GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

Scandal pentru drepturile TV ale Ligii 1! TVR, acuze dure: „Drepturile au fost achiziționate de un cartel format din televiziunile comerciale”

FCSB - Hermannstadt
FCSB - Hermannstadt

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iulie 2019 15:25

Televizarea meciurilor din Liga 1 naște un scandal imens între Televiziunea Română și EAD, compania care a cumpărat drepturile TV pentru următorii 5 ani pentru suma de 28 de milioane de euro pe an.

Potrivit Paginademedia.ro, TVR, care a dorit să achiziționeze drepturile de televizare ale Ligii 1, acuză o înțelegere între televiziunile comerciale, care împiedică postul public să difuzeze competiții sportive.

După ședința Consiliului de Administrație, TVR a decis să sesizeze Consiliul Concurenței. „TVR porneşte din start cu şanse minime în fiecare negociere de achiziţie de drepturi TV. Drepturile de difuzare ale competiţiilor interne de fotbal, Liga 1, în sezoanele 2014 – 2018, au fost achiziţionate de un cartel format din televiziuni comerciale”, sunt acuzațiile TVR, potrivit sursei citate.

AUDIENȚE » Liga 1 = LaLiga + Serie A! Care e revelația anului în materie

În perioada 2014-2018, dar și pentru următorii 5 ani, meciurile din Liga 1 sunt difuzate de TV Telekom Sport, Look Sport/Plus și TV Digi Sport.

EAD: „Nu i-a împiedicat nimeni pe cei de la tvr”

Orlando Nicoară, managerul EAD, a explicat că TVR nu a fost împiedicată să facă o ofertă pentru drepturile TV.

„EAD nu are nicio legătură cu televiziunile comerciale. Nu cred că i-a împiedicat nimeni pe cei de la TVR să se ducă și să oferteze drepturile pentru Liga I, direct la Liga Profesionistă de Fotbal, care sunt deținătorii drepturilor. TVR a licitat și a pierdut meciurile echipei Naționale de fotbal, precum și drepturile pentru Campionatul European”, a declarat Orlando Nicoară pentru Paginademedia.ro.

Citește și:

Au venit banii din drepturile TV! Anunț de ultimă oră înainte de startul noului sezon din Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  15 Iulie 2019, 20:33
Postat de steaua.libera pe 15 Iulie 2019, 19:51

Ce pretenții are cea mai proasta instituție de stat (la bătaie cu CFR, Tarom și Posta Română) la niște drepturi de televizare ffff costisitoare pentru bugetul lor care e pe minus de câțiva ani buni?! Oamenii au gaura de zeci de milioane de euro in fiecare an, dar vor Liga I. Așa ceva...

lasa ca e pe plus bugetul UM02301 ... sac fara fund ...

steaua.libera
steaua.libera  •  15 Iulie 2019, 19:51

Ce pretenții are cea mai proasta instituție de stat (la bătaie cu CFR, Tarom și Posta Română) la niște drepturi de televizare ffff costisitoare pentru bugetul lor care e pe minus de câțiva ani buni?! Oamenii au gaura de zeci de milioane de euro in fiecare an, dar vor Liga I. Așa ceva...

sibelius
sibelius  •  15 Iulie 2019, 18:39
Postat de aius pe 15 Iulie 2019, 18:33

Multumim tvr!Filme,sport, cultura ,etc. !

O televiziune falimentara chiar are de unde da 30 milioane de euro/an pentru liga I...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează