Articol de GSP - Publicat joi, 16 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 16 ianuarie 2014 00:20

Cum se schimbă obiceiurile de consum ale cititorilor de presă sportivă: Gazeta Digitală, platforma lansată de GSP vara trecută, este gustată în orice colţ al lumii.

"Exclusiv print". Cei care citesc Gazeta Sporturilor regăsesc din ce în ce mai des această ştampilă în ziar. Este semnul care însoţeşte articolele pe care le pot lectura doar cei ce cumpără Gazeta. Şi semnul că lumea se schimbă într-un ritm accelerat (vezi exemplul de mai jos), iar presa sportivă în acelaşi timp cu ea. Pentru că acum nu mai e obligatoriu să cumperi ziarul fizic. O poţi face de pe propriul computer, de pe tabletă sau de pe telefon.

GSP, ca mulţi alţi publisheri importanţi din lume, şi-a lansat propria platformă digitală, unde cititorii pot lectura online, contracost, ziarul pe care nu-l pot cumpăra în ziua respectivă de la chioşcul de presă. Aceleaşi pagini, acelaşi design, aproape acelaşi feeling. Lipseşte doar mirosul de hîrtie :)

Majoritatea articolelor publicate în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor nu apar şi pe www.gsp.ro. Sînt cele însoţite de ştampila "exclusiv print". Pe net, ele sînt disponibile doar în Gazeta Digitală, replica online a ziarului tipărit.

Inaugurată în finalul lui august 2013, platforma este modernă, intuitivă şi spectaculoasă. Iar numărul de accesări este în continuă creştere! Presa de calitate nu moare, ci se adaptează.

Cum citeşti Gazeta Digitală
1. Îţi faci un cont de user pe www.gsp.ro, apoi te loghezi şi intri pe Gazeta Digitală.
3. Plăteşti prin SMS sau prin card o singură ediţie ori te abonezi pe una, 3 sau 6 luni
4. Citeşti online ziarul/ziarele dorite

Ce poţi face în platforma digitală a Gazetei
- toate ediţiile cumpărate sînt salvate în propriul tău cont, le poţi reciti ori de cîte ori vrei
- ediţiile pot fi descărcate şi în format PDF pentru a le citi offline sau pentru a le printa
- citirea unei ediţii este mai confortabilă cu opţiunile de zoom in, zoom out sau full-screen

Preţurile din Gazeta Digitală, mai mici decît cele ale ediţiei tipărite
O ediţie: 0,3 euro + TVA
Abonament 1 lună: 3 euro + TVA
Abonament 3 luni: 6 euro + TVA
Abonament 6 luni: 10 euro + TVA
* Plăţile se pot face ori cu cardul, ori prin SMS

32% dintre abonamentele active ale Gazetei Sporturilor sînt abonamente la platforma digitală

148.917 de ediţii au fost "răsfoite" online în cele aproape 5 luni de la lansarea Gazetei Digitale

Cititor digital la 70 de ani

"Am copilărit în spatele Palatului Regal din Bucureşti, în perioada 1948-1958. Jucam fotbal de dimineaţă pînă seara pe vreo 2-3 maidane adiacente, dar şi pe Aleea Palatului, hoinăream prin fosta Grădină a Palatului transformată în parc public, ne jucam seara de-a hoţii şi vardiştii, cîntam cîntece deocheate şi spuneam istorii aşijderea, ne înfruptam pe furiş din caişii familiei lui Alexandru Ionescu, preotul paroh al Bisericii Sf. Mina, deputat în Marea Adunare Naţională...

Citeam zilnic Sportul Popular, sorbeam rezultatele şi cronicile meciurilor de Divizia A, urmăream cu atenţie echipele, clasamentele etc. Ziarul sportiv nu era uşor de găsit. Vara, în dimineţile de luni, plecam devreme să căutăm la chioşcurile de presă din vecinătate să dăm de un exemplar din rîvnitul ziar. Mergeam pe Strada 13 decembrie, Sf. Ionică, Bd. 6 Martie, pe Calea Victoriei în zona Palatului Telefoanelor... Dar ajungeam, în picioarele goale şi îmbrăcaţi de cele mai multe ori doar în chiloţi, chiar şi pînă în zona Ateneului Român!

Copilăria a trecut, din 1979 m-am stabilit în Australia, am lucrat în comerţul internaţional, apoi am predat timp de 22 de ani la universităţi din Melbourne. Însă pasiunea mea pentru fotbal, pentru sport, a rămas intactă. Acum am 70 de ani şi nu mai e nevoie să cutreier străzile pentru a citi ziarul preferat. Nici măcar nu trebuie să fiu în România. Zi de zi răsfoiesc online, cu mare drag, Gazeta Digitală. Vă mulţumesc!

Ioan (John) Gionea
Melbourne, Australia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”