GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURILE TV

Drepturile de televizare pentru EURO 2016, pe masa CNA » Consiliul cercetează cum a obţinut Dolcesport exclusivitatea difuzării meciurilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 aprilie 2015 13:58

Dolcesport a anunţat că va transmite toate cele 51 de meciuri de la Campionatul European din 2016, fapt ce i-a determinat pe membrii CNA să cerceteze acest caz.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, să solicite de la Societatea Română de Televiziune şi de la Dolcesport informări privind situaţia difuzării partidelor de la Euro 2016, anunţă enational.ro.

În şedinţa celor de la CNA, Valentin Jucan, cel care a prezidat-o, a invocat articolul 21 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "evenimentele de importanţă majoră pot fi difuzate în exclusivitate numai dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului de posibilitatea de a le urmări în direct sau în transmisie decalată în cadrul unui serviciu de programe cu acces liber".

"În calitate de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, garant al interesului public, constat faptul că exclusivitatea difuzării Campionatului European de fotbal din 2016 va afecta majoritatea publicului din România prin faptul că acesta nu va avea acces la transmisiunea meciurilor.

În fapt, postul de televiziune Dolce Sport, prin reţeaua Telekom, nu poate asigura difuzarea campionatului către minim 70% din populaţia recenzată a României, conform Hotărîrii Guvernului României numărul 47 din 2003", a mai spus Valentin Jucan.

1,4
milioane de oameni au posibilitatea de a vedea meciurile transmise de Dolcesport, aceasta fiind acoperirea naţională a postului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează