GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  PREMIILE OSCAR

Decernarea Premiilor Oscar, transmisă în România » „Colectiv”, nominalizat la două categorii

Documentarul „Colectiv” a primit o dublă nominalizare la Oscar
Documentarul „Colectiv” a primit o dublă nominalizare la Oscar

Articol de GSP - Publicat marti, 13 aprilie 2021 12:30 / Actualizat marti, 13 aprilie 2021 13:15

Festivitatea de decernare a Premiilor Oscar, care va avea loc pe 26 aprilie, va putea fi urmărită în România prin intermediul platformei VOYO, LIVE începând cu ora 03:00.

Gala prezintă o importanță deosebită pentru România, având în vedere că România are în premieră o producție nominalizată la Premiile Oscar. Documentarul „Colectiv”, bazat pe investigațiile jurnaliștilor de la Gazetei Sporturilor, regizat de Alexander Nanau, a primit o dublă nominalizare, la categoriile „Cel mai bun lungmetraj documentar” și „Cel mai bun lungmetraj internațional”. 

Este a doua oară în istoria Oscarului când un film documentar are două nominalizări. Acest lucru s-a mai petrecut în cazul „Honeyland”.

Gala de pe 26 aprilie, a 93-a din istoria Premiilor Oscar, va fi transmisă LIVE pe platforma VOYO, începând cu ora 03:00, și va fi difuzată la TV marți, 27 aprilie, de la ora 20:30, pe postul PRO Cinema.

„Colectiv”, a treia cotă la Oscar

Conform casei de pariuri Betfair, „Colectiv” este al treilea favorit la obținerea statuetei de aur. Filmul are cota 5.5 la categoria „Cel mai bun lungmetraj documentar” și cota 10 la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

La categoria „Cel mai bun lungmetraj documentar”, favorite sunt „My Octopus Teacher” (cota 1. 65) și "Time" (cota 4.5).

La  categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”, cele mai mari șanse le au „Another round” (cota 1.22) și "Quo Vadis, Aida?" (cota 5.5). Abia apoi vine Colectiv, cu cota 10.0.  În sport, de exemplu, cota 10.0 are Cristiano Ronaldo să semneze cu Inter Miami în vară sau Sepsi să bată cu 1-0 pe FCSB.

„Colectiv” poate produce surpriza

Totuși, cei de la Betfair susțin că deși nu este favoritul principal, „Colectiv” are șanse să producă o surpriză, așa cum s-a întâmplat în dese rânduri la gala premiilor Oscar. De exemplu, Olivia Colman a câștigat premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” în 2019, deși avea cota 6.0. Iar Bohemian Rhapsody a fost acum doi ani filmul cu cele mai multe premii Oscar, cu toate că înainte de decernare cota sa era 17.0!".

Gala va fi transmisă în direct în peste 225 de ţări din întreaga lume.

Ce înseamnă cotele pentru Colectiv la Oscar? La fel de probabil ca Ronaldo să se transfere în MLS sau ca Dinamo să câștige Cupa României

Ziarist din New York despre investigațiile GSP: „Mărturie despre jurnalismul de teren, cel al «pantofilor tociți», un elogiu al celei de-a patra puteri în stat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează