică în data de 11.10.2011, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât aplicarea unei amenzi în cuantum de 10.000 de lei pentru S.C. RCS & RDS S.A.


Consiliul a constatat că
postul GSP TV nu este retransmis de RCS & RDS, încălcându-se, astfel, principiul „must carry” reglementat de art. 82 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, care precizează că „orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25 % din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
nutifanroger
nutifanroger  •  12 Octombrie 2011, 12:34

ba eu vreau sa il bage pentru ca pierd turneele de tenis de 500 de puncte din cauza asta fiecare cu pasiunea lui, pe mine nu ma intereseaza fotbalul

fuhrerul
fuhrerul  •  12 Octombrie 2011, 12:11

facem cheta si platim noi abonatii amenda numai sa nu bage gsp tv

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close