GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Cum arată cotele pentru Oscar! „Colectiv” nu e favorit la marele premiu

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 15:45 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 17:02

Pe 26 aprilie va avea loc gala premiilor Oscar, iar documentarul „Colectiv”, făcut după investigația Gazetei Sporturilor, este nominalizat la două categorii: cel mai bun film străin și cel mai bun documentar.

Lăudat de presa de specialitate, filmul documentar regizat de Alexander Nanau a făcut deja istorie, fiind pentru prima oară când România primește o dublă nominalizare și a doua oară în istoria Oscarului, după Honeyland, când un film documentar are două nominalizări. 

„Colectiv”, a treia cotă la Oscar

Conform casei de pariuri Betfair, „Colectiv” este al treilea favorit la obținerea statuetei de aur. Filmul are cota 5.5 la categoria „Cel mai bun lungmetraj documentar” și cota 10 la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

La categoria „Cel mai bun lungmetraj documentar”, favorite sunt „My Octopus Teacher” (cota 1. 65) și "Time" (cota 4.5).

La  categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”, cele mai mari șanse le au „Another round” (cota 1.22) și "Quo Vadis, Aida?" (cota 5.5). Abia apoi vine Colectiv, cu cota 10.0.  În sport, de exemplu, cota 10.0 are Cristiano Ronaldo să semneze cu Inter Miami în vară sau Sepsi să bată cu 1-0 pe FCSB.

Totuși, cei de la Betfair susțin că deși nu este favoritul principal, „Colectiv” are șanse să producă o surpriză, așa cum s-a întâmplat în dese rânduri la gala premiilor Oscar. De exemplu, Olivia Colman a câștigat premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” în 2019, deși avea cota 6.0. Iar Bohemian Rhapsody a fost acum doi ani filmul cu cele mai multe premii Oscar, cu toate că înainte de decernare cota sa era 17.0!".

Cea de-a 93-a gală de decernare a Premiilor Oscar va avea loc pe  25 aprilie la Los Angeles. (26 aprilie în România) Gala va fi transmisă în direct în peste 225 de ţări din întreaga lume.

Citește și alte articole despre #colectiv

Ziarist din New York despre investigațiile GSP: „Mărturie despre jurnalismul de teren, cel al «pantofilor tociți», un elogiu al celei de-a patra puteri în stat”

Colectiv la Oscar! În sfârșit România nominalizată, iar Gazeta Sporturilor e prima publicație de sport a lumii care ajunge pe covorul roșu!

Curg mesajele după dubla nominalizare Oscar a documentarului „Colectiv”: „Una dintre cele mai semnificative lucrări de jurnalism”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
joze_maurinio
joze_maurinio  •  07 Aprilie 2021, 18:02

Sepsi sa bata Steaua are cota 10??? Poate cota 1.20, adica favorita clara, nu va pricepeti. Am spus de la inceput: ZERO sanse aveti bai desteptilor, pentru ca nu e vorba de documentar despre rasa. Am si dat castigatorul dintre 2. Asa cum la acotir va lua black pantheru pentru ca e de culoare si a si murit. Deci, practic, multi de culoare sau asiatici vor castiga, nu e vorba de merit, doar sa fie politticaly correct. Dar puteti sa va bagati in seama, sa va dati si voi Gigi Becali si sa credeti ca sunteti importanti si ca aia au habar. Crip Camp sau Time va castiga!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Aprilie 2021, 17:16

Succes!

leu.mr
leu.mr  •  07 Aprilie 2021, 17:04

Cotele pentru Oscar, who cares ? 99,9 % din filmele de azi sint corecte politic si feministe ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează