Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 17:16

Dolce Sport difuzează în premieră un serial documentar despre viata unuia dintre cele mai cunoscute nume ale fotbalului romanesc, Mircea Lucescu, documentar realizat de Dumitru Graur.

Performantele sale, atat in postura de jucator (75 de selectii in echipa nationala ) cat si in cea de antrenor sunt recunoscute nu doar la nivelul Romaniei ci si pe plan international.

Filmul prezinta intreaga viata a lui Mircea Lucescu, incepand cu perioada dificila a copilariei, debutul ca fotbalist la Stiinta Bucuresti, debutul ca si jucator in  echipa nationala,  apoi ca si antrenor al acesteia.

Toate acestea  precum si declaratii ale apropiatilor, ale celor mai importanti colaboratori pot fi urmarite la Dolce Sport pe parcursul a 16 episoade, incepand cu 1 iulie. Primul episod prezinta copilaria marelui antrenor si poate fi urmarit duminica, incepand cu ora 17:30 la Dolce Sport 1.

“Il Luce” este structurat în 16 episoade distincte (fiecare de cîte 52 de minute), reprezentînd perioadele esenţiale din viata lui Mircea Lucescu. Iată titlurile:
Episodul 1 – Copilul cu ochii mari şi dragoste de carte
Episodul 2 – Fotbalul e viaţa mea
Episodul  3 –  Căpitanul de pe Wembley
Episodul 4 – Între primele 8 echipe ale Europei
Episodul 5 – Hunedoara, mon amour!
Episodul 6 – Cum se clădeşte o echipă naţională
Episodul 7 - Preţul succesului
Episodul 8 – Copiii lui Lucescu se fac mari
Episodul 9 – Dinamo-Steaua, meciul generalilor
Episodul 10 – Mirajul fotbalului italian
Episodul 11 – Brescia Romena
Episodul 12 – Iubire înflăcărată de Giuleşti
Episodul 13 – I Love You Luce!
Episodul 14 – Lucescu Împărat
Episodul 15 –  În inima lui Ahmetov
Episodul 16 – Un om în picioare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”