GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CHARLIE HEBDO

Cum a trăit Take Macri atentatul de la Paris, la două staţii de metrou de locuinţa lui: "N-am ieşit din casă de trei zile!"

Articol de - Publicat duminica, 11 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 10 ianuarie 2015 22:37

Primul fotbalist român nominalizat la Balonul de Aur descrie atmosfera apăsătoare din capitala Franţei, unde este stabilit alături de fiul său, Mihai, arhitect. Însă n-a uitat de clubul de suflet.

La două săptămîni după ce Macri, 221 de meciuri în Liga 1, suna la ora 19:23, anul naşterii Rapidului!, pentru urarea de "Crăciun fericit", fostul căpitan al Giuleştiului primea un telefon înapoi. Vineri seară. La Paris nu mai era linişte.

- Nea Take, vedem imagini groaznice din oraşul dumneavoastră!
- Şi eu mă uit la televizor întruna. Acum o să dau la fotbal, prind un canal care transmite liga a doua din Franţa, mi-au pus copiii în cameră, să mă mai relaxez. Atentatul a avut loc chiar la două staţii de metrou de locul unde stau eu! Au fost cîteva zile grele de tot.

- Aţi mai ieşit pe afară?
- Nu, de trei zile nu am ieşit din casă! M-a sfătuit şi fiul meu, Mihai, care e arhitect de profesie, să fac aşa. În plus, a mai şi plouat pe aici. De obicei, mă întîlneam într-un loc cu alţi foşti fotbalişti şi oficiali sportivi din Franţa, Federaţia Franceză, "Clubul veteranilor" se numeşte, dar acum nu am mai putut. Uite, de exemplu, fiul meu n-a avut încotro, copiii au ieşit, s-au dus la serviciu.

- De cînd locuiţi la Paris, aţi fost martor la scene de violenţă...
- Nu, nu, nu! Niciodată! Niciodată n-am auzit de aşa ceva pe aici, nu să văd!

- La televizor...
- Să vedeţi ce se vorbeşte pe la televizor! De exemplu, cineva spunea că teroriştii nu ar trebui omorîţi, ci ţinuţi în viaţă. Apoi, să le fie ucise familiile în faţă, poate aşa s-ar învăţa minte!

- Dar...
- Auzi, chiar, în ţară ce mai e? Ce mai face Rapidul?

- A venit Pustai, am înţeles că o să semneze şi mai mulţi jucători. Să vedem!
- Da, bine zici "să vedem!". Mulţumesc de telefon! O să vă ţin la curent dacă se mai întîmplă ceva. Oricum, în o zi-două sînt sigur că se linişteşte treaba.

"E păcat că au murit atîţia oameni nevinovaţi. Şi cei din redacţie, şi cei din magazin, luaţi ostatici. E înfiorător" ( Take Macri, fost căpitan Rapid)

13 ani a fost Macri căpitan al Rapidului, între 1952 şi 1965: a preluat banderola de la Ştefan Filotti şi i-a cedat-o lui Nae Georgescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
bebe_scu
bebe_scu  •  12 Ianuarie 2015, 10:25

Lasati comentariile pe seama atentatelor , si mai cititi o data titlul: " Primul fotbalist roman nominalizat la Balonul de Aur "... RAPIDIST , in perioada cand luasera fiinta deja hotii din fotbalul romanesc STEAUA si Dinamo. Asta trebuie sa retina copiii din ziua de azi care nu stiu ca Steaua si Dinamo s-au infintat direct in divizia A si castigau peste tot la ordinul organelor de partid si de stat, iar intalnirea directa stabilea campioana.

1948george
1948george  •  11 Ianuarie 2015, 14:58

Nici acum nu am uitat cau incepea formatia : Dungu ,Greavu , Motroc , Macri , Neacsu , Koska , (mai tarziu Dinu , Jamaichi ) .... O tempora !

1948george
1948george  •  11 Ianuarie 2015, 14:54

Nea Tache , Te-am vazut inca de la sosirea la Rapid , inclusiv l-am vazut jucand si pe Filoti (ce-i drept la final de cariera) . I-am vazut pe Ozon , Varzaru , Jamaischi , Ionescu , Dumitriu , Dan Coe , Nasturescu , Dinu , Nae Georgescu , Codreanu etc . Imi pare foarte bine ca am auzit vesti de la Paris si iti doresc sanatate si viata lunga . Am fost primavara trecuta la Paris si daca stiam unde sa te gasesc veneam negresit si te invitam la masa . Eu sunt rapidist din 1952 iar unchiul meu de la infiintare . Poate citesti comentariul meu si-mi lasi un mesaj aici. Noroc si numai bine !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează