Articol de GSP - Publicat vineri, 20 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 aprilie 2012 22:40

RCS RDS, compania care deţine 7 din cele 9 pachete ale drepturilor din Liga 1, a anunţat aseară că, din cauza unor disensiuni cu Antena Group, a întrerupt transmisia prin satelit a posturilor Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV.

Afectaţi vor fi abonaţii din reţeaua DTH (posesori de platforme digitale, adică antene), nu şi cei care au un abonament la televiziunea prin cablu, acolo unde RDS va continua să aibă în pachetul de programe posturile Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV.

Conform unor surse din piaţă, RDS are în jur de jumătate din cei 2,2 milioane de abonaţi DTH din România. Aşadar, cel puţin un milion de abonaţi RDS care deţin platforme digitale nu vor vedea diseară derbyul etapei, Steaua - Vaslui. Nici GSP TV nu e transmis pe platformele digitale ale RDS.

Meciul s-a disputat de la ora 20:20 şi a fost transmis în direct pe Antena 1, GSP TV şi live-video pe www.gsp.ro

Cum vei proceda diseară dacă eşti abonat la Digi satelit şi nu poţi vedea meciul la TV?  
Îl vei urmări on-line sau mergi la un prieten al cărui furnizor de TV transmite postul Antena 1? 
Spune-ne părerea ta pe mail, la adresa [email protected]

 

Iată cîteva dintre reacţiile venite deja pe adresa de mail [email protected]

Giani: "Dumneavoastra va gandit la cei 1milion de abonati de la DTH ,dar restul abonatilor de la alte televizuni aceia cred ca sunt multi mai multi decat 1 milion ca nu vad meciurile de la digi deloc cum ar trebui sa se simta"

Mircea Salcudean: "u stiu cine e de vina dar e clar ca si pe unii si pe altii prea putin ii intereseaza abonatii de urma carora traiesc. Dupa A2 SI GSP acum alta absurditate. Rusine"

Dan Caloianu: "Uf ce BINE!!!! Cea mai buna veste pe ziua de azi"

Paving: "Parerea mea e ca toate meciurile din liga 1 ar trebui televizate de catre televiziunea nationala, de aceea platim o gramada de bani. Ne-am cam saturat de scandalurile astea intre televiziuni si furnizori. In momentul de fata ca sa pot urmari fotbal la televizor trebuie ma abonez la dolce la digi si ar trebui sa ma mai abonez cumva si prin cablu....E bataie de joc!!!"

Andrei: "Locuiesc in Londra si ma simt mai mult decat umilit de decizia celor de la Rds Rcs de a scoate Antena 1 din grila de programe mai ales ca acest lucru vine si dupa neintroducerea postului Gsptv in grila desi acela este un post gratuit. Este o rusine de trust si imi pare rau ca afacerile unora ne impiedica sa urmarim Divizia A..."

Daniel Nferu: "Are si Rcs vina, dar si voi sa cereti 7 milioane, mi se pare mult"

Sebastian Baboi: "Buna ziua. Suntem o comunitate de Romani din Italia si ne aflam printre sutele de mii sau milioanele de telespectatori care avem contracte cu Digi Tv si RCS-RDS si care in momentul de fata nu mai putem urmari canalele dint trustul Intact. Primele probleme au aparut acum 3-4 luni cand sa scos din grila de programe postul GSP TV apoi la scurt timp postul Antena 2 a fost si el retras. Am facut diverse reclamatii la numarul de telefon 0314004000 la relatii cu clientii DIGI SATELIT dar de fiecare data raspunsul lor a fost ca isi rezerva dreptul de a scoate anumite posturi din grila. Totul a culminat cand aseara in timpul emisiunii "Un show pacatos" sa intrerupt emisia, iar in locul posturilor Antena 1 si Antena 3 au aparut postul Protv ( asadar acum se poate urmari Pro Tv pe 2 vrecvente diferite ) iar in locul postului Antena 3 a aparut Acasa Tv GOLD. Speram sa se poata face ceva si sa putem revedea din nou aceste posturi in grila"
Alexandru Vieru: "Eu acum as dori sa platesc cu mult mai putin abonamentul , macar 20% din abonament sa scada ..majoritatea oamenilor cand platesc un abonament pentru o televiziune doresc sa aiba antena 1 , pro tv , tvr , prima tv ..canale de televiziune pe care le urmaresc de o groaza de ani"
Florin Balas: " RDS este indreptatita sa intrerupa transmisia prin satelit a oricaror posturi daca pretul pe care trebuie sa il plateasca pentru continuarea transmisiei nu este convenabil ( legea cererii si ofertei ). RDS poate sa intrerupa transmisia prin satelit a oricaror posturi chiar si daca acestea sunt gratuite , deoarece principiul must carry nu se aplica pentru retelele de satelit . Acordul comercial invocat de Antena Grup poate exista cu ... acordul RDS ( poate de-aici si denumirea respectiva , cat se poate de normala intr-un stat de drept ) . Atat RDS cat si Antena Grup fac referire in declaratiile de presa la interesele telespectatorilor ; in realitate este vorba doar de interesele financiare ale celor 2 parti si nimic altceva .

 

>>>>>>>

 

Iată mai jos poziţiile oficiale ale Antena Group şi RCS RDS.

Antena Group: RCS a retras de pe platforma proprie DTH, in mod abuziv, posturile Intact Media Group

Divizia TV Intact Media Group isi manifesta dezacordul privind practicile necomerciale ale RCS/RDS. Compania de cablu a decis, fara a isi informa in prealabil partenerii sau abonatii, sa scoata de pe platforma de satelit posturile Antena1 si Antena3, incepind cu ora 00 a zilei de 20 aprilie.

Intact se afla in discutii pentru distributia in reteaua Digi a posturilor din grup inca din martie anul curent. RCS a refuzat sa incheie un acord cu grupul media, motivind ca posturile in cauza au fost declarate libere la retransmisie. Obligativitatea retransmisiei posturilor listate must carry este valabila doar in retelele de cablu. Conform prevederilor art.82 alin.1 din Legea Audiovizualului si art.13 alin 3 din Decizia CNA nr. 72/2012, principiul must carry nu se aplica pentru retelele de satelit, retransmisia in acest caz facindu-se in baza unui acord comercial intre radiodifuzori si distribuitori.

Compania de cablu demonstreaza astfel ca nu cunoaste Legea audiovizualului, pretinzind Grupului Intact sa isi distribuie continutul posturilor tv in regim de gratuitate, chiar in situatia in care exista alte prevederi legale care reglementeaza transmisia pe satelit. Reaua credinta dovedita de RCS-RDS in relatia cu Intact si abonatii sai este cu atat mai pregnanta cu cat posturile straine sunt retransmise pe sume considerabile, in conditiile in care audienta si relevanta nationala a acestora sunt semnificativ reduse fata de posturile Intact.

Intact Media Group ajunge astazi la peste 10 milioane de romani, printr-un un portfoliu puternic de brand-uri de referinta în televiziune, presă scrisă, radio, online şi producţie, printre care Antena1, Antena 3 ,Jurnalul National, Radio ZU sau gsp.ro.

>>>>>>>

RCS RDS: Antena Group nu a acceptat prelungirea datei limită a somaţiei

RCS & RDS isi anunta abonatii serviciilor de televiziune prin satelit, ca din data de 20 aprilie 2012, nu mai poate transmite programele Antena 1, Antena 3 si Euforia TV. Antena Group, proprietarul celor 3 posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe in reteaua Digi TV prin satelit si, ca urmare, RCS & RDS a fost obligat sa intrerupa difuzarea lor.

RCS & RDS nu poate accepta sa plateasca peste 7 milioane de Euro pe an, suma solicitata de Antena Group in cadrul unei somatii trimise cu doar cateva saptamani in urma, pentru difuzarea prin satelit a canalelor grupului, intre care Antena 1 si Antena 3, pe care chiar reprezentantii Antena Group le-au declarat in mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry).
Antena Group nu a acceptat nici prelungirea datei limita a somatiei, amenintand cu recurgerea la actiuni legale, inclusiv plangeri penale.

Consideram ca, in acest mod, Antena Group plaseaza interesele grupului mult deasupra interesului telespectatorilor care doresc sa urmareasca aceste canale si ca responsabilitatea pentru privarea abonatilor Digi TV de posibilitatea de a le urmari revine integral Antena Group. Totodata, ne asiguram abonatii ca pentru noi, interesul lor primeaza si ca in ceea ce ne priveste, avem intreaga disponibilitate pentru a introduce in grila Digi TV, programe de interes pentru publicul larg.

Precizam ca abonatii serviciilor de televiziune prin cablu nu sunt si nu vor fi afectati de aceasta situatie, programele Antena Group fiind difuzate in continuare in toate pachetele de televiziune prin cablu.

Cum vei proceda diseară dacă eşti abonat la Digi satelit şi nu poţi vedea meciul la TV?  
Îl vei urmări on-line sau mergi la un prieten al cărui furnizor de TV transmite postul Antena 1? 
Spune-ne părerea ta pe mail, la adresa [email protected]


 


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”