GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CHARLIE HEBDO

FOTO Vînătoarea » Poliţia îi caută într-o pădure la 80 km nord-est de Paris pe autorii masacrului de la săptămînalul satiric francez

Articol de - Publicat vineri, 09 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 08 ianuarie 2015 21:16

Suspecţii atentatului, fraţii algerieni Said, 34 de ani, şi Cherif Kouachi, 32, au jefuit ieri o benzinărie şi s-au ascuns lîngă Longpont, într-o zonă cu suprafaţă mai mare ca Parisul.

Ziua de după. Ziua în care presa franceză şi mondială s-au solidarizat, condamnînd atentatul de la Paris, de miercuri dimineaţă, şi atacul sîngeros asupra libertăţii de exprimare din redacţia Charlie Hebdo, săptămînalul satiric ce i-a ironizat pe islamişti. Ziua în care a pornit vînătoarea teroriştilor jihadişti.

Fraţii algerieni Said, 34 de ani, şi Cherif Kouachi, 32, identificaţi de poliţie după buletinul de identitate uitat în Citroen-ul C4 cu care au dispărut de la locul masacrului, sînt căutaţi în nord-estul Capitalei, la Crepy-en-Valois, într-o zonă de 200 km pătraţi, unde s-au ascuns ieri după-amiază. S-au baricadat într-o casă din Longpont fie s-au refugiat în pădure!

Au atacat o benzinărie
Firul evadării teroriştilor s-a rupt la Villers-Cotterets, 85 km de Paris. Acolo au fost recunoscuţi ultima oară după ce au jefuit o benzinărie, procurîndu-şi alimente. Un martor a zis c-a văzut un aruncător de rachete şi mitraliere Kalaşnikov în Renaultul Clio cu care ei goneau spre capitală.

Automobil abandonat ulterior, în care s-au găsit cocktailuri Molotov şi steaguri jihadiste, pentru a se ascunde într-o imensă pădure, de 13.000 de hectare, mai mare ca Parisul! De aceea s-a apelat şi la armată, zona fiind survolată de elicoptere. O operaţiune de anvergură în derulare.

Al doilea atentat, neconex
Deşi fraţii algerieni au renunţat la un alt atac planificat, pe străzile Parisului a mai curs sînge. Ieri dimineaţă, o femeie poliţist a fost ucisă între Chatillon şi Montrouge, iar un coleg al acesteia rănit, de un african de 52 de ani, înarmat cu o mitralieră şi arestat pe loc. Însă al doilea terorist a reuşit să scape. Poliţia franceză a anunţat că între cele două crime nu există absolut nici o conexiune.

Cumnatul s-a predat, dar are alibi solid
Poliţia, care a operat ieri mai multe arestări în rîndul rudelor fraţilor Kouachi, în oraşele Reims şi Charleville-Mezieres, la adresele unde au locuit în ultimul an, s-a trezit şi cu un suspect predat de bună voie. Mourad Hamyd, 18 ani, cumnatul lui Cherif, susţine că a condus Citroen-ul C4 cu care s-a comis atentatul de la Charlie Hebdo, dar colegii spun că la ora atentatului se afla la şcoală.

80.000 de oameni au fost mobilizaţi de poliţia şi forţele speciale franceze pentru a-i prinde pe cei doi terorişti

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează