GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Este clar, Liga 1 nu se mai vede la RDS » Posturile care transmit meciurile au fost scoase din grilă

Articol de GSP - Publicat marti, 01 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 01 iulie 2014 16:45

RCS&RDS a scos din grilele sale Look TV şi Transilvania Live, care vor difuza Liga 1, întrucît aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul "must carry" şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor, anunţă Mediafax.

Compania de telecomunicaţii RCS&RDS a scos din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live (care s-a transformat recent în Look Plus), la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti.

Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, potrivit unor speculaţii apărute pe piaţa audiovizualului, reprezentanţii Look TV şi Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un preţ de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia acestora începînd cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni să fie difuzate în pachetele de bază ale cabliştilor şi nu în pachete separate, pentru care abonaţii să opteze dacă vor sau nu să plătească.

Pînă în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat, prin intermediul unor comunicate de presă, că vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani.

Pe de altă parte, este de aşteptat ca şi alţi operatori mai mari sau mai mici de cablu din ţară să scoată din grilele lor televiziunile Look TV şi Transilvania Live, în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe la regimul "must carry" începînd cu data de 1 iulie şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (139)
amidal
amidal  •  10 Iulie 2014, 15:59
Postat de endlessboy pe 02 Iulie 2014, 12:17

Ma tu ai avut relatii pe acolo daca te-ai mutat doar cu TV-ul :d:d:d Ti-a dat cineva pontul ca rds-ul nu o sa mai ia Liga 1 si ai vrut sa te asiguri ca nu ramai pe dinafara :))))) Trebuia sa ne spui si noua :P

Cred ca esti primul om pe care-l aud ca are servicii diferite de la operatori diferiti.

amidal
amidal  •  10 Iulie 2014, 15:57

Ba da astia de la RDS nici nu au incercat sa negocieze l-au laut pe NU in brate. Au zis din prima ca nu sunt interesati.

cosmin.voinea
cosmin.voinea  •  07 Iulie 2014, 16:31
Postat de dora pe 02 Iulie 2014, 12:23

La UPC extraoptiune Liga 1 va costa 10 lei pe luna…au anuntat deja pe siteul lor...In conditiile astea nu cred ca nici macar 10 la suta din abonati nu vor opta ptr varianta asta…totusi sa zicem ca mai vin si de la alte retele si se aduna 500.000 de abonati care vor opta ptr varianta asta de 2,2 euro pe luna …s-ar stringe pe luna 1,1 milioane de euro…in 12 luni s-ar aduna aproape 14 milioane de euro…pina la 27 milioane euro cit costa un sezon de Liga 1 este cale lunga…cu alte cuvinte UPCul ar trebui sa aiba cel putin 1 milion de abonati dispusi sa plateasca 10 lei in plus la abonament pe luna ptr Liga 1 pentru a isi acoperi costurile…ceea ce este f greu…insa nu imposibil

10 lei, 5 lei, 1 leu....ce mai conteaza cat e acum. Macar la astia poti sa o vezi. Daca esti la digi sau dolce...poti sa dai si 100 d lei, degeaba. Care dintre abonati sunt mai avantajati acum? spune tu :)

Vezi toate comentariile (139)
Comentează